Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574361
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Uwazam, ze jest to bardzo dobry film, choc nie powinien byc na pierwszym miejscu, bardziej do mnie przemawia Zielona Mila czy Miasto gniewu.

ocenił(a) film na 10
madziAA_2

Według mnie 1 miejsce jak najbardziej zasłużone. Co więcej, jeśli chodzi o kolejną lokate, obstawiałbym "Godfathera II".

ocenił(a) film na 7
Grigor

a ja popieram autorke tematu .za malo piekna w tych filmach.

ocenił(a) film na 10
duende_2

hi hi. czyli wszystkie filmy powinny być obiektywnie piękne! więc może jakaś Komisja Do Spraw Piękna W Filmach? cenzurę ekshumować?

ocenił(a) film na 9
madziAA_2

Podzielam twoje zdanie, film jest wybitny ale na 1sze miejsce nie zasługuje. Rola Marlona Brando magiczna, lecz Al Pacino i James Caan sprawili, że Godfather staje się momentami chaotyczny, żeby nie powiedzieć banalny.

Ja też kierowałbym się ku "Mieście Gniewu" oraz "Skazani na Shawshank" i "Lot Nad Kukułczym Gniazdem"

ocenił(a) film na 10
piekara

Godfather 1 i 2 jak żadne inne filmy zasługują na dwa pierwsze miejsca.Miasto gniewu,Shawshank?.Kiepski żart.

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

a wiecie może, dlaczego to się nazywa *głosowanie*? ten sposób po części rekompensuje fakt, że nie ma człowieka, który widziałby WSZYSTKO. albo wiedziały WSZYSTKO. rozumiał WSZYSTKO.

ale co ja mówię. przecież wy, którzy rzucacie się na to pierwsze miejsce jak hieny, WIECIE, WIDZIELIŚCIE i ROZUMIECIE wszystko!

gw1azdeczka

Zgadzam sie z autorem postu-1 miejsce to zbyt wysoko. Są lepsze i ambitniejsze filmy niż ojciec chrzestny. Przykładem może być np. Forrest Gump.

ocenił(a) film na 10
BRAK_UZYTKOWNIKA

Gdyby nie powstał Godfather Forresta Gumpa nigdy byś nie ujrzał.To kamień milowy w historii kina i jest dziełem genialnym.