Oko

The Eye
2008
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68442
4,0 10 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

nieporozumienie

ocenił(a) film na 3

Odkąd zobaczyłam na filmwebie info, że Amerykanie planują zabrać się za kolejny remake świetnego azjatyckiego horroru, zwątpiłam i byłam niemal pewna, że to będzie porażka. Nie chciałam tego oglądać, bo czułam, że to będzie strata czasu, a jednak się przemogłam i obejrzałam..
Zupełnie niepotrzebnie.. Tylko utwierdziłam się w swoim przekonaniu, że odświeżanie azjatyckich horrorów Amerykanom nie wychodzi zbyt dobrze.
film jest kiepski, przereklamowany do szpiku kości, bez jakiegokolwiek klimatu grozy, no i ta koszmarna Jessica Alba...

2/10

ocenił(a) film na 1
druantia

zgodze sie z toba film to nieporozumienie, tam 2sceny byly nawet straszne reszta to kaszana.nie polecam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
Giant_2

Jak widać niektórym brak szacunku i kultury. Gratuluję.
A mówi się, że Polacy są coraz bardziej tolerancyjni.. Chyba mowa była o tych, którzy wyemigrowali ;)

PS. Ciekawa jestem w którym miejscu dostrzegłeś walkę z Amerykanizmem, bo ja jakoś nie widzę, żeby słowem na ten temat wspomniała..
Wyjdź czasem z domu, przewietrz się, pójdź do kina i wyrzuć z siebie złe emocje, internet to nie miejsce do wyładowywania swoich frustracji.

druantia

CO do emigracji :P nie oszukujmy sie emigruja ci bez wykszrtalcenia, bez pomyslow i ci naj mniej ambitni ida na latwizne!

Giant_2

CO do walki z amerykanizmem - albo jestes slepy albo JESTES SLEPY!!! inaczej nie potrafie cI tego wytlumaczyc.

ocenił(a) film na 3
Giant_2

nie, nie jestem ślepa, mam bardzo dobry wzrok i nabyłam umiejętność czytania. ale widzę, że z nas dwojga, to Ty masz problemy ze wzrokiem, skoro widzisz we mnie mężczyznę ;)

ok, skoro nie umiesz mi tego wytłumaczyć, to daruj sobie, proszę, obrażanie mnie i nie doszukuj się drugiego dna w mojej wypowiedzi, bo takowego nie ma. nie mam misji do spełnienia i nie walczę z amerykanizmem, ubzdurałeś sobie coś i jak szaleniec to drążysz, mimo że nie maszżadnych podstaw, by twierdzić, że nienawidzę amerykańskich filmów :)

druantia

Ej lalka ale Giant ma chyba rację :> jak czytam twoje wypowiedzi i innych tu to faktycznie widac ze wy macie cos z glowami i walka z amerykanizmem !!!!

ocenił(a) film na 3
Maniek_46

Ej misiek, ale jak ja mogę walczyć z amerykanizmem, skoro oglądam amerykańskie filmy, mam oprogramowanie w komputerze stworzone przez Amerykanów, czytam książki amerykańskich autorów, słucham zespołów, które pochodzą z Ameryki, itd.? wytłumacz mi to, bo to jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe :)
napisałam jedynie, że Amerykanom nie wychodzą remake'i azjatyckich horrorów - to wszystko, a wy już wyczuliście jakąś chorą teorię spiskową mówiącą, że nienawidzę Amerykanów. zastanówcie się trochę.

druantia

Laska luknij niżej na wypowiedż hell303 ;)

ocenił(a) film na 7
Giant_2

Giant trzeba mieć troche szacunku dla gustu innych osób :) to że komuś sie nie podobał film nie znaczy że masz kogoś obrażać i wyzywać bo to żaden powód :/

druantia

W sumie się zgadzam. Przede wszystkim brak specyficznego klimatu a jak dorzucić do tego jeszcze debilno amerykańskie zakończenie to już ręce opadają.

hell303

O tym chyba pisałeś a raczej chodzi mi o wypowiedz powyżej i walce z amerykanizmem ten gość to właśnie przedstawia w najlepszy możliwy sposób - z jakiegoś niewyjaśnionego powodu nie lubi ameryki itd.. wiec każdy amerykańskie film ma debilne zakonczenie a ja myśle że debile to cIE robili, po co oglądasz skoro nie lubisz amerykańskich produkcji, dam ci radę :P przestaw się na seriale wenezuelskie :P zapewne to twoje klimaty buuuuuuuuuuuhaha

ocenił(a) film na 3
waXen_m3

widzę, że niektórzy mają poważne problemy z szanowaniem zdania innych, szczególnie wtedy, gdy jest ono odmienne.

