Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

film do niczego

ocenił(a) film na 4

wczoraj robiłem opróżnienie półki z VHS i DVD z filmowych kitów. Kasetę VHS z Ojcem chrzestnym wrzuciłem do pieca i patrzyłem jak się pali. Normalnie jeden z najgorszych filmów w historii ;/

użytkownik usunięty
aaa237

Głupota! Ja to bym ją wcisnął jakiemuś frajerowi

a kto by chciał coś takiego kupić

ocenił(a) film na 4

nie no nie będę komuś psuł nerwów dając mu to ścierwo ;/

ocenił(a) film na 10
aaa237

Rozumiem konstruktywną krytykę i uzasadnione komentarze, jednak nazwanie filmu "ścierwem" do takich absolutnie nie należy. A później takiś zaskoczony, że spotkałeś się z dezaprobatą? Jak już ktoś bardzo mądrze napisał - to jest film na pewnym poziomie. Inni go osiągnęli, lecz inni do końca będą nazywali go ścierwem. Nie broń się "odmiennym zdaniem", ponieważ mogłeś je okazać w dużo bardziej przyzwoity sposób. Naprawdę mnie to zdziwiło, że dojrzała osoba nie potrafi pokazać dobrej, konstruktywnej krytyki i ją uzasadnić. Twój komentarz był na poziomie pięciolatka. Rozbawił mnie też fakt, że na Twoim profilu zobaczyłam iż oceniłeś "High School Musical" 10/10, a klasyki ( och, jakież to godne podziwu! ) palisz w piecu.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
agnusiakaktus

...to nie jest dojrzała osoba...

Mówisz o sobie orzeszku :)

aaa237

Kolejne dziecko co pewnie nawet nie obejrzało filmu(Lub go nie zrozumiało) i wstawia ocenę 1 tylko po to żeby obniżyć średnią mnie zastanawia co robią admini na tej stronie skoro nie którzy mają po 10 kont i na każdym oceny 1/10 i 10/10 filmweb schodzi na psy

użytkownik usunięty
Xir

Ojciec Chrzestny to film na pewnym poziomie. Problem w tym , że wielu młodszych wiekiem filmwebowiczów do tego poziomu nie dorosło...

ocenił(a) film na 4
Xir

Tak się składa że mam 26 lat i proszę mi nie ubliżać co do wieku, a w Ojcu chrzestnym tylko walc wypadł dobrze. Nic poza tym dlatego dałem jeden. Aha i nie mam multikont, pozostałe konta moje zostały zablokowane.

ocenił(a) film na 10
aaa237

Wiesz ile jest warta twoja opinia? tyle co zero , po tym jak oceniasz dane tytuły wychodzi że jesteś ignorantem który ma gówno pojęcie o dobrych filmach , to że dałeś 2 za film Skazani na Shawshank albo 1 za Ojca chociaż te filmy to wielkie arcydzieła już pokazuje że jesteś tylko trollem , za to High scool Musical oceniony zajebiście , idź stąd bo nie wyrobie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
aaa237

Lecisz na Zacka Efrona? ;P

dawids123

Typowy fan OC. Jeśli nie dałeś/aś 10 to się nie znasz. Chociaż też uważam że ocena 1 jest trochę za niska.

ocenił(a) film na 10
aaa237

Wiek nie stanowi żadnej wykładni, można mieć kilka lat i już być geniuszem a można umrzeć ze starości będąc idiotą (nie musisz odnosić tego zaraz do siebie). Wiek może wskazywać ewentualnie na nasz "bagaż życiowy" choć i to jest względne. Tak jak kolega wyżej napisał jest to film na pewnym poziomie; jednym może się podobać innym nie musi, rzecz gustu. Skoro film Ci się nie podobał nie będę Cie do niego przekonywał. Jednak wystawiłeś mu ocenę 1/10 co na pewno nie jest sprawiedliwą oceną i niezbyt dobrze o Tobie świadczy. Nie dziw się że kolega wjechał Ci na wiek bo zachowujesz się trochę jak typowy gówniarz (bez obrazy) a ocenianie filmów w ten sposób świadczy jedynie o głupocie albo ignorancji.

aaa237

Masz 26 lat a mózg 5 latka.Ogarnij się człowieku.Nazywając ten film ścierwem ośmieszasz się.Ścierwo nie ma prawa mówić "o kimś o czymś ścierwo".I szacunku trochę trollu jeden.

użytkownik usunięty
aaa237

Wszyscy ci wierzą, że masz 26 lat ;D

ocenił(a) film na 10
aaa237

Tja...wróć do Shark attack: Megalodon i Highschool Musical, ktore oceniasz jako arcydzieła - no comments
A zresztą - NIE KARMIĆ TROLLA!!!

ocenił(a) film na 4
piotrbimbasik

No normalnie niektórzy użytkownicy mnie załamują. W czym ja niby jestem trollem, po prostu napisałem że film mi się absolutnie nie podoba i spaliłem VHS z jego nagraniem. No ludzie każdy co ma inną opinię to od razu jest według Was trollem ;/

aaa237

Fani OC już tak mają.

