dlaczego tvn obciął ten film? przynajmniej tak mi sie wydaje
czemu ci sie tak wydaje ? ja tam kocham ten film a ja nie widziałem zadnych obciec
wydaje mi się, że nie została obcięta.
mogę sie mylić.
znowu pod wrażeniem filmu;]:):):)
może masz takie wrażenie, bo znasz wszystkie trzy części i coś tam Ci się zmieszało?:)
wydaje mi sie tak bo np. nie widzialem sceny gdy jeden z ludzi michaela odnalazl tego goscia co mu zabil żone we włoszech. nie wiem, moze po prostu przegapilem to na TVN.
No bo tej sceny nie ma.. może masz jakąś wersję rozszerzoną, reżyserską, coś w tym stylu..
ogladalam to wczoraj pierwszy raz ale nie od poczatku pewnie gdzie od polowy (od momentu jak siostra michaela zostala pobita chyba przez swojego meza) musze przyznac ze bardzo dobry film ale musze obejrzec cala jedynke no i reszte czesci :)
ja również wczoraj oglądałam pierwszy raz ten film i jest poprostu super ale niewiem kiedy się kolejna cześć może wiecie??
czytałem, ale i oglądałem. Przed chwila nawet sprawdzilem na DVD i ta scena jest :)
A mi się wydaje, że to takie streszczenie książki ;) Brak wątków Nino Valentiego, Lucy Mancini, dr. Segala i Alberta Neri. Ostatnia scena, bez pokazania, kto to jest ten policjant - traci smak ;) W książce zdecydowanie lepiej wszystko opisane, scen więcej. Jak się na początku czytało książkę Puzo, a potem obejrzało w TVN film (niewiem, może wersja rzeczywiście skrócona?) - nie robi to aż takiego wrażenia. Poza tym nie pasowali mi aktorzy grający Tessio i Battaglię. Inaczej ich sobie wyobrażałem.