PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8335}

Omen

The Omen
1976
7,4 107 tys. ocen
7,4 10 1 107496
7,3 46 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

Tak jak w temacie.
Pierwsza część mi się bardzo podobała, jednak zastanawia mnie czy obejrzenie sequeli jakoś nie zniszczy zakończenia i czy nie warto tego zostawić tak jak jest.
Jakie jest wasze zdanie?

ocenił(a) film na 9
kubek1131

Drugą część warto obejrzeć dla jednej sceny - tej, w której Damien dowiaduje się kim jest
Trzęcią - aby zobaczyć jak zginął Damien
Czwartą można, a właściwie należy sobie odpuścić, bo strasznie pokrętnie nawiązuje do poprzedniej części

Za to remake jest zdecydowanie wart obejrzenia. Obejrzałem jego premierę w kinie i nie żałuję, kupiłem nawet wydanie DVD (choć oglądać da się go tylko z napisami).

ocenił(a) film na 7
Shiloh

Idiota z ciebie. Kubek zadając to pytanie na pewno oczekiwał spoilerów... Spi*******eś mu przyjemność oglądania.

ocenił(a) film na 9
Dr_Gonzo35

Na dobrą sprawę to wcale nie są spoilery. Zastanów się na przyszłość, zanim znowu napiszesz coś takiego, bo jeśli to przeczytał, to raczej Twoja wypowiedź zepsuła mu przyjemność oglądania (o ile oglądanie sequeli "Omena" można nazwać przyjemnością).

ocenił(a) film na 7
Shiloh

"(...) Trzęcią - aby zobaczyć jak zginął Damien (...). Rzeczywiście, bez spoilerów. Nie mam się nad czym zastanawiać, mnie by twoja wypowiedź zepsuła przyjemność oglądania filmu. Nie rozumiem natomiast w jaki sposób moja miałaby to zrobić.

ocenił(a) film na 9
Dr_Gonzo35

Każdy, kto oglądał część pierwszą, wie, że o swoim przeznaczeniu Damien jeszcze nie wie, wobec czego oczywistym jest, że w drugiej się dowiaduje. I że w trzeciej ginie. Wie o tym każdy, który wie, że jest część czwarta, bo tam Damiena nie ma w ogóle. A Twoja wypowiedź podkreślała, że niby zdradzam elementy fabuły i to dopiero były spoilery.

ocenił(a) film na 6
Shiloh

O przepraszam, ja obejrzałam pierwszą część, a nie wiedziałam, co się stanie w kolejnych. A więc nie każdy. Tak więc, dzięki za spoiler, już nie muszę oglądać, bo wiem, co się wydarzy xd