Zamierzam kupić grę Ojciec Chrzestny. Jeśli w nią graliście to podpowiedzcie mi czy warto ją zakupić. Mam nadzieje, że jest tak dobra jak Mafia.
gra jest doskonala!!! dla kazdego fana godfather'a pozycja obowiazkowa... a te nawiazania do filmu ZAJEBIOZA!!! ja juz gram SUPER
W moim odczuciu gra jest fenomenalna, ma wszystko. Model jazdy z NFS:MW, zarys rozgrywki z GTA plus jeszcze głos Brando. GRA JEST WYPASIONA
Jeśli choć odrobinę czujesz klimat "Ojca Chrzestnego" nie zawiedziesz się. Gra jest świetna. Trochę mniej rozbudowana niż np. GTA, ale klimat, technikalia i grywalność (dla mnie) przynajmniej o 100% lepsze. Zagraj naprawdę warto.
Powiem tyle: po przejsciu tej gry naszla mnie nieopisana ochota obejrzenia filmu! Niestety nie moge go nigdzie dostac:/ Jednak sie nie poddaje ;-) W kazdym razie gra jest swietna.
A mi się nie podobała. Włączyłem, zrobiłem kilka zadań i skasowałem. Misje są nudne, pojedź zawieź postrzelaj wróć i od nowa. Grafika jest mocno kaprawa, już wiekowa Mafia wyglądała ładniej a i dużo ciekawszą grą była. Motyw muzyczny z filmu juz po chwili męczy uszy. Totalna klapa. Nie sugeruj się ocenami w gazetach które zamieszczały wiele reklam tej gry. Chyba wiadomo o co chodzi. Za to widziałem jak gra zostala zjechana w jakimś programie o grach na TVN Turbo. Wg mnie słusznie. Z drugiej strony widzę że gra najwyraźniej podoba się przedmówcom, więc moze po prostu nie trafiła w mój gust.
Ta. Tylko pamiętaj żeby sprawdzić wymagania gry, żebyś się nie przejechał na karcie graficznej tak jak ja =='
Z przyzwyczajenia nie sprawdziłam wymogów, bo jak dotąd każda gra mi działała. JAK DOTĄD... niestety.
Przynajmniej ta gra nic mnie nie kosztowała.
Do mnie ta gra wogóle nie trafiła. To niestety(tylko) GTA w realiach Ojca Chrzestnego:( Brakuje jej najważniejszej rzeczy którą posiadał film - klimatu! Wszystko dzieje sie o wiele za szybko, za duzo mordobicia, zdecydowanie za mało fabuły. Niestety Mafia byla znacznie lepsza.
No chyba, że to nie klimat był dla ciebie najważniejszy w Godfatherze, tylko sceny akcji. Jeśli tak to będziesz zadowolony, szczególnie, że głosu użyczyli ci sami aktorzy:] mmm....
Gra jest fajna ale nic ponad to. Jezeli oczekujesz arcydziela to sie rozczarujesz. Cala mechanika gry jest zaczerpnieta z jednej z najlepszych gier w historii(seria GTA), ale nie jest tak dobrze wykorzystana. Grafika wyglada jak jakas kpina, a przeciez juz San Andreas nie wygladal najlepiej, zas Godfather ma oprawe gdzies tak na poziomie pierwszego Hitmana. Miasto jest wykonane gorzej niz to w Mafii, samochody to totalna kicha. Nie dosc ze jest ich niewiele to jeszcze ten ich wygląd(czarne szyby przez ktore nic nie widac!) oraz beznadziejny model jazdy. Gra jest tez zdecydowanie za krotka bo juz ja koncze a gram jakies 9 godzin. Jednak nie jest to gra beznadziejna. Ma fajowy klimacik, nawiazania do filmu i tym samym bardzo ciekawa fabule i mozliwosc kreacji swojego bohatera oraz wiele innych zalet. Dalbym jej jakies 7/10 czyli jest to ocena nie az tak niska ale nie az tak wysoka:)
Szczerze mówiąc z początku byłem zachwycony. Fajny klimat, system walki wręcz, postaci i momenty z filmu i w ogóle git. Ale "im dalej w las..." było coraz nudniej. Wszystko sprowadzało się do oglądania filmików, rozwalenia kogoś niewygodnego lub wyjścia cało z jakiejś większej draki. Każde przejmowanie lokalu też wyglądało tak samo. Im dłużej grałem tym więcej baboli rzucało się w oczy. Jak sobie przypomnę to samochodów było najwyżej 7-8 typów (włącznie z taxi i policją), fatalny model jazdy, w Mafii bryki wyglądały o wiele lepiej, no i te czarne szyby. Celowanie też spartaczyli, bo niejako wskazywało kogo załatwić. Podobno można strzelać w ramię, żeby wytrącić przeciwnikowi broń. Tylko jak to zrobić w strzelaninie, kiedy liczy się szybkość, a celownik ustawia się na korpus? Dobry pomysł, ale fatalne wykonanie. Grafika to skrajności: ładne modele postaci, ale kiepsko wygląda otwarty teren*. Generalnie gra nie dorasta filmowi do pięt i przegrywa z konkurencyjnymi tytułami (seria GTA, a nawet staruszka Mafia). Ocena filmu: 9/10. Ocena gry: 6/10.
*wrażenia z gry na PC.
Jak wy uważacie że ta gra jest dobra to wam współczuje... Przeszłęm całą ze względu na to że czytałęm książke i film oglądałęm! Gre zrypali! Auta sa do dupy! Na misuje nie można nażekać bo były robione na podstawie książki w większości! Styl walki jest dobry! Grafika zła! Ja gre oceniam na 7/10, przy czym GTA SA oceniam na 10+/10! więc... polecam tylko dla wielkich fanów...