PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751708}

On wrócił

Er ist wieder da
2015
6,8 20 tys. ocen
6,8 10 1 20056
5,8 10 krytyków
On wrócił
powrót do forum filmu On wrócił

Opis

ocenił(a) film na 7

Oto w 2011 roku w Berlinie pojawia się Adolf Hitler, który w tajemniczych okolicznościach budzi się na jednej z miejskich ławek wśród całkiem obcej dla siebie rzeczywistości. Trafia do multikulturowego kraju rządzonego przez Angelę Merkel. Najpierw Führer uważany jest za wariata, później staje się... gwiazdą internetu i mediów jako komik. Plany Hitlera o triumfie wielkich Niemiec jednak się nie zmieniły, a on wcale nie chce być śmieszny, co przeradza się w serię pomyłek.

Za: natemat.pl

ajli

Właśnie wyszedłem z kina i tak na świeżo powiem, że wyszedł im całkiem dobry film. Nie przeczytałem jeszcze książki, ale jestem pewien, że bedzie nawet lepsza od filmu.

Nie wiem czy jest możliwość zobaczyć ten film w polskich kinach. Jesli jest to gorąco polecam.

ocenił(a) film na 4
ajli

Powiewajacy "swiezoscia" pomysl.
Bedzie niezly pastisz.Tylko Niemcy mogli na to wpasc.Lubia dystansowac sie do spraw wojennych.
Widzialam trailer , bardzo ciekawy.
Od zawsze zastanawialam sie , co by bylo , gdyby ktos wpadl na pomysl...np.sklonowana Hitlera,itp.Teraz wystarczy obejrzec film,nie trzeba juz zadnych socjologiczno-biologicznych dywagacji , uff ;)

użytkownik usunięty
ajli

Pojawia się 23 października 2014(powinien to być 30 kwietnia).

ajli

Pojawia się w 2011-patrząc,że urodził się w 1889,to rześki dziadzio z tego...122-letniego Adolfa...

pawelk1504

Poprzedni post napisałem przed obejrzeniem,a po obejrzeniu-mamy teleportację Hitlera,ale do roku 2014.Do pewnego momentu pomysł na fabułę jest niezły,ale z czasem film nudzi,a już końcówka,to tragedia...