PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8335}

Omen

The Omen
1976
7,4 107 tys. ocen
7,4 10 1 107496
7,3 46 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

Oglądałem go jako 9 letnie dziecko (nie mam pojęcia jakim cudem rodzice mi pozwolili), potem przez tydzień nie mogłem normalnie zasnąć, w nocy bałem sie do kibla wyjść. Potem oglądnąłem go jako 15 letnie dziecko :) i ... trauma pozostała taka sama.
Ten film ma nastrój, którego nie ma w większości nowych filmów, przyczyniła sie do tego w dużej mierze genialna muzyka.
Podsumowujęc: Omen to klasyka gatunku dlatego dałem mu 10/10

_Donnie_

Jak najbardziej. Arcydzieło ;) Kiedy pierwszy raz widziałem, byłem chyba ciut starszy i spać co prawda mogłem, ale czy był to spokojny sen? Co do tego mam pewne wątpliwości :P A muzyka genialna. 10/10 oczywiście;)

ocenił(a) film na 7
_Donnie_

Ja oglądałem ten film jako 7 letnie dziecko i to z mamą! Ja to mam spoko rodziców...

ocenił(a) film na 9
What_The_Fuck

Całkowicie się zgadzam :) Dla mnie osobiście, był to najlepszy horror, jaki w życiu widziałam. A co, jak co, ale horrorów, to ja się naoglądałam ;) Ten chóralny śpiew, ten nastrój... Brr.. :) Do dzisiaj się boję, jak o nim pomyślę ;) Jednym słowem... arcydzieło :)

ocenił(a) film na 8
Piranha

Tez jest to mój ulubiony horror, nie przepadam za tym gatunkiem bo wiekszosc filmów raczej smieszy a nie przeraza, ale z omenem jest inaczej, jest swietny. Zdecydowanie najlepszy horror jaki widziałem, potem egzorysta, egzorcyzmy emilie rose i lsnienie i jeszcze omen 2 tez jest dobry