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Tu nie ma znaczenia czy ktoś jest fanem czy nie Ojciec Chrzestny jest bardzo dobrym filmem i to nie ulega wątpliwości sam przez siebie się broni. Ja jakoś nie jestem jego wielkim fanem ale potrafię docenić film i twórców i aktorów. Natomiast kolega "aaa237" okazuje kompletny brak szacunku Ty sam zauważyłeś że jego ocena jest za niska. Mimo tego wspierasz go i chcąc atakować fanów atakujesz film. Zastanawiałem się czy to głupota czy ignorancja niestety czytając wypowiedzi "aaa237" dochodzę do wniosku że jest jeszcze gorzej bo to chyba mix obydwu. A widząc jak ocenia inne filmy dochodzę do wniosku że po prostu na siłę chce zaistnieć chyba ma jakieś problemy pozostałe z dzieciństwa.

bialy333

Bo próbuję was przekonać że nie lubienie filmu to nie kwestia wieku, znajomości na kinie itp. tylko gustu i upodobań. Dopuki tego nie zrozumiecie, jesteście na mnie skazani.

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Wy macie chyba jakieś problemy. Z Twoim kolegą rozmawiać raczej nie planuję bo to nie ma sensu zwłaszcza że on się tym karmi. Ty się od nim podpisujesz co nie najlepiej o Tobie świadczy ale po Twojej ostatniej wypowiedzi wnioskuje że sam nie wiesz o co walczysz.
W naszych ocenach nigdy nie będziemy do końca obiektywni różnym osobom różne rzeczy się podobają tak jak napisałeś rzecz gustu. Jednak nie wydaje mi się żeby któryś z dziesięciostopniowej skali ocen nazywał się "lubię" "nie lubię" rozumując na twój sposób wystarczyły by dwa stopnie ewentualnie moglibyście dołożyć jeszcze kilka stopni z duplikowanym przedrostkiem "mocniej" poczulibyście się lepiej:). Na ocenę film powinny składać się także inne aspekty i temu ma służyć to forum. Jeśli chcesz wyrażać swoje emocje wobec filmu masz "serduszko" i możecie zaapelować do adminów żeby dali wam jeszcze jakieś "czachy" do wyrażenia negatywnych:)

Skoro nie jesteście w stanie zrobić nic bardziej kreatywnego poza zaniżaniem średniej filmu niczym nie uzasadnionymi ocenami. Będziecie mieli wystarczająco prostą skalę ocen. Dacie upust swojej frustracji i może odwalicie się od średniej.
No i wszyscy będą zadowoleni.

bialy333

Z tą czaszką to nie głupi pomysł :P

Ja właśnie nie dałem filmowi 1 bo na aż taką niską ocenę nie zasługuje. Jednak ja wychodzę z żałożenia że film ma mnie zaciekawić, wciągnąć. OC tego nie zrobił, a wręcz przeciwnie - przynudzał. Denerwuje mnie tylko miłośnicy tego filmu każą dorosnąć każdej osobie która filmowi nie da 10 i nie powie że to jest arcydzieło. Każdy ma prawo do własnej opinii i oceny. Nie możesz kazać wszystkim dawać "10" by nie obniżali średniej.

ocenił(a) film na 10
kenexgro

A w którym miejscu kazałem Tobie albo komukolwiek innemu dawać 10? Chciałem tylko w miarę sprawiedliwej oceny i brania w tej ocenie pod uwagę także czegoś innego poza własnym ego. Sam zresztą zaczynając rozmowę dałem 9 to że podniosłem ocenę to była reakcja na oglądnięcie całej sagi.

Rozmawiałem z Tobą bo uważałem, że w przeciwieństwie do "aaa237" masz coś do powiedzenia lecz powoli widzę i w tym bezsens bo przerzucasz wszystko co ktoś napisze tylko jednym argumentem:
"Nie możesz kazać wszystkim dawać "10" by nie obniżali średniej."
Na siłę stajesz w opozycji do innych można tu nawet się doszukać desperacji bo próbujesz swoje argumenty podpisać pod takim prowokatorem i trollem jak "aaa237". Nie bronie tu fanatyków serii bo często wielu z nich nawet nie wie na co patrzy a i tak dadzą 10. Jednak reakcja niektórych osób na wypowiedź "aaa237" niekoniecznie musi określać ich jako fanatyków można być oburzony postawą tego idioty będąc zwykłym widzem potrafiącym docenić dobre kino (a do tego bez wątpienia należy Ojciec).

