PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8335}

Omen

The Omen
1976
7,4 107 tys. ocen
7,4 10 1 107496
7,3 46 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

...obejrzalem go tak po10 latach przerwy i mnie nie powalil ;Horror Amityville i Egzorcysta lepsze.

użytkownik usunięty
marcusK

Mnie również nie powalił, słyszałam o tym filmie dużo i spodziewałam się czegoś lepszego, oczywiście było parę dobrych momentów, ale ogólnie widziałam lepsze filmy. 7/10

To nie chodzi o to,że w Omenie nie ma nic strasznego (dla niektórych) no ale proszę Was,teraz takich filmów już nie robią a na tamte czasy Ten Film był Arcydziełem!

ocenił(a) film na 6
Omen_Girl

Jeżeli BYŁ to obecnie nie JEST. Patrząc logicznie na konstrukcję Twojej wypowiedzi .

armarange

rzadko ogladam horrory ale jak juz to wole jakies starsze dziela niz obecna tandete, podejrzewam ze teraz wiele osob bedzie mowic ze to slabe i tym bardziej mam ochote ogladnac taki film :D

moze dla 'wspolczesnej' widowni jest cienki ale sadze ze bardziej mi sie spodoba niz to co robia w pińcet de czy innych technologiach z litrami ketchupu

Omen_Girl

W tym starym Omenie jedynie muzyka była genialna, bo na przykład patrząc na Damiana to miałem go ochotę wyciągnąć z telewizora i poćwiartować, tak mnie ten dzieciak denerwował. Jak dla mnie to remake z 2006 bije na głowę oryginalną wersję.

ocenił(a) film na 10
Andrzejek324

Ja jestem fanką i jednej i drugiej wersji :) np. zaleta oryginalnej wersji: muzyka i świetne trzymanie w napięciu. zaleta remake: Damien w tej wersji zachowuje się bardziej...tajemniczo i fajny pomysł z tym gorylem wybijającym szybę. Więc obie wersje są fantastyczne xD

użytkownik usunięty
marcusK

Ogromne wrażenie musiał robić 30 lat temu, dziś już niestety lekko przynudza, choć trzyma się przyzwoicie.

Egzorcysta był nakręcony 3 lata przed Omenem a będzie robił na mnie wrażenie do końca życia. W tym starym Omenie jedynie muzyka była genialna, bo na przykład patrząc na Damiana to miałem go ochotę wyciągnąć z telewizora i poćwiartować, tak mnie ten dzieciak denerwował.

użytkownik usunięty
Andrzejek324

W innym temacie pisałeś, że ci co oglądają gore to muszą być degeneraci, a sam miałeś ochotę poćwiartować dzieciaka tylko dlatego, że cię denerwował, no nieźle :) Ale zgadzam się, że Egzorcysta był i jest lepszy.