PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678962}
7,1 6,6 tys. ocen
7,1 10 1 6630
2,7 3 krytyków
One Direction: This is Us
powrót do forum filmu One Direction: This is Us

z jakiej racji ten film ma ocene 7 ????
to totalne dnooo...
jak mozna sie podniecac chlopakami ktorzy wygladaja jak dziewczynki ??

użytkownik usunięty
martyna6667

To chyba źle widzisz...

ocenił(a) film na 7
martyna6667

Mówisz chyba o kimś innym.

hihar

chyba nie wiesz jak powinien prawdziwy facet wygladac

martyna6667

Jezu jak ja tu trafiłam?:) Filmu nie widziałam a do niedawna nie wiedziałam nawet kim owy zespół jest, lecz te cudowne chwilę szybko minęły i dziś dzięki mojej 14-letniej siostrze już wiem ehh..;) martyna6667 filmu jak już wspominałam nie oglądałam, i każdy wie, że ten film a właściwie raczej dokument ma taką a nie inną ocenę dzięki fankom tego zespołu ( ahh odkryłam Amerykę?:)) a więc nie ma co się dziwić, bo wiadomo, że będą wspierać swoich idoli;) Tak ocena jest niesprawiedliwa, bo np . film ,,Beloved", który w moim mniemaniu jest na prawdę świetnym filmem ma ocenę 7,2 i mimo iż nie oglądałam tego całego This is Us ( powtórzę się po raz kolejny) jestem pewna, że arcydziełem nie jest przynajmniej dla Nas obiektywnych odbiorców którzy nie mają pojęcia o tym zespole ( np.ja;)) albo kogoś kto ich nie znosi, ale dla ich fanek to jest arcydzieło (ah ta dzisiejsza młodzież...przepraszam musiałam to napisać;)) i nam nic do tego po to jest filmweb aby każdy mógł wyrazić swoją opinię wiadomo, ja tego nie obejrzę, bo szkoda mi na to czasu wiem, że uznałabym go za gniota;) ale również nie obejrzę filmu o fizyce kwantowej bo się na tym nie znam jest to film kierowany dla fanów i jeśli im się podoba to ok;)A wygląd to sprawa drugorzędna nie powinno się go oceniać jeśli mówimy o filmie;)Ale się rozpisałam i to jeszcze na jakim forum!:)Chyba ze mną jest coś nie tak:)

ocenił(a) film na 7
Morrigna

jestem obiektywnym odbiorcą i potwierdzam zajebistość tego filmu.
STAY 1D

maru07

Jeśli jesteś wielkim fanem tego zespołu ciężko być obiektywnym odbiorcą;) Ale jak już wspomniałam to film dla fanów, jeśli jesteś fanem i Tobie się to podoba to można mówić o sukcesie;)

ocenił(a) film na 7
Morrigna

Poszedłem do kina głównie po to, by zrozumieć fenomen zespołu, który w 2-3 lata stał się (chyba) najbardziej rozpoznawalnym na świecie. Niekoniecznie zagłębiłem się w ich twórczość, znałem tylko parę piosenek.
Filmowi się udało, przekonał mnie do chłopaków z 1D.

maru07

Jak dla mnie filmy tego typu są sztuczne, coś w stylu reality show np. Kardashianów;) Chodzi o to, że pewnie są reżyserowane, myślę że członkowie zespołu mieli narzucane jak mają się zachowywać żeby zjednać sobie publiczność;)Ale to tylko moje skromne zdanie nikt inny nie musi go podzielać.A skoro tak mówisz może i ja obejrzę ten film kiedy znajdę chwilę czasu, chodź ja akurat doskonale rozumiem co jest fenomenem tego zespołu;)

Morrigna

wiesz, tutaj się akurat z Tobą nie zgodzę. Niestety... Chłopaki zachowują się tak cały czas, nikt im niczego nie zarzucił. Ale wiesz co? Nie zrozumiesz tego do momentu aż nie wdrążysz się w ich życie. I powiem Ci jedno. Ci chłopacy nie są jak wszystkie inne zespoły. Ponieważ nie pozwalają by ktoś mówił im co mają robić. Są sobą i twardo stąpają po ziemi. Dlatego szajba im nie odbiła. Taak, wiem, że gadam jak typowa 12-letnia faneczka tego zespołu.
Mam 18 lat. I uważam, że są po prostu zabawnymi, utalentowanymi gościami, którzy podbili świat.

