wczoraj robiłem opróżnienie półki z VHS i DVD z filmowych kitów. Kasetę VHS z Ojcem chrzestnym wrzuciłem do pieca i patrzyłem jak się pali. Normalnie jeden z najgorszych filmów w historii ;/
Na przykład filmy pana Alfreda Hitchcocka :
Ptaki - bardzo nudny film przez prawie cały czas, brak większego napięcia ale klimat gdy jest pokazana chmara tych ptaków nie do zapomnienia. Gra aktorska głównej bohaterki taka sobie, trochę raziła sztucznością, za to drugi plan rewelacja
Pod znakiem Koziorożca - następny niby bardzo nudny ale rola Ingrid Bergman wcisnęła w fotel i tutaj zakończenie jest wielkim plusem
Okno na podwórze - do połowy straszna nuda, ale scenografia rzuca na kolana tak samo kobieca obsada ta młoda ukochana głównego bohatera, starsza pani co go odwiedzała i ta co miała pieska to po prostu najwyższa klasa
Nawiedzony dom - już nie pana Alfreda. Nudny, przegadany ale za sam ten dom, który od lat śni mi się po nocach , i obsada rewelacja i scenografia i ten tekst że dom stał od 90lat, postoi drugie tyle a to co po nim chodzi nigdy nie ma towarzystwa . Ma u mnie 10
Casablanca - też nudna historia, ale aktorstwo to poezja, muzyka to poezja, Ingrid to poezja. Wszystko to poezja i też ma u mnie 10
rozumiem - ...chmara ptaków nie do zapomnienia...; najwyższa klasa: ...ta młoda ukochana, starsza pani co go odwiedzała...i ta co miała pieska;...sam ten dom śni się po nocach i ten tekst że stał od 90 lat a ten co po nim chodzi nigdy nie ma towarzystwa;..Ingrid to poezja i wszystko to poezja...Wiesz co - chyba nie masz 26 tylko 65 lat i jesteś samotna emerytką która nauczyła się obsługi komputera.
PS. co do Casablanki się zgodzę, z Hitchcocka uwielbiam Psychozę i Szał, ujdzie jeszcze Lęk wysokości i M jak morderstwo
Wiesz co - chyba nie masz 26 tylko 65 lat i jesteś samotna emerytką która nauczyła się obsługi komputera.
Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski ?
jaki troll prosił to napisałem troll chyba raczej by zwyżywał
niż udzielił odpowiedzi ;/
i wiesz nie każdy kto pisze o Ojcu chrzestnym i Avatarze bez superlatywów to troll
w sumie, pomimo tego, że kilkoro głównych aktorów (Brando, Pacino, Diane Keaton i Robert Duvall) jest zdobywcami Oscara, Francis Ford Coppola jest jednym z najbardziej docenianych reżyserów w historii kina, film dostał Złotego Globa za muzykę, Ojciec Chrzestny tak w ogóle dostal, bagatela 3 Oscary, to jest to faktycznie film beznadzejny, nie ma co go nawet porównywać z takimi arcydziełami kinematografii jak np. High School Musical, czy Hannah Montana...
Hanna Montana nigdy tego serialu nie oglądałem, a Justina Biebere nie lubię za dziecinne teksty muzyki, coś jeszcze chcecie wiedzieć ;/
Mam nadzieję że straż miejska ukarała cię za palenie w piecu kasetami VHS. A jeśli cię nie ukarali, to dobrze by było gdyby chociaż toksyczne gazy uwalniane w trakcie palenia plastiku zaszkodziły twojemu zdrowiu. Może wtedy byś trochę zmądrzał
Tak ukarała i to już nie raz, ale chodzi o idee, a nie o karę. I skąd niby podejrzenie ze muszę zmądrzeć, wiesz wydaje mi się że jestem mądry ;/ Ale naturalnie ty naturalnie wszystko wiesz lepiej ;/ Skończyć wreszcie z obrażaniem mojej osoby ;/
aaa237 idz lepiej pooglądac swoją idolkę Hudgens i nie wypowiadaj się o kinie dla dorosłych pokemonko spod znaku HSM i Biebera
No stary muszę Ci powiedzieć, że masz zajebiste te oceny xD Z jednej strony dałeś 2 czy 1 Avatarowi i fajnie oceniasz śmieszne horrory, z drugiej taki strzał w pysk - Ojciec Chrzestny + Skazani na Shawshank na 1 i HSM na 10... Totalny mix, jestem ciekaw co tam w tej Twojej łebetynie się kłebi.
O ile pamiętam filmy na kasetach VHS można kasować, więc po co było palić? Nie lepiej było nagrać film który Ci się podoba ?
Są gusta i guściki, jednak wg.mnie żaden film nie zasłużył na ocenę 1. Najmniejszą jaką na razie dałem to 3/10.
a co "Ojca ..." jest to absolutne arcydzieło, i chyba wie to każdy (film ma 2 miejsce w rankingu światowym...)
Kolego a ile Ty wtedy wypiłeś! może sprzątając sobie półki pomyliło Ci się z Bolkiem i Lolkiem a nie OC! Wierzę, że to pomyłka i na pewno jest Ci teraz trochę głupio! OC to klasa i najwyższa półka( nawet u Ciebie). Ja i wiele milionów fanów dobrego filmu wybaczamy Ci to nieporozumienie! Mam nadzieję,że się poprawisz!
"OC to klasa i najwyższa półka"
Śmieszny jesteś orzeszku ale nie jest tak łatwo ludzi okłamać. Prawda jest taka że OC to gniotnad gnioty i w tej dziedzinie faktycznie jest na najwyższej półce.
Kapitanie!
Ty kłamco!
On wcale nie jest śmieszny, a ludzi jest bardzo łatwo okłamać!
Uważasz OC za gniot? Widzę, że albo masz z piętnaście lat albo w głowie pomieszane..... A na Kinie to Ty się raczej nie znasz.... Bez urazy ale takie sa fakty....
Jak już coś to na pewno nie z Bolkiem i Lolkiem!
Może z Avatarem albo czymś takim...
Albo jesteś trollem albo pedałem, bo nie słyszałem o facecie, który ocenił by HSM czy tam Hannah Montanę na 10 :f