druantia

Nie byłabym taka pewna, co do stwierdzenia, że Amerykanom nie wychodzą rimejki ^^ Otóż, wychodzą ale INACZEJ, dlatego też, powstają, bo po co robić coś, takiego samego jak juz istnieje? Filmy azjatyckie są jak dla mnie nie dla mnie :) smętne, mimozowate, akcja jakby jej nie było, niby klimatyczne ale jednak nie. Owszem taka "opowieść o dwóch siostrach" bardzo przyjemny film, ale znowu klątwy czy kręgi lepsze są te amerykańskie. No ale.. ja jestem tylko dzieckiem popkultury, które zjada a potem wyrzyguje kazdą wcisnięta mi papkę ^^ ew. wkur*ia mnie już to bardzo popularne stwierdzenie, że klątwa lepsza jest japońska, bo D__A NIE JEST!!

pozdrawiam ^^

ocenił(a) film na 3
frieda

a widzisz.. dla mnie jest :)
wszystko jest kwestią gustu i tyle, nie ma sensu się sprzeczać które wersje są lepsze.

frieda

Popieram :) azjaci nie potrafią tworzyć dobrych filmów i tyle.

ocenił(a) film na 3
LaLeCzKaA

a Akira Kurosawa? czy to nie jest wybitny reżyser?

druantia

Dla mnie niewiele sie rozni od orginalu .A ogladalo sie lepiej bo po angielsku .NIe starcil nic zklimatu . Sceny
podobne . Jedna zrobili npewno lepiej .Tą z plonacym facetem jak jechali samochodem. W japonskiej jadą i
nagle stoi jakis plonący gosc - nic ciekawego. W amerykanskie gdy nagle doskoczyl do szyby mozna bylo sie
naprawde przestarszyc.

Bo tak naprawde starszne sceny bazuja na zaskoczeniu i muzyce. Jada sobie jada i nagle buchh.!!! Albo jak w
scenie ze staruszka cos sie dzieje wic mysli ze juz koniec za tu nagle buchc!! itp. prosty schemat ale dzila
powinii go cześciej wykorzystywać.

DLA mnie najlepszy horror osttanich lat od czasu "zejścia"

druantia

"i ta koszmarna Jessica Alba..."

Wiesz co mówią o zazdrości?

ocenił(a) film na 5
Cris

O matko... Każdy film ma swój klimat. W Azji będą naleciałości tamtejszej kultury , a w Ameryce tamtejszej. Nie wiem, w czym wy widzicie problem. Nawet nie zwracam uwagi, czy dany film jest remake'm, po prostu podchodzę do niego indywidualnie. Nie widziałam azjatyckiej wersji OKA, więc nie wiem czy amerykańska wersja jest dnem w porównaniu do niej.

ocenił(a) film na 3
Cris

sugerujesz, że jej zazdroszczę? czego niby? statusu, figury, urody? a w czym ona jest gorsza ode mnie? i czego można zazdrościć kobiecie, której sie nie zna, z którą się nigdy nie rozmawiało, ani nawet nie widziało w realnym świecie..
grunt to być sobą, a nie zapatrywać się na jakieś hollywoodzkie gwiazdki, wzdychać do nich i żałować, że się nie ma takiego biustu, takich włosów, czy nóg. żyjmy realizmem, a nie wirtualnym światem filmowych gwiazd.

druantia

"no i ta koszmarna Jessica Alba..."
jezeli ona jest koszmarna to ciebie wolalbym nie widziec
według mnie to jedna z ładniejszych aktorek a filmik nie jest zły

ocenił(a) film na 3
rogalino

no tak, brak argumentów, to zaczynamy obrażanie :)
nie oceniam jej pod względem wyglądu, tylko zagrania konkretnej roli w konkretnym filmie.
a to czy ktoś jest ładny, czy nie zależy tylko od tego, jaki masz gust. według mnie nie jest ona jakąś szczególną pięknością, ale mam świadomość, że są osoby, dla których jest ideałem.
przeraża mnie wasz brak tolerancji wobec odmiennego zdania, naprawdę, a tym bezpodstawnym obrażaniem przechodzicie samych siebie.

ocenił(a) film na 5
druantia

Orginalnej wersji nie widzialem,ale nawet bez tego moge z pełnym sumieniem stwierdzic iż ten film jest po prostu słaby.Żadnego klimatu grozy,żadnej atmosfery,reżyser skupia sie na tym by przestraszyc widza na zasadzie "nagle wyskakuje coś z szafy" nie lubie tego typu filmów,nic mnie w nim nie przestraszyło a ta "śmierc"(tzn:czarny cień xD) wygląda żałośnie...
Nie zasnąłem tylko ze względu na przepiękną Jessice Albe ;)

_wojti_

Jak nie boisz sie schematu :nagle cos wyskakuje z szafy, to czym mozna cie przestarszyc . Potwory? wamipry? flaki? powiedz!!

ocenił(a) film na 5
Kiszczak

Chodzi o to ze taki schemat moze przerazic ale to jest niezależne ode mnie,cokolwiek to by nie było to serce i tak mi skoczy bo jestem człowiekiem.Nie czułem grozy w tym filmie,według mnie dobry horror to taki który potrafi przerazic ale nie tylko takim schematem,bo to jest najprostsze rozwiązanie...
Taki horror musi miec klimat i napięcie,rzadko takie sie zdarzają.