Zaczynając rozmowę byłem w trakcie oglądania sagi nazwanie mnie wtedy jakimś wielkim fanem było by sporym nadużyciem, wręcz przeciwnie byłem nastawiony trochę negatywnie do filmu (i tu możesz dostrzec pewną zbieżność z twoimi racjami bo zrazili mnie do niego właśnie pseudo fani serii, tylko w moim przypadku chodziło o dość konkretne osoby, które w ząb nie rozumiały o co chodzi w tym filmie). Wierz mi też często denerwują mnie fanatycy (nie mylić z fanami) ale nie będę dawał filmowi niskich ocen bo ktoś mnie denerwuje bo to by znaczyło że jestem ignorantem i hipokrytą.

ocenił(a) film na 10
aaa237

"Kasetę VHS z Ojcem chrzestnym wrzuciłem do pieca i patrzyłem jak się pali" - dobrze że jeszcze nie oddałeś na nią moczu i rzadkiego stolca - jeśli nie jesteś Trollem to tylko gorzej o Tobie świadczy - trolle karmią się tym że wypisują bzdety (w które sami nie wierzą) i cieszą się że mogą denerwować ludzi - jeśli naprawdę myślisz tak jak napisałeś to po prostu Ci współczuję.
P.S. Nie jestem "fanem Ojca chrzestnego" - nie wiem co tak naprawdę ten termin miałby oznaczać - jestem po prostu miłośnikiem DOBREGO KINA - niezależnie od jego gatunku

użytkownik usunięty
piotrbimbasik

Karmić, karmić, dzięki takim cieciom filmweb jest przynajmniej śmieszny...

ocenił(a) film na 5

Ale się przykładasz do poziomu na tym forum... że tak zacytuję ciebie: "Często jest prawdą prawdą, że poziom filmu = poziom forum..."

użytkownik usunięty
NommaD79

...widzę, że cię to podnieciło ;D To dobrze

ocenił(a) film na 5

W jakim sensie?

użytkownik usunięty
NommaD79

dosłownym

ocenił(a) film na 7
aaa237

Film jest bardzo dobry, choć spodziewałam się czegoś lepszego. Bardziej podobał mi sie film "Życie Carlita". Bardziej taki...bliższy...Nie wiem jak to nazwać. W "Ojcu Chrzestnym" pogubiłam się w postaciach, a poza tym wszystko tam jest takie zimne i trochę wydumane. W każdym razie 7/10.

ocenił(a) film na 7
aaa237

Nie wolno palić plastiku :p

ocenił(a) film na 4
Nuhtyloopik

zgadza się, ale desperacja sięgnęła zenitu :p

ocenił(a) film na 10
aaa237

Możesz podać uzasadnienie dla oceny 1/10?

ocenił(a) film na 4
wleklas

już kiedyś na łamach filmweb podawałem, nie chce mi się trzeci raz pisać to samo. Chyba że Pan/Pani bardzo chce to napiszę

ocenił(a) film na 10
aaa237

No, poproszę.

ocenił(a) film na 10
wleklas

"No normalnie niektórzy użytkownicy mnie załamują. W czym ja niby jestem trollem, po prostu napisałem że film mi się absolutnie nie podoba i spaliłem VHS z jego nagraniem. No ludzie każdy co ma inną opinię to od razu jest według Was trollem ;/"
mi tez sie sporo filmow absolutnie nie podoba i gdybym mial VHS z nimi tez bym je poslal do pieca (tytulow nie bede wymienial glownie dlatego ze wiekszosci nie pamietam) ale nigdy zla jakosc filmu nie byla dla mnie powodem do wchodzenia na forum i wszczynania pospolitej pyskowy w stylu "ścierwo", "Debilu nie masz prawa bytu na tym forum"
tym sie roznisz od porzadnego fana filmow (oceniam tu czlowieka nie gatunki filmow) i porzadnego urzytkownika tego portalu (tak, uwazam ze takim jestem, znajdz powod zeby uwazac inczaej to moze zmienie zdanie) i to czyni cie pospolitym trollem
"zgadza się, ale desperacja sięgnęła zenitu" - tu sie zgodze, twoja proba zwrocenia na siebie uwagi jest desperacka, wrecz zalosna

"Aha i nie mam multikont, pozostałe konta moje zostały zablokowane. " - skoro juz podajesz uzasadnienie oceny filmu moze dorzuc jeszcze powod dla ktorego zakladales kilka kont na forum. bany za flaming? a moze zaburzenie tozsamosci ?