I przepraszam was, ale nadal nie pojmuję jak można oceniać film bez wcześniejszego obejrzenia..

aserwatka

''Nie zrozumiesz tego do momentu aż nie wdrążysz się w ich życie. '' znasz ich osobiście poza sceną i wywiadami które są ustawione ? bo mówisz jakbyś była ich bliską koleżanką :)

Ladybaby

pisząc to zdanie nie miałam na myśli rozmawiania z nimi osobiście. Przecież to jasne. Chodzi tutaj o poznanie ich nie tylko przez pryzmat wywiadów, które są ustawiane (choć nie wszystkie, ale oczywiście mi w to nie uwierzysz). Przede wszystkim dowiedzieć się o nich wielu prawdziwych rzeczy możesz z przeróżnych materiałów dotyczących ich przebywania w programie "X-Factor".. No cóż, nie powiesz mi wtedy, że te ich krótkie filmiki były ustawiane. po co mieliby to robić, skoro nawet nie byli sławni? Druga sprawa, twitter. Na twiterze nie tylko tweetują do fanów, ale również można śledzić ich dialogi ze swoimi starymi kumplami i również można częściowo zobaczyć jacy są. Faktycznie w filmie były momenty, które były aż do bólu ustawione, żeby postawić ich w jak najlepszym świetle ( to normalne w takich właśnie filmach), ale były takie momenty, przy których się wie, że to udawane nie jest. Nie wiem, może jeśli kiedyś obejrzysz ten film i podejdziesz to tego wszystkiego obiektywnie, zrozumiesz. :)
I pod żadnym pozorem nie chcę być teraz niemiła, po prostu staram się coś ludziom wytłumaczyć. Ludziom, którzy cholernie źle podchodzą do oceniania tego filmu.

aserwatka

"Chłopaki zachowują się tak cały czas, nikt im niczego nie zarzucił" Powiedz to shipperkom Larrego

Kaoshi

"Shipperki Larrego" nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że ich teoria jest błędna. Nie rozumiem jak można wierzyć w jakies wyimaginowane historyjki, które ktoś, kiedyś, gdzieś napisał i się przyjęło. Boli mnie strasznie fakt, że tak ciężko w dzisiejszych czasach jest zrozumienie na czym polega przyjaźń. Nie wiem jak dużo mogłabym rozpisywać się o rzekomym 'romansie' Harrego z Louisem, ale wydaje mi się to kompletną stratą czasu bo tak jak napisałam w pierwszym zdaniu, ten rodzaj fanek mają zakodowane w głowie 'HARRY I LOUIS SĄ RAZEM, ALE NIE MOGĄ SIĘ DO TEGO PRZYZNAĆ PRZED ŚWIATEM BO MODEST IM ZABRANIA"... chyba powoli zaczynam wątpić w dzisiejszą młodzież..

ocenił(a) film na 7
martyna6667

no chyba ty nie wiesz :)

ocenił(a) film na 8
martyna6667

A jak według ciebie powinien wyglądać prawdziwy facet?Bo jak dla mnie to oni wcale nie wyglądają jak dziewczynki!

ocenił(a) film na 6
martyna6667

hmm, w którym miejscu oni wyglądają jak "dziewczynki"? mi wyglądają na najzwyczajniejszych w świecie chłopaków. swoją drogą - definiowanie męskości na podstawie samego ubioru czy stylu jest godne pożałowania.

a film ma taką a nie inną ocenę bo sukces tych chłopaków jest niesamowity już od samego początku. podbili listy przebojów w kilkudziesięciu krajach, ich płyty sprzedają się gigantycznymi nakładami, pobijają rekord za rekordem - chociażby głupią liczbą odtworzeń najnowszej piosenki na youtube czy szybkością sprzedania biletów na trasę koncertową. fenomen tego zespołu jest nie do opisania, czy się to niektórym podoba czy nie - chyba nie ma zespołu który mógłby się pochwalić takimi osiągnięciami w tak krótkim czasie, szczególnie że to bardzo młodzi chłopcy, którzy równie szybko musieli wydorośleć..

