Ok, może nie jest to arcydzieło, ale całkiem niezły thriller z zaskakującym zakończeniem. Może ci, którzy nisko ocenili film nie obejrzeli go do końca? Moim zdaniem nieźle jest pokazany motyw porwania głównej bohaterki - klasyczny psychol dręczy swoje ofiary psychicznie. Stawia bohaterkę przed niemożliwymi wyborami. Niełatwo go przechytrzyć, za to on wychwytuje każde kłamstwo.
Ciekawa jestem opinii innych.
Owszem, ale oglądając jako horror, to waliłem się w łeb z braku logiki.
A końcówka też pokazuje, że niezbyt to było przemyślane.
Ale nie spojleruję
ta nowa mogła przełożyć łańcuch przez głowę :) przynajmniej wyjaśnili dlaczego tego nie robiła ^_^
no taki detoks to prawdziwy szok ...choc bylo to chyba robiono czysto prywatnie bo ze wzgledow zdrowotnych to panstwo by sie nie zgodzilo na takie rozwiazywanie problemow ..
Też uważam, że ocena zaniżona. Pewnie nie wszyscy dotrwali do końca, bo bez ostatnich scen film jest mocno przeciętny. Za to z takim zakończeniem ma całkiem inny wymiar!
"Nie wiem skąd aż tak niska ocena"
ja wiem: film jest nudny, słaby i ciągnie się w nieskończoność...
jak dla mnie film ma średnią duuuużo za wysoką...
i uprzedzam pytanie: tak, dotrwałem do końca i widziałem końcówkę: i nie zrobiła na mnie wrażenia... (chyba dlatego że film był tak słaby, że nawet ten "szokujący" finał nie wpłynął na moją ocenę....}
Bo jest kompletnie pozbawiony sensu. Główna bohaterka będąc w obliczu TAKIEJ sytuacji miała nie jednokrotnie okazję, by przywalić oprawcy łopatą, próba przecinania linek o małej średnicy na zmianę to już była kulminacja głupoty, jak by niemożna było przecinać obu na raz...