Pamiętam jak kiedyś był nadawany w Polsacie po 20. Wtedy też go oglądałem niestety po raz ostatni. Szkoda, że ten film nie jest już tam nadawany, a jego durny remake.
Na ten remake nawet nie mam ochoty spojrzeć...
Właśnie...mogliby puścić w końcu starą wersje.Pamiętam,że kiedyś
puszczali wszystkie trzy części...yh.Szkoda.
To świetne lato było z tego co pamiętam. Chyba 2005 rok, dali wszystkie części Obcego, Omena, a w między czasie też Predatora, Quest i inne klasyki. A teraz jak się patrzy w ramówkę to sama kicha, a jak leci coś dobrego to o idiotycznych porach, że ani obejrzeć, ani nagrać. Teraz to jeszcze dają jakieś nowe kopie 16x9 ze zrytym tłumaczeniem i zmieniają klasycznych lektorów na jakiś siuśków...
Najlepsze tłumaczenie "Obcego" (3 części, 4 wykupił Polsat) było na TVN (tłumaczyła Magda Balcerek, czytał Janusz Kozioł - znakomite połączenie). Na Polsacie tłumaczenie Artura Nowaka (najgorszego tłumacza Rzeczypospolitej) czyta Jarosław Łukomski (nie przepadam za oboma).
Łukomski to bardzo dobry lektor. Podobnie jak Brzostyński specyficznie czyta, tak "angażując" się w to co dzieje się. Aliens było podobno w TVN w wersji rozszerzonej, ale akurat gdzieś umknęła mi ta emisja...
W ogóle na TVN chyba nie oglądałem żadnego Obcego... w Polsacie wszystkie i część mam nagraną. Ale teraz to już na DVD mam i na VHS te wszystkie "Obce". Jeszcze III i IV tylko muszę nabyć w wersji specjalnej, ale będzie ku temu okazja, bo w Newsweeku będą.
Goro a co do "Obcych" to na TVN oglądałem tylko "8 pasażer Nostromo", puścili dwa razy w 2016 roku i raz na TVN 7 w 2015. Czytał Radosław Popłonikowski. Dobry lektor, ale do "Obcego" jakoś średnio mi pasuje. Najlepszy jest właśnie Łukomski i Szydłowski z którym mam całą kwadrylogię na DVD, też jest niezły. Podobno pod koniec lat 90. leciały Obcy 1,2,3 na TVN i czytał Kozioł, ale wtedy nie oglądałem.
Ja mam część trzecią z Koziołem z TVN i nawet dobrze się ogląda i parę bluzgów padło o dziwo. Ale wolę jednak Łukomskiego do tego filmu. Nawet lepiej od Knapika wypada, bo z nim mam jedynkę i dwójkę też.
Przyniosło mnie tutaj po dzisiejszym odświeżeniu tego kultowego filmu. Pamiętam to lato, tak to był sierpień w 2005 roku i puścili wtedy wszystkie części Omena na Polsacie. Predator i Obcy też leciały.