Olimpiada

The Ringer
2005
6,3 6,4 tys. ocen
6,3 10 1 6400
Olimpiada
powrót do forum filmu Olimpiada

Film naprawdę świetny, dawno nie widziałam tak wspaniale zrealizowanej historii. Miałam obawy, jak można zrobić komedię z filmu opowiadającego o paraolimpiadzie, jak można się, oglądając go, śmiać - bądź co bądź w filmie tym biorą udział niepełnosprawni (przedewszystkim oni).
Obejrzałam go ze względu na Johnego Knoxvilla, który już niejednokrotnie mnie zaskoczył, tym razem jeszcze bardziej (jak on to robi???:))
Okazało się, że moje obawy były całkowicie bezpodstawne, film jest ciepły, fabuła bardzo prosta, ogląda się go jednym tchem.
Nie mam na codzień kontaktu z osobami inaczej sprawnymi, a po tym filmie wiele o nich się dowiedziałam, co okazało się sprzeczne z moim dotychczasowym o nich mniemaniu. Naprawdę gorąco polecam, wspaniała rozrywka, oraz nauka dla każdego!!!

Sipciak

Podzielam zdanie swojego przedmówcy. Film jest niesamowity. Zaskoczyła mnie gra Johnego Knoxville'a. Nie pomyślałbym, że Johny potrafi zagrać co nie co tak trudną rolę. Według mnie sprostał wymogom. Poza komicznm ujęciem tematu ten film daje do myślenia. Pozdrawiam filmwebowiczów.