Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574535
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny
ocenił(a) film na 9
Ralphie

Ja też oglądam - po raz 5-ty w ciągu tego roku, nie nudzi się ;]

ocenił(a) film na 9
Ralphie

JA też ;D szkoda, że reklamy takie długie :D

Ralphie

Też oglądam :D:D Po raz tysięczny, ale zawsze warto.

ocenił(a) film na 10
Ralphie

wlasnie chciałem utworzyć taki temat :D film znam na pamięc pomimo tego oglądam go ze strasznym zainteresowaniem i jestem nim bardzo przejęty tak jakbym go widział pierwszy raz . Arcydzieło!!!!

ocenił(a) film na 8
Max

Ja również właśnie skończyłęm oglądać film, pierwszy raz widziałem dzieło Copoola'iego i zaskoczył mnie pozytywnie. Mimo, iż nieprzepadam za kryminałami to uwiódł mnie scenariusz, oczarowała gra Pacina i Brando i zaciekawiła reżyseria. Film otrzymuje u mnie note 9/10 - nie przeczę, widziałem lepsze filmy, ale ten jest najlepsym kryminałem, jaki dany mi było zobaczyć.

Obecnie (5 miniut po zakończeniu emisji w TVN7) film ma średnią 8,91 przy 21884 głosach i zajmuje 1-sze miejsce na liście TOPŚwiat filmwebu.pl, z chęcią zobaczę jak zewoluuje średnia w ciągu najbliższych dni!

Ralphie

...........po seansie. Ukontentowany :]nawet przyzwoicie się oglądało na 7-ce.

Ralphie

bardzo dobry film własnie tez dzis ogladałem

Ralphie

Wstyd się przyznac ale widziałem ten film po raz pierwszy dzisiaj. Od dawna na niego "polowałem". W końcu się doczekałem!!!!!! I było warto. Powiem więcej - z chęcią obejrzę go jeszcze raz. Znakomity film!! Scenariusz, reżyseria i wyśmienite kreacje aktorskie!! Al Pacino przeszedł samego siebie. Jestem zachwycony!!!!

ocenił(a) film na 10
wariatadam

ja rowniez obejrzałem film wczoraj po raz 1 polowałem wczesniej juz lecz zazwyczaj leciał on w TV po 21 a do 1 w nocy siedziec sie nie chce jak jutro do szkola trza wstać.. :| wiec obejrzłąme go wczoraj i oczywscie 10/10 ;)

PS. O co chodzi z pomarańczami?!
Don Vito przed zamachem kupuje pomarańcze
na weselu koles podrzuca pomarańcza
obieranie pomarańczy itd. itp. dużo tam tej pomarańczy przypadek?

ocenił(a) film na 10
Manio

Dobra juz wiem o co biega z pomarańczą kiedy ona sie pokazuje jest śmierć...