Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574535
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Witam i pozdrawiam!!!

Trochę bym pozmieniał w tej pierwszej dziesiątce Top100świat:
1.Dawno temu w Ameryce
2.Skazani na Shawshank
3.Lot nad kukułczym gniazdem
4.Łowca jeleni
5.Pewnego razu na Dzikim Zachodzie
6.Gorączka
7.Czas Apokalipsy
8.Amadeusz
9.Pulp Fiction
10.Ojciec Chrzestny

Co o tym sądzicie??? Czy naprawdę uważacie, że OJCIEC CHRZESTNY zasługuje na miano najlepszego filmu???

ocenił(a) film na 9
bartas28

Sądzę, że ja uporządkowałbym ją nieco inaczej:

1. Pewnego razu na Dzikim Zachodzie / C'era una volta il West (1968)

2. Człowiek z blizną / Scarface (1983)

3. Ojciec chrzestny / Godfather, The (1972)

4. Czas Apokalipsy / Apocalypse Now (1979)

5. Mechaniczna pomarańcza / Clockwork Orange, A (1971)

6. Tańczący z wilkami / Dances with Wolves (1990)

7. Siedmiu samurajów / Shichinin no Samurai (1954)

8. Waleczne serce / Braveheart (1995)

9. Lot nad kukułczym gniazdem / One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

10. Chinatown (1974)

ocenił(a) film na 9
Uzi

Bartasa jest lepsza Uzi.
Spaghetti nie moze byc na pierwszym miejscu ,jak by to wyglądało ;)

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

A Ty, tak jakbyś po raz pierwszy widział moją listę.. Dobrze wiesz (bo wszyscy wiedzą), że moja jest najlepsza i basta.

ocenił(a) film na 1
Uzi

''A Ty, tak jakbyś po raz pierwszy widział moją listę.. Dobrze wiesz (bo wszyscy wiedzą), że moja jest najlepsza i basta''

Nie wszyscy wiedza bo ja niewiem a poco piszesz daty i angilski i polski tytul myslisz ze jak tak napiszesz to znaczy ze sie znasz zeby nie bylo ja nie uwazam sie za znawce ale bez przesady zawsze wtracasz sie w kazda dyskusje i robisz halo jaki ty jestes.Nie kazdego interesuje co myslisz a ze ty sie uwazasz za jakiegos madrale i znawce to nie znaczy ze inni tak uwazaja.Myslalem ze juz sie nie wlacze na forum Godfather'a ale twoja wysoka samoocena mnie zdenerwowala.Aha i dobry jestes ze oceniles tyle seriali wyglada ze ja bym teo nie ogladnal w 20 lat a ty 2/10 x20 kazdy serial no xD

ocenił(a) film na 9
bols93

goandrewgo, wytłumacz mu co to ironia. Ręce opadają.

ocenił(a) film na 9
Uzi

Ponadto:
Listę skopiowałem z mojej strony;
Oceniam filmy i seriale, z których widziałem przynajmniej 10-15 odc. Dlatego też np brak Losta.

A tak wogóle to nie wiem po co te wonty..

ocenił(a) film na 9
Uzi

;)

ocenił(a) film na 9
bartas28

Lista jest świetna same arcydzieła ,nie miał bym nic przeciwko gdyby tak wyglądała ale skoro wszyscy na świecie ogólnie zadecydowali że własnie Ojciec Chrzestny jest tym najlepszym to trzeba to uszanować. A gdyby na pierwszym miejscu byli Skazani na Shawshank ? Byłoby jeszcze wiecej głosow mowiacych ze ten film nie zasługuje na szczyt listy.

Ojceic Chrzestny jest najlepszy i tyle :)

ocenił(a) film na 10
goandrewgo_

Nie. Nie uszanuję tego że Ojciec Chrzestny jest najlepszy, bo tak nie jest.
To byłyby w moim wypadku snobizm i hipokryzja. Bo Godfather musi się u mnie zadowolić miejscem numer 2.

Moja dziesiątka

1. Czas Apokalipsy
2. Ojciec Chrzestny
3. Ojciec Chrzestny II
4. 2001: Odyseja kosmiczna
5. Na Nabrzeżach
6. Casablanca
7. Okno Na Podwórze
8. Łowca Jeleni
9. Siedem
10. Lot Nad Kukułczym Gniazdem

ocenił(a) film na 9
Santino

@Uzi i Santino - tu nie chodzi o wasze ulubione filmy tylko liste najlepszych filmów w histori kina ,jakie są waszym zdaniem najlepsze! Ja mam w swej top 10 np.Pluton ,LIste Schindlera ,Cinema Paradiso ,ale żadnego z tych filmow za lepszy od Ojca Chrzestnego nie uważam ,po prostu bardziej mi sie podobały niż Godfather.

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

Mówiłem Ci, że Ty gówno wiesz o zabijaniu?
No to...

bartas28

Na pierwszym na pewno Godfather, a w 10 jeszcze powinny być Pulp fiction, Pomarańcza, Tańczący z Wilkami no i Leon. To MOJE pewniaki.

ocenił(a) film na 10
alanos

Ja bym w top 10 umiescil Casablanca, Obywatel Kane i Czas Apokalipsy. Wywalilbym napewno Pomarańcze (zupelnie nie rozumiem tak wysokiej pozycji tego filmu, ale to tylko moje zdanie) i Człowiek z blizną, bardzo dobry film ale bardziej wg mnie w 20 a nie 10.

Pozdrawiam.

bartas28

A gdzie "Piła 2" ?