ocenił(a) film na 1
efekt_galatei

To jest ładnie opakowany pusty prezent sprzedawany przez producentów, gdzie oni są niewolnikami rynku. Szczerze mówiąć to im wsółczuje nie zazdroszczę, za jakieś 10 lat przeżyją załamania psychiczne, bo ileż można. Abstrachując od ich gejowskiego wyglądu to muzycznie są naprawdę słabi...Ocena tego filmu to tragedia, mam nadzieję ,że szybko spadnie

nuci1992

powinieneś przeczytać swoją wypowiedź. Ze 3 razy i zastanowić się, jak bardzo dojrzale to wyszło :)

ocenił(a) film na 1
aserwatka

a po co miało wychodzić dojrzale? Wypowiedź nie miała być dojrzała tylko miała pokazać mój punkt widzenia. I można oceniać bez obejrzenia bo spóźniłem się na film przez rozkrzyczane piszczące 12 latki czekające w kolejce do kasy. A tak naprawdę ocena wynika z tego, że film biograficzny o 20 paro latkach (nie wiem w sumie ile oni mają dokładnie lat), jest poprostu z założenia śmieszny. Jakim doświadczeniem życiowym mogą się oni ze mną podzielić?? Jaką ciekawą historię może zawierać 20 lat życia od czasu urodzenia? A przede wszystkim czegóż oni wielkiego dokonali poza byciem sławnym? Rozumiem film biograficzny o Jobsie, chociaż go nie lubię, ale o 1D? Czasem sam lubię zaczerpnąć trochę komercji ale bez przesady. Mam gdzieś ich historię są słabi wokalnie i jeszcze słabsi muzycznie.

ocenił(a) film na 6
nuci1992

powiedz mi tylko szczerze, ale całkowicie szczerze - czy to jest SŁABY/ przeciętny wokal http : //www.youtube.com/watch?v=iNbVZfkt5vM ?

film to nie typowa biografia, pokazany tu głównie przeskok, kontrast miedzy życiem zwyczajnego 16-17 latka, który z dnia na dzień staje się rozpoznawaną osobą. film przedstawia fenomen tego zespołu, mało kto może pochwalić się taką sprzedajnością płyt, podbijaniem list przebojów w przeciągu zaledwie kilku miesięcy od założenia zespołu. One Direction biją rekord za rekordem i nie są to tylko puste słowa tylko chociażby statystyki.
czego dokonali poza byciem sławnym.. głupie pytanie. nie wygrali programu x factor a mimo to są obecnie najpopularniejszym z zespołem świata, bilety na ich koncerty wyprzedają sie w rekordowym tempie, tak samo jak płyty i utwory. czego oczekujesz od boysbandu? śpiewają->nagrywają płyty->koncertują-> są znani. NIE SĄ ZNANI Z TEGO ZE SĄ ZNANI tylko zaczynali od zera a że udalo im się wybic to tylko ich zasługa.

efekt_galatei

DZIĘKUJĘ. TO WSZYSTKO CO POWINNO BYĆ NAPISANE W TYM POŚCIE.

nuci1992: jeżeli po tym filmiku nadal uważasz, że Ci chłopcy nie potrafią śpiewać, to przepraszam, ale chyba naprawdę nie jesteś zbyt mądry :)

aserwatka

Co ma muzyka do mądrości, bo niezbyt rozumiem?

ocenił(a) film na 6
Baantey

to, że osoba mądra nie ocenia głosu/stylu/życia innych osób tylko poprzez pryzmat niepojętej nienawiści.

ocenił(a) film na 1
efekt_galatei

nie powala mnie na kolana ten filmik, w knajpie na grodzkiej 1 w krakowie lepiej śpiewa kelnerka jak organizują karaoke -.-. Tylko nigdzie powyżej nie stwierdziłem, że oni nie umieją śpiewać. Konkretnie miałem na myśli że ich kawałki to sieczka, zmixowana zresztą kto twierdzi inaczej to good luck. Jeśli po przez gust chcesz oceniać mądrość to Ci naprawdę gratuluje. Zwłaszcza, że jedyny w jakimkolwiek stopniu bardziej zaawansowany myślowo film który oceniłaś/obejrzałaś to Dzień Świra.

ocenił(a) film na 6
nuci1992

nie oceniam mądrości poprzez gust ale poprzez to jak dana osoba wyraża i argumentuje swoje racje. jeśli komuś się podoba - niech słucha, jeśli nie - po co się męczyć? jak już pisałam, nie jest to typowa biografia, rok po roku, film skłaniający do głębokich przemyśleń/refleksji a film pokazujący w jaki sposób piątka nieznanych nikomu chłopaków w krótkim czasie dorobiła się tego, na co inni pracują latami. chodzi o ten fenomen, niezwykle szybką sławę czy popularność która nie wzięła się z niczego.

