Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574402
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

pierdoły o kolacyjkach i gadkach ala'arystokracja.

gówno nie film i tyle. prawidzwy film o mafii to człowiek z blizną, jest obraz człowieka który jest niewykształconym zerem i przez handel narkotykami stał się królem..ale mimo wszystko jest prostakiem takim jakim był.

ten film to iluzja o szlachetnosci i honorach mafii ,pierdoły lightowe te sceny brutalne itd. kazdy mi zaraz powie ze nie zrozumiałem o co w nim chodzi.

to tandetna banalna historyjka których wiele....takie pałasyki itd mozna podziwiać w dynastkii a i zatargi są podobne . to tylko telenowela dla naiwnych ludzi i tyle.

ten film to typowa wyższosc formy nad treścią , ładne zdięcia ale historia nijaka....dla mnie to naiwne...to tak jak z serialem "neustraszony"

może kiedyś samochód "kid" był spoko i coo ale dzisiaj jak spojrzałem na to to pojawił sie na mojej twarzy usmiech bo zobaczyłem wieśniaka w jakiejs toyocie ze światełkami z przodu. i teraz równie dobrze powinniscie bronić serialu nieustraszony ze jest super ze to i tamto...

ale prawda jest taka ze poziom kina zazwyczaj z biegiem lat się podwyzsza.
jakieś filmy typu "psychoza" są dla mnie jedynie zabawne , spoglądam na to z ironią i pozałowaniem. ojciec chrzestny tez sie zalicza do tych filmów , moze niegdys wspaniały ,obsypywany brawami i nagrodami dzisiaj w moim odczuciu jest naiwną tandetą
dla ldzi którzy twierdzą ze lubią filmy o mafii. a jeśli lubicie to polecam donnie brasco , człowiek z blizną i tego typu filmy które mają interesującą wciągającą fabułę i przy tym nie są lalusiowate. gangsterzy w tych filmach które wymienilem są chardzi ,szorstcy i niebezpieczni. jak sie to ma do Ojca chrzestnego? no jak?

ocenił(a) film na 9
john_rambo_2

Ty patrzysz na Pscychoze z pożałowaniem, ja z pożałowaniem patrzę na Ciebie...

"Poziom kina z biegiem lat się podwyższa" Taa, a Paris Hitlon jest dziewicą...

_Ja_

a co mnie paris hilton obchodzi? prawda taka jest ,ten film nie zasługuje na pierwsze miejsce w rankingu filmów o mafii

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
john_rambo_2

Fakt - Scarface jest porównywalny.

Ale stwierdzenie, że OC jest "gówno, nie film" to po prostu bluźnierstwo.

Stąd moje oburzenie.

ocenił(a) film na 10
john_rambo_2

Rambo. Szanuję twoją opinię bo nie każdy musi lubić ten film. Ale między Mafią a Gangiem jest różnica.

Mafia to przestępcza arystokracja. Gentelmeni, dbają o wizerunek i starają się legalnie wszystko załatwiać. Zabijają tylko gdy nie ma innego wyjścia (tylko że Mafii już nie ma)

Gangi to niebezpieczni handlarze narkotykami i nieszanujący się przestępcy. Zabijają kogo popadnie a ich interesy to 100% brutalności i nielegalu.

Między mafiami a gangami jest wieeelka różnica. Pozdro.

ocenił(a) film na 8
peter5_14

FIlm jest trochę przesłodony ale na pewno nie jest gównem!!!

ocenił(a) film na 8
Baiken_aka_Serpico

Film jest trochę przesłodzony ale na pewno nie jest gównem!!!