a nie tak jak wiekszośc filmów o rozcinaniu albo morderstwach...w stylu Piła ;/ TEN FILM miał to coś:)
Sluszna uwaga. Przemoc i ilosc krwi bez przesady. Trzyma w napieciu i wbija w fotrel aale mimo wszystko z sensem
Horror to horror a ten mnie w ogóle nie trzymał w napięciu jeżeli chodzi o pomysł to mały plus za coś nowego ale realizacja hymm jak dla mnie średnio można powiedzieć że zakończyło się happy endem, w ogóle się nie bałam i zbyt często mnie przynudzał może nie jest porównywalny do piły ale według mnie nie wybija się też ponad nią ...
Zgadzam sie w pelni. Nie chodzi o to by film byl straszny i czlowiek zamykal oczy bo krew zalewa ekran.
I jeszcze dodam, ze bylem na filmie ze swoja dziewczyna i jej sie tez podobalo wiec plec nie ma znaczenia
Mnie też się podobało. Fakt - nie nazwałabym tego super strasznym horrorem, ale mimo wszystko film trzymał w napięciu, fajna fabuła, muzyka i jest kilka momentów, podczas których mocniej wciskasz się w fotel :) Często na tego typu forach ludzie krytykują horror tak po prostu - dla zasady. Nie rozumiem tego. Z krwawych jatek się śmieją, a filmy typu The Ring, The Shutter czy też Oko nazywają bajkami dla dzieci... Niewielu jednak z nich uzasadnia skąd taka opinia i jaki horror uważają za chociażby dobry... Ja też jestem dość wybredna jeśli chodzi o horrory, bo oglądam ich sporo. W każdym razie jeśli chodzi o Oko jestem na tak i daję 10, bo film mnie pozytywnie zaskoczył (myślałam początkowo, że skoro tak o nim głośno, to może być przereklamowany-a jednak nie jest). :)