TU macie odpowiedz
http://www.maxior.pl/?p=index&id=66428&0
Zgadzam się,polskich filmów się oglądać nie da,nie wspomnę już o serialach typu Magda m czy M jak miłość,najlepszy film Polski to trylogia Sami Swoi i jak rozpętałem II wojnę światową.
Racja.Polacy robią w miare Dobre Dramaty -Komornik,Symetria,Plac Zbawiciela,3 kolory czy tez Pręgi.Z obyczajowych to tylko w ostatnich Latach Jasminum ,Komedie -Killer ,Testosteroon,Chlopaki nie płacza.Film Sensacyjny nie istnieje -niby Swiadek Koronyy /.? czy tez Psy ? z tą zama obsada Linda ,Olbych ,Linda olbrych.
Cofamy sie w tyle.
Albo seksmisja - to też genialny film.. a tak wogóle to mam pytanie, czy którykolwiek polski film, poza pianistą, zrobił karierę międzynarodową?
no oczywiście, polacy nie potrafią robić filmów... lepiej już pooglądać filmy z chuckiem norrisem albo stevenem seagalem... w końcu są lepsze od "Seksmisji", "Vabank", killerów, Psów, Chłopaków nie płaczą, nawet trylogia mi się podobała. A że fragmenty "Faraona" wykożystane były przez stację Discovery do nakręcenia programu o Egipcie to też się nie liczy..