"Jeśli po przez gust chcesz oceniać mądrość to Ci naprawdę gratuluje. Zwłaszcza, że jedyny w jakimkolwiek stopniu bardziej zaawansowany myślowo film który oceniłaś/obejrzałaś to Dzień Świra." - i nie sądzę ze Dzień Świra to jedyny "zaawansowany myślowo" film.

ocenił(a) film na 1
efekt_galatei

to który jeszcze według ciebie jest ambitnym filmem? Chodzi mi o sam fakt robienia filmu, Jak 1D leci w radiu zmieniam stacje proste.

ocenił(a) film na 6
nuci1992

a co rozumiesz poprzez pojęcie ambitny film? jakie elementy zawiera, co przedstawia wg Ciebie?

ocenił(a) film na 8
nuci1992

Serio na Grodzkiej urządzają karaoke?

efekt_galatei

Mylisz pojęcie inteligencji z mądrością.

ocenił(a) film na 6
Baantey

nie sądzę.

efekt_galatei

A ja sądze, że tak. Przeczytaj jeszcze raz swoją poprzednią wypowiedź.

ocenił(a) film na 6
Baantey

owszem, użyłam słowa MĄDROŚĆ i zacytuję "mądrość wymaga nie tylko samej wiedzy, lecz także szeregu predyspozycji psychicznych, ale też duchowych i etycznych, takich jak: umiejętność oceniania spraw z jak najszerszej i możliwie jak najbardziej obiektywnej perspektywy".

w tym wypadku jako SPRAWĘ potraktujmy film -> opinia "to geje, filmu nie widziałem, na pewno jest głupi" -> NIE JEST obiektywna, tym samym osoba wypowiadajaca się nie jest ani mądra ani inteligentna. nie każdy musi słuchać tego samego, nie każdemu podobają się te same filmy, seriale czy reklamy, jednak ocenianie czegoś czego sie nie widziało jest co najmniej śmieszne.

ocenił(a) film na 1
efekt_galatei

godna pożałowania jest twoja wypowiedź.

ocenił(a) film na 6
lolexX123

czegoś nie zrozumiałeś? bardzo mi przykro w takim razie.

ocenił(a) film na 1
efekt_galatei

odniosę się do twojej poprzedniej wypowiedzi a dokładniej do pierwszych dwóch zdań;
nie rozumiem jak kobiecie mogą się podobać pedzie bo na to wygląda. mi jako mężczyźnie nie podobają się kobiety, które np. przebierają się za kolesi. jesteś lesbijką, ale nie chcąc tego ujawniać ganiasz za pedziami czy jak to jest?

ocenił(a) film na 6
lolexX123

nie napisałam że podobają mi się, tylko że wyglądają jak zwyczajni, młodzi ludzie (jakich można spotkać na ulicy). nie określę kogoś mianem "pedała/geja" itp. tylko dlatego ze nie podoba mi się jego styl ubierania bo to dość powierzchowne. przecież oni nie przebierają się za kobiety, nie noszą sukienek czy innych typowo kobiecych ubrań, wiec nie rozumiem takiej nagonki na ich styl. aha, nie jestem również lesbijką ani nie ganiam za nikim (to również byłoby głupie), tylko zwyczajnie nie oceniam kogoś tylko poprzez to, co ma na sobie, bo nie jest to na pewno główny wyznacznik "bycia prawdziwym mężczyzną".

martyna6667

ocena jest taka, bo pewnie oglądają to tylko Ci, którzy chcą to zobaczyć. Głównie jakieś fany łanerekszyn. I sobie oceniają jakoś wysoko. Do tego dochodzą trolle dające po dychu i Ci którym na czymś zależy, co dają po 1en. i wychodzi 7em.

ocenił(a) film na 1
martyna6667

Powód jest bardzo prosty. Psychofanki dają 10 temu filmowi nie oceniając go obiektywnie, ale tylko i wyłącznie dlatego, że jest o ich 5 ukochanych pedałkach. ;)

