Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574489
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

kiedys bylem zaciętym wrogiem Ojca Chrzestnego i Marlona Brando,po obejrzeniu filmu kolejny raz zmieniam zdanie...film nie jest zły...ani tez rewelacyjny,moim zdaniem niektorzy go nie lubia bo nierozumieja tego typu filmow...daje dobrą 8 ... i moim zdaniem jest to najlepszy gangsterski film jaki widzialem ale do super hitu jeszcze mu daleko

Kapitan_Jack_Sparrow

Co rozumiesz pod znaczeniem super hit???

ocenił(a) film na 7
Kapitan_Jack_Sparrow

Miałem dość podobną sytuację co autor tematu, tylko że nie byłem zaciętym wrogiem filmu ani aktora, ale po prostu film wydawał mi się niezbyt emocjonujący, nie było tego "czegoś" co sprawia że film dobrze się ogląda i ogólnie tematyka wydawała mi się mało interesująca. Jakiś miesiąc później obejrzałem go na TVN (może po prostu to nie jest film do oglądania na ekranie 17' monitora?) i naprawdę wywindował w mojej ocenia o 4 oczka (z 4 na 8), dałbym nawet o jeden punkcik więcej za cudowną muzykę, ale jednak nie mogłem ponieważ Al Pacino czasami nie grał tak jak powinien. Jak na człowieka nie zajmującego się gangsterką nie był przerażony perspektywą strzelaniny pod szpitalem tak jak w czasie gdy miał zabić policjanta i tego narkotykowego bossa w restauracji. I jeszcze ta dziwna, prawie pomarańczowa, krew o konsystencji Gorącego Kubka. Ogólnie film oglądało się bardzo dobrze i tak też go oceniam. 8/10 więcej nie dam.