PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=362612}
7,6 6,4 tys. ocen
7,6 10 1 6386
7,5 6 krytyków
Om Shanti Om
powrót do forum filmu Om Shanti Om

miazga panowie !

ocenił(a) film na 10

Tylko Coenowie jakos sie bronia w 2007, reszta dostaje od Indian* po dupsku sromotnie ! Masakra, makabra i rzeznia - tak mozna w skrocie opisac ten film. Ode mnie 10/10. Malo brakuje a wpakowalbym go do ulubionych ;)

*) no co ty nie powiesz geniuszu, to w Indiach nie mieszkaja Indianie?

ocenił(a) film na 8
maac

Dobra nie rozumiem tylko tego o Indianach :P Oni są Hindusami :D
Ale ogólnie wypowiedź mi się podoba :D Tylko dlaczego o mało brakowało a dałbyś do ulubionych? Jak dajesz 10/10 to chyba wiadome, że jest jednym z twoich ulubionych :P

ocenił(a) film na 8
LeNa__

Jeszcze jedno jak ci się podobał ten film, to polecam ci "Jestem przy Tobie" tej same reżyserki. To jest także świetny film :D

ocenił(a) film na 1
maac

Daj spokój... przecież ten film to chała piękna !!!! Gościu robi z siebie kompletnego debila, z resztą nie spotkałem jeszcze nikogo co ten film oglądał i mu sie podobał... Nawet żeby cały oglądnoł... KICHA !!!

ocenił(a) film na 8
alex_72

Tak bo "American Pie" jest lepsze :/ Weź się zastanów nad sobą!

ocenił(a) film na 10
LeNa__

Alex na tym zaś forum spotkasz wiele osób którym film ten się podobał, a wręcz są nim zachwyceni. Dajesz mu 1? Chyba sobie żartujesz...Nawet jak nie przepadzasz za Bollywoodem i film ten CI się nie spodobał to pomyśl - zasłużył on na 1? Tylko się skup.:P Dobra może gadam do ściany. Idź sobie pooglądaj właśnie American Pie albo włącz na Włatców much, może właśnie lecą.

ocenił(a) film na 1
Seniorita_Paulita

oooo widzisz... Włatcy móch to jest to !!! można polać i to zdrowo !!! Z resztą nie spotkałem jeszcze żadnej osoby której by się ta "bajka" nie podobała ;) Co do Shanti... hmm.... niestety mi się nie podobał kompletnie,jak widziałem tego gościa...no sztuczne to wszystko takie jakieś było i tyle. Lubie mocne kino akcji,thriller,horror,kom/rom,sf,przyg..., no różne filmiki, ale muszą być dobre. Jak komedia to tak żeby polać i to zdrowo jak np. Straszny film... fantastyka to np.Armagedon... horror to Blady strach...itd. Jednak powiem tyle że ten wasz fim to w 99.9% podoba się dziewczyną,kobietą ;) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
alex_72

No ale przyznaj, że poziom intelektualny tej hmm... bajeczki,zbyt wysoki nie jest. Poza tym:
Wiesz ten gościu to największa szycha w Bollywood ;]A jeśli coś było sztuczne i przerysowane to właśnie takie miało być...;)
A że się nie śmiałeś to sie w sumie nie dziwię, w końcu podobają Ci się Americany Pie i Straszne filmy, które z inteligentnym humorem nie wiele maja wspólnego i śmieszą raczej swoją porażającą głupotą...:P

I możesz Bollywoodu nienawidzić, (masz rację że głównie ten rodzaj filmów podoba się dziewczyNOM, kobieTOM) ale powinieneś docenić chociażby cudowną choreografię, kostiumy, urzekającą muzykę, i ocenić no nie wiem na jakieś no min. 5, ale na pewno nie 1....Ja tam, nawet jak film mi się maksymalnie nie podobał, to staram się dostrzec w nim jakieś plusy...
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
alex_72

To zapisz sobie w kajeciku mnie i moją siostrę, bo nie lubimy Włatców móch :]

użytkownik usunięty
alex_72

Coś mi się zdaje, że ty całego nie widziałeś - więc skąd ta krytyka? Oceniać się powinno filmy, które się zna.

ocenił(a) film na 9
alex_72

To "oglądnij" sobie coś innego. I "oglądnij się" za słownikiem ortograficznym.

maac

No tak. Ode mnie również dostał 10/10. Jest jednym z moich ukochanyych. ;]
No a oczywiście Bollywood nie musi się tobie podobać. Jasne. Włatcy móch lepsi. idź oglądaj. WM to chyba najgorsza bajeczka jką kiedykolwiek ujrzałam... ;/

użytkownik usunięty
maac

Film w pełni zasługuje na taką ocenę, ja dałam mu tyle samo - i JEST JEDNYM Z MOICH ULUBIONYCH :)
A pokaz przedpremierowy Om Shanti Om w Krakowie 18 kwietnia 2008 to najcudowniejszy seans na jakim zdarzyło mi się kiedykolwiek znaleźć.

ocenił(a) film na 8

linka 95 mówimy o krakowskiej sali czerwonej? Jak tak to w pełni się zgadzam :D

użytkownik usunięty
LeNa__

O tejże samej Lena, a jakże. I nie tylko o atmosferze podczas seansu, ale także o naszym wspólnym spacerze do kina i z powrotem, naszych rozmowach o bollywood, które przeciągnęły się chyba do rana :)
Pozdrawiam wszystkich z krakowskiego seansu w czerwonej i w niebieskiej sali :-) Czekam na kolejną dawkę pozytywnej energii - niedługo premiera OSO! idziemy jeszcze raz???

ocenił(a) film na 9

jaa..ale macie fajnie..ja nawet nie wiem czy w tym glupim Słupsku cos bedzie..a jak tak to lece:)pozdrowionka P-)

Ha!Również pozdrawiam uczestników krakowskiej przedpremiery a zwłaszcza sali czerwonej:)I oczywiście do zobaczenia na premierze. Tylko właśnie dowiedziałam się że przesunęli ją o tydzień na 6 czerwca. Cóż - warto czekać. Zwłaszcza żaby zobaczyć na dużym ekranie piosenkę [nie- nie mówię o Dard-e-Disco;)] "Dasstan-e-Om Shanti Om", która jest jedną z najlepszych i najbardziej zapadających w pamięć piosenek Bolly w moim mniemaniu.
Pozdrawiam

maac

Dajcie spokój, po co przejmujecie się oceną filmu dokonaną przez alex.72.. Zdaniem osobników, którzy nie znają zasad ortografii i używają sformułowań w rodzaju:

"można polać i to zdrowo !!![...] tak żeby polać i to zdrowo jak np. Straszny film... fantastyka to np.Armagedon... "

nie trzeba się przejmowac, no i w dodatku taki ktoś, kto za najlepszą komedię uważa "Straszny film" (rzeczywiście straszny..), a z gatunku fantastyka najlepszym filmem jest dla niego chałowaty do bólu "Armageddon" (no litości!), po prostu nie ma pojęcia o ocenie filmów:)