Chicharito1910

aserwatka :Nie wiesz tego tak samo jak ja.:) Zespoły tego typu zazwyczaj są kontrolowane i to bardzo, jak już wspomniałam nie znasz ich nie wiesz czy szajba im nie odbiła, czy twardo stąpają po ziemi itd. Osoby publiczne zawsze mają twarz prywatną i publiczną.A co do oceniania filmu, nie wiem czy zauważyłaś nie dałam oceny 1 chociaż go nie oglądałam więc go nie oceniam;) Co do ich muzyki z ciekawości posłuchałam.Pop na średnim poziomie skierowany właśnie do pewnej grupy docelowej jakim są nastolatki, nie mogę powiedzieć, że to kompletna szmira, ale ambitne to to też nie jest. Najzwyczajniejszy wpadający w ucho komercyjny pop idealnie nadający się do radio.Nie każdy może być wielkim artystą tworzących ambitne utwory ( niestety;)) ich muzyka ma za zadanie rozweselać i spełnia swoje zadanie, nic w tym złego, chodź dla muzyka jest zbyt prosta.

Morrigna

oceniasz od razu zakładając, że ten film to szmira. Mimo, że nie masz pojęcia tak naprawdę na jakiej podstawie ten film był budowany. To nie jest typowa biografia. Przeczytaj koleżankę wyżej @efekt_galatei.
Co do ich muzyki-pierwsze dwa albumy zostały im narzucone, tak jak powiedziałaś przez wytwórnię płytową, której musieli być podporządkowani, jako dopiero zaczynający artyści. I tak, masz rację jest to rodzaj muzyki skierowany do pewnej grupy osób. Ale tutaj akurat nie mieli innego wyjścia.
Natomiast ich nowy album, który wychodzi niebawem jest skupiony na ich pomysłach. Więcej tekstów (prawie wszystkie) napisali sami.
Nie każdy staje się wielkim artystą od razu. :)

aserwatka

Znam swój gust filmowy i wiem, że akurat to ,,dzieło" pewnie się w niego nie wpasuję, ale zobaczymy muszę się przełamać i zobaczyć o co tyle szumu.I jestem PEWNA,że jest to gorszy film od innych arcydzieł,ale mniejsza o to. A podoba byli tacy samodzielni...:)Zobaczymy jaka będzie ta nowa płyta, chodź słuchając ich wcześniejszych dokonań myślę, że dużo się nie zmieni ja stawiam na to, że zespół spróbuję trochę ,,zaostrzyć" swoje brzmienie ,taki delikatny rockczek. Tak czy inaczej wszystko wskazuję na to, że zespół za kilka lat będzie uważany za kultowy coś jak backstreet boys;) Jedyny plus, że młodziaki w porównaniu do dinozaurów nie próbują tańczyć,(czy się mylę?) nienawidzę tańczących boysbandów:)

Morrigna

uff. Dzięki Bogu zrobiło się normalnie i od razu lepiej mi się z Tobą rozmawia! :) Ja również nie uważam, żeby ten film był najwspanialszy bo wiadomo, że widziałam masę filmów, które były o niebo lepsze i nie miałam na myśli w żaden sposób wmówić wam, że to najwspanialsze kino na świecie, co to to nie! Chodziło tylko o to, że ludzie nie znając tego zespołu od razu zakładają, że to dno bo faceci ubierają się jak geje czy coś w tym stylu ( co więcej-w ich kraju tak się ubiera większość facetów!) i tak własnie było z tym filmem. Zakładając, że taki zespół nie powinien kręcić filmów bo nie mają o czym ble ble ble. A powiem szczerze.. Mają :) Taak, nie tańczą bo nie potrafią i szczerze się do tego przyznają. Mają kilka swoich ruchów, ale to można zauważyć bo się wszystko powtarza :P

aserwatka

Nie mówię, że nie powinni kręcić filmów, niech kręcą, ogólnie dyskusja ta rozpoczęła się od tego dlaczego ten film ma tak wysoką ocenę i popłynęliśmy troszkę z tematem, ale co tam po to są takie serwisy jak filmweb żeby sobie podyskutować.:) Cieszę się, że nie uważasz tego filmu za Bóg wie jakie arcydzieło jak co poniektóre powiedzmy szczerze nawiedzone fanki tego zespołu. Niektóre na prawdę wspaniałe filmy mają niższą ocenę niż ten film, który ma służyć rozrywce i to jest niesprawiedliwe, ