Oko

The Eye
2008
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68442
4,0 10 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

Film, który uważam za jeden z lepszych filow tego gatunku ostatnich lat. Swietna fabuła, super obsadaa, tzn super gra, poza tym świetna muza, która buduje napięcie. Polecam wszystkim!

jakijestem

momentami napiecie staje sie nie do wytrzymania, podskakuje sie na fotelu a serducho mało nie wyskoczy

jakijestem

Bardzo dobre kino. Godne polecenia, nie nudzilam sie na tym filmie. Podskakiwalam z wrazenia kilkakrotnie, na szczescie obok mnie byl moj miś takze mialam do kogo sie przytulic i zlapac za reke, Polecam fanom dobrych, mocnych wrazen.

ocenił(a) film na 7
bicccza

film fajny ale napewno nie doznałam mocnych wrażen :) ja horrory oglądam dla przyjemności :)

ocenił(a) film na 6
jakijestem

Można poznać ten mrożące krew w żyłach momenty? Bo ja osobiście praktycznie się nie bałem. Nie uważam, że film jest gniotem, ale moim zdaniem na więcej niż 6 nie zasłużył. Dobre efekty wizualne w postaci Jessici Alby to za mało; ;) Jak na horror to troszkę kiepskawo. Ciekawić może za to dramat bohaterki, która o dziwo lepiej odnajdywała się w świeci niewidomych.

Dodam jeszcze, że na filmie się nie nudziłem, ale spodziewałem się trochę więcej. Warto obejrzeć, ale nie spodziewajcie się nieprzespanych nocy po oglądnięciu tej produkcji ;)

jakijestem

hmmm ja dałem 4/10 tylko za jedną rzecz cytujac przedmowce " miłe efekty wizualne w postaci Jessici Alby".
reszta taka sobie

jakijestem

A ja daje 3/10 czyli oczko mniej od oryginalu.
Film przereklamowany, a niby nawijaja, ze najlepszy horror ostatnich lat <lol>
Myslalem, ze robiac adaptacje azjatyckiej wersji Amerykance pokusza sie o jakies wieksze zmiany w scenariuszu, a praktycznie zrobili kopie 1:1. Nawet restauracja byla azjatycka jak w oryginale - mogli chociaz na amerykanskiego McDonalda zmienic %-)
Za Jessica Alba tez nie przepadam, kiepskie filmy i jej uroda mi sie nie podoba, 100x bardziej wole ogladac inna Jessice - Biel :)
A ta nota 3/10 niech bedzie za efekty specjalne, ktore mi sie podobaly - szczegolnie motywy z ogniem, cukrem i innymi przedmiotami