Jak to możliwe że Ojciec chrzestny I i II są na pierwszych miejscach..?.. są tysiące filmów które zasługują na to miejsce, nie rozumiem czemu akurat to.
Lot nad kukułczym gniazdem, Efekt motyla, Skazani na shawshank, Truman show- może sie ze mną nie zgodzicie bo macie inny gust, ale te filmy są lepsze od Goodfather, może nie najlepsze i nie na I miejscu ale są lepsze, jest jeszcze wiele innych filmów które są jeszcze lepsze, ale niestety ich nie znam bo do tej pory nakręcono setki tysięcy jak nie miliony filmów.
Na pewno nie Goodfather, o nie nie
Pewnie,że "Godfather" nie powinien być na pierwszych miejscach.
Są przecież zdecydowanie lepsze filmy:
-"Scarface"
-"Apocalypse Now"
-"Pulp Fiction"
-"Skazani na Shawshank"
I jeszcze wiele,wiele innych.
A mnie Ojciec zachwycił... Sam w sobie jest b. dobry, poza tym jest naprawdę niezłą ekranizacją. Ma w sobie niepowtarzalny klimat filmów z lat 70, wspaniale dobranych aktorów... Jak dla mnie zasługuje na czołówkę TOP.
Goodfather Najlepszy! "abijanie z klasyką".. trzeba mieć świra żeby zrozumieć czemu jest najlepszy :P?
To świetny film, zaliczam go do moich ulubionych : 'Gra' z Michel Douglasem, 'Kontakt', 'Szeregowiec Ryan', 'Forrest Gump', 'Ronin', 'Requiem for a dream' i jeszcze kilka git : 'Nietykalni' i 'Asterix i Obelix: Misja Kleopatra' (ha ha za każdym razem jak to oglądam to leje ze śmiechu!). Jesteście podobnie ustawieni do filmów które wymieniłem ?
Gdzie tam "Efektowi Motyla" do "Godfather"...
Błądzisz synu, błądzisz...i narażasz się na śmieszność.
"Ojciec Chrzestny" bije produkcje które wymieniłeś na głowę.
Zresztą, o gustach się nie dyskutuje. Demokratycznie użytkownicy FW orzekli że "Godfather" jest najlepszą kinową produkcja wszechczasów, nie ma co biadolić i narzekać.Finito, capisce?
Spokojnie za jakiś czas w TOP-ie pojawi się hit przez duże H , mianowicie :
DIE HARD 4.0 , już teraz ma ocenę ... zresztą sami popatrzcie i złapcie się za głowę :
http://4.szklana.pulapka.filmweb.pl/
Moim zdaniem nie ma sensu dyskusja na temat: który film jest godzien pierwszego miejsca w top 100? bo trudno porównywać np."Godfather" z "Apocalypse Now" czy "Casablancą", są to reprezentanci różnych gatunków filmowych. Jedyne nad czym się można zastanowić to czy dany film powinien znajdować się w pierwszej 10 (no może 20), bo to czy jest pierwszy czy dziesiąty jest przynajmniej w moim odczuciu mniej ważne. Napewno "Godfathera" zarówno pierwsza jak i druga część (którą bardziej lubię)można zaliczyć do najlepszych. Tak samo jak "One Flew Over the Cuckoo's Nest","Apocalypse Now" no i może "Forrest Gump","Once Upon a Time in America","Casablanca","Ben Hur","Maltese Falcon" i kilka innych. Polecam uczte kinomana wieczorami na TVP 1, można trafić na bardzo ciekawe tytuły...
PS: Proszę tylko nie mówcie mi, że "Butterfly Effect" lub "Memento" są lepsze od "Godfathera"...
Pewnie,że "Godfather" nie powinien być na pierwszych miejscach.
Są przecież zdecydowanie lepsze filmy:
-"Scarface"
-"Apocalypse Now"
-"Pulp Fiction"
-"Skazani na Shawshank"
I jeszcze wiele,wiele innych.
według mnie to jest bez sensu - to jest wymienianie waszych ulubionych filmow - jaki inny by film na tym pierwszym miejscu nie byl to i tak beda takie tematy ze czemu ten film a nie inny - ja osobiscie widze Ojca Chrzestnego na 1 miejscu gdyz jest to dla mnie najlepszy film jaki kiedykolwiek obejrzalem (tak moim zdaniem co do tematu;))