Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Jeśli miałaby powstać polska wersja Ojca chrzestnego {proszę się nie śmiać:-) }, to kto
mógłby zagrać główne role. Proszę o propozycje.

ocenił(a) film na 9
marcin a

Małgorzata Kożuchowska

marcin a

Rysiek z Klanu - Don Corleone
Maciek z Klanu - Michael Corleone
Kay Adams - Bożenka z Klanu
Santino - bracia Mroczek na zmianę

ocenił(a) film na 10
marcin261287

A Boczek z ŚWK- Luca Brasi

ocenił(a) film na 10
marcin a

Ja sobie tego nie wyobrażam, nasi aktorzy mają 'polskie' twarze, więc dla mnie to odpada. No chyba, że film o polskiej mafii, nie sycylijskiej, to już bardziej.

gooner92

Polska tak zwana mafia to głownie dresiarze z łańcuchami - brakuje im stylu. Nie wiem jak to się ma do filmu "Godfather" Z resztą filmy/ seriale o polskiej mafii już postały, także temat uważam za wyczerpany.

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Haha, teraz mówisz jak Bolec z "Chłopaki nie płaczą" :D

Wczoraj widziałem film z Jerzym Stuhrem, pasowałby mi on na mafiosa, już jedna rola obstawiona.

gooner92

Nie utożsamiam się z tym głupawym filmem w żadnym stopniu. Jerzy Stuhr w roli mafiosa? Nie wiadomo czy dożyje, ostatnio kiepsko z jego zdrowiem.

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Stuhr by sobie poradził i nawet ma jakieś predyspozycje ku temu, ale "Ojciec Chrzestny" jest tylko jeden i obawiam się, że raczej nikt nie będzie chciał robić remake'u, a tym bardziej polskiego, na który ja przynajmniej do kina bym nie poszła z sentymentu dla filmu Coppoli. Ale szczerze mówiąc Linda by mi pasował na jakiegoś capo, ale to by było po prostu śmieszne.

ocenił(a) film na 10
Hippika

Don Corleone mógłby zagrać Janusz Gajos, tyle że już trochę za stary jest. Ale spokojnie by sobie z tą rolą poradził. Michaela Maciej Stuhr, Sonnego Marcin Dorociński, Hagena Andrzej Chyra lub Robert Więckiewicz. To moje skromne zdanie:)

ocenił(a) film na 9
marcin a

Don Corleone - Andrzej Grabowski, Marian Dziędziel, Jan Nowicki

ocenił(a) film na 10
panwuy

Oj tak Marian Dziędziel, masz rację dlaczego o nim zapomniałem;-) Uwielbiam go!!!