Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574451
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

dlaczego tvn obciął ten film? przynajmniej tak mi sie wydaje

ocenił(a) film na 10
freddie_2

czemu ci sie tak wydaje ? ja tam kocham ten film a ja nie widziałem zadnych obciec

ocenił(a) film na 10
freddie_2

wydaje mi się, że nie została obcięta.
mogę sie mylić.

znowu pod wrażeniem filmu;]:):):)

ocenił(a) film na 10
freddie_2

może masz takie wrażenie, bo znasz wszystkie trzy części i coś tam Ci się zmieszało?:)

ocenił(a) film na 10
solmayfair

wydaje mi sie tak bo np. nie widzialem sceny gdy jeden z ludzi michaela odnalazl tego goscia co mu zabil żone we włoszech. nie wiem, moze po prostu przegapilem to na TVN.

ocenił(a) film na 9
freddie_2

No bo tej sceny nie ma.. może masz jakąś wersję rozszerzoną, reżyserską, coś w tym stylu..

ocenił(a) film na 10
Uzi

Albo czytałeś książkę i Ci się miesza? :>

Goonies

ogladalam to wczoraj pierwszy raz ale nie od poczatku pewnie gdzie od polowy (od momentu jak siostra michaela zostala pobita chyba przez swojego meza) musze przyznac ze bardzo dobry film ale musze obejrzec cala jedynke no i reszte czesci :)

użytkownik usunięty
krecik_20

ja również wczoraj oglądałam pierwszy raz ten film i jest poprostu super ale niewiem kiedy się kolejna cześć może wiecie??

ocenił(a) film na 10
Goonies

czytałem, ale i oglądałem. Przed chwila nawet sprawdzilem na DVD i ta scena jest :)

ocenił(a) film na 9
freddie_2

A mi się wydaje, że to takie streszczenie książki ;) Brak wątków Nino Valentiego, Lucy Mancini, dr. Segala i Alberta Neri. Ostatnia scena, bez pokazania, kto to jest ten policjant - traci smak ;) W książce zdecydowanie lepiej wszystko opisane, scen więcej. Jak się na początku czytało książkę Puzo, a potem obejrzało w TVN film (niewiem, może wersja rzeczywiście skrócona?) - nie robi to aż takiego wrażenia. Poza tym nie pasowali mi aktorzy grający Tessio i Battaglię. Inaczej ich sobie wyobrażałem.