na zakonczenie dorzuce "wojownikom o lepsze kino" przyklad konstruktywnej krytyki i dyskusji na poziomie, moze czegos sie nauczycie (mi ta rozmowa uswiadomila ze do na prawde wysokiego poziomu dyskusji jeszcze sporo mi brakuje, ciekawe jak bedzie z wami)
http://www.filmweb.pl/film/Pusty+dom-2004-147262/discussion/PSEUDOARTYZM!!!,1474 901

ocenił(a) film na 4
lucask

tak więc szanowny panie, zakładałam konto tylko wówczas kiedy poprzednie zostanie zablokowane. I niby dlaczego nie mam pisać że spaliłem płytę z tym filmem. To wolny kraj, a to że piszę o filmie, że mi się nie spodobał nie oznacza że jestem trollem.

ocenił(a) film na 10
aaa237

Proponuje ci sie zabic.

ocenił(a) film na 4
Alan_Cieslar

no wiesz to już szczyt chamstwa, w Boże Narodzenie piszesz taki tekst osobie której nawet nie znasz ;/ niektórzy użytkownicy są bezczelni

ocenił(a) film na 10
aaa237

Nie karmcie trolla. A ja ci aaa237 powiem tak, cytując klasyka "Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."- Abraham Lincoln

ocenił(a) film na 4
oski9997

też jesteś wredny, gdyby Ci taki Alan_Cieslar napisał żebyś się zabił, to co byś pewnie nie zareagował, zachował stoicki spokój i w ogóle. Czemu mnie atakujecie i twierdzicie ze jestem głupi ;/

ocenił(a) film na 10
aaa237

Tak, zachowałbym spokój. Chłopie, ktoś obcy, w internecie, napisał ci "zabij się", a ty się tym przejąłeś? Ty naprawdę masz 26 lat? A do twojego pytania. Czemu większość mówi, że jesteś głupi? Bo po twojej wypowiedzi: "wczoraj robiłem opróżnienie półki z VHS i DVD z filmowych kitów. Kasetę VHS z Ojcem chrzestnym wrzuciłem do pieca i patrzyłem jak się pali. Normalnie jeden z najgorszych filmów w historii ;/" można wywnioskować, że : A- jesteś głupim prowokatorem i trollem, B- jesteś idiotą, obrażającym klasykę gatunku, do tego chwalisz się spaleniem kasety, co jest na poziomie 8-latka. W pierwszym i drugim wypadku jesteś idiotą, nie zasługującym na odrobinę szacunku.

oski9997

ahahahahahahahahahhaha

ocenił(a) film na 10
aaa237

Szanuje każde zdanie. Ale moim zdaniem film jest genialny, reżyser świetnie przelał tekst z książki na taśmę filmową. Tak jest prawda, że żeby ten film zrozumieć trzeba po prostu do tego filmu dojrzeć, ale rozumiem, że nie którym ten film może się nie podobać.

aaa237

jeżeli dajesz ocenę 1 to forumowicze chcący dowiedzieć się czemu wystawiłeś taką a nie inną ocenę nie zadowolą się stwierdzeniem "Kasetę VHS z Ojcem chrzestnym wrzuciłem do pieca i patrzyłem jak się pali." to, ani inne głupkowate stwierdzenia na poziomie 4 klasy podstawówki raczej nie wyjaśnią tej sytuacji. mając prawdopodobnie 26 lat powinieneś raczej uzasadniać ocenkę większą ilością słów a zwłaszcza oceniając ten film na 1. jeżeli brak Ci słów to słownik chyba masz pod ręką? pozdrawiam
ps. "już kiedyś na łamach filmweb podawałem, nie chce mi się trzeci raz pisać to samo. Chyba że Pan/Pani bardzo chce to napiszę" podaj link, chętnie poczytam :)

ocenił(a) film na 4
mojzeszm8

ps. "już kiedyś na łamach filmweb podawałem, nie chce mi się trzeci raz pisać to samo. Chyba że Pan/Pani bardzo chce to napiszę" podaj link, chętnie poczytam :)

Tamten temat już nie istnieje, bo ktoś usunął. I zaiste czcigodny mojzeszm8 nie chce mi sie pisac znowu o tym filmie

użytkownik usunięty
mojzeszm8

spróbuję zgadnąć, ponieważ OC jest nudny?

ocenił(a) film na 4

były nudniejsze filmy które przynajmniej urzekły kreacjami aktorskimi albo klimatem, albo zdjęciami, albo muzyką a tutaj to tylko temat przewodni muzyczny jest dobry.