Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574303
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

na 1 miejscu w top 100 świat?? zgadzam się że film jest dobry... ale nie zasługuje na 1 miejsce !! jest sporo filmów lepszych np : skazani na shawsank !!

ocenił(a) film na 10
Asia_53

Tak, tak. Film jest dobry, ale oceniasz go na "1"..

Wypisz te wszystkie filmy, które wg. Ciebie są lepsze.

ocenił(a) film na 6
Asia_53

oceniam go na "1" bo chce żeby spadł z 1 miejsca.

ocenił(a) film na 6
Asia_53

a lepsze filmy :forrest gump, lot nad kukułczym gniazdem, milczenie owiec, lśnienie, egzorcyzmy Emily rose, inni... niechce mi się już dalej pisać

ocenił(a) film na 10
Asia_53

Droga Asiu! Ojciec Chrzestny to arcydzieło!
aha droga Asiu co słychać w serialu Magda M.?????
Odnalazła już miłośc swojego życia czy jeszcze szuka? W każdym razie 3mam za nią kciuki! Jakie jescze produkcje lubisz? "Klan", "Złotopolscy" czy "Na wspólnej"?
Pozdrawiam
ps. Gratuluje gustu!!!!

ocenił(a) film na 6
bad_boy21

a nie, nie jeszcze z seriali Zagubionych oglądam ;)

Asia_53

Nie obraź się ale Egorcyzmy Emily Rose są nudne i nie zasługują nawet na wejście do Top 50.

ocenił(a) film na 6
Asia_53

Magda M jest jedynym serialem jaki oglądam. Nie poniżaj mnie pytając czy lubie Klan. Przecież nie napisałam że Ojciec Chrzestny to zły film tylko nie tak dobry by mógł znaleźć się na pierwszym miejscu w top 100. Moim zdaniem 3 pierwsze miejsca powinny być takie:
1. Skazani na shawsank (arcydzieło)
2. Lśnienie
3. Forrest gump
ps: O gustach się nie dyskutuje

ocenił(a) film na 10
Asia_53

Droga Asiu
"Przecież nie napisałam że Ojciec Chrzestny to zły film"
No a czy ja napisałem, że Magda m, o sory M.(chyba tak ma być, choć nie wiem co to M oznacza) to zły serial? Poprostu zapytałem w bardzo sympatyczny sposób, jakie są jej dalsze losy, ponieważ oglądałem tylko 1 odcinek a powiem Ci, że jestem bardzo ciekaw jak potoczyły sie jej miłosne przygody:)
"Nie poniżaj mnie pytając czy lubie Klan"
No faktycznie to było poniżej pasa; uderzam się w pierś, iserdecznie przepraszam Cię
"ps: O gustach się nie dyskutuj"
A to już chyba musiał Ci powiedzieć ktoś starszy, bo wg mnie o gustach trzeba dyskutować
Pozdrawiam Cię Asiu

ocenił(a) film na 10
bad_boy21

aha i droga Asiu jeżeli uważasz, że film jest dobry to nie dawaj mu 1, to nie działa w ten sposób! Nie wiem ile masz lat, ale skoro umiesz pisać to powinnaś równiez wiedzieć, że 1 daje się słabym filmom, powiem więcej bardzo słabym filmom a nie "dobrym" jak sama droga Asiu zauważyłaś!
To taka moja mała wskazówka dla Ciebie Joanno;)
Z poważaniem BB21

ocenił(a) film na 6
bad_boy21

heh dałam "1" bo się zdenerwowałam. Ale zaraz to "naprawię". Magda M: M oznacza nazwisko Miłowicz :)a chciałam dodać że nie przepadam za filmami z typu Gangsterskich być może dlatego sądze że film ten nie powinien być na 1 miejscu.

ocenił(a) film na 10
Asia_53

aha to wszystko wyjaśnia;)
M jak Miłowicz! Zapamiętam do końca życia i nikomu nie zdradze!
To będzie taka nasza mała tajemnica:)

ocenił(a) film na 6
bad_boy21

hehe... :) mała tajemnica ;] hehehe... :)

ocenił(a) film na 10
Asia_53

zgoda pierwsze dwa filmy bardzo dobre
forrest gump jak dla kogo jak dla mnie film nic niekawego nie wnosi i jest zwykła komedia a wydaje mi sie ze w top 100 filmów swiata to najmniej jest wlasnie komedii

a ojciec chrzestny to klasyka to film przez duze F czesc 1 jest poprostu kwitesencja swietnego aktorstwa i rezyserii i muzyki i w ogole wszystkiego

to poprostu trzeba obejrzec no i jak sie komus nie spodoba to nie co plakac w koncu nie wszyscy wiedza co to znaczy dobre kino

ocenił(a) film na 6
dj60

nie !! nie wszyscy lubią filmy typu gangsterskiego ... ja akurat nie lubie... i dlatego nie przepadam za ojcem chrzestnym

ocenił(a) film na 10
Asia_53

Herezja!!! Na stos!!! Oglądałem "Ojca chrzestnego" kilka razy i twierdzę, że zasługuje na pierwsze miejsce. Wspaniały film o kulisach powstawania i kierowania mafii. No i znakomita rola Marlona Brando!! Już samo nazwisko mówi samo przez się. Znakomity aktor w znakomitym filmie. Koniec kwestii.
A co do innych filmów- Tak skazani to znakomity film,lśnienie owszem, ale żaden film nie umywa się do Ojca chrzestnego...

ocenił(a) film na 7
Freak_On_A_Leash

pewnie to dziala na tej zasadzie ze czepiam sie pierwszego miejsca ale ja tam sie ojcem chrzestnym nie zachwycam. troche brakuje mi dramaturgii-narracja jest nieraz paradokumentalna. a poza tym jest to tez pewnie kwestia tematyki-jakos bardziej uwiodla mnie np. pasja tworzenia mozarta w filmie amadeusz niz gangsterskie porachunki w tym filmie. z drugiej strony mysle sobie ze dzieki temu filmowi wiele "bad boi" z podwórka zainteresuje sie wogóle kinem. jedno trzeba przyznac-film ojciec chrzestny spelnia pewna funkcje w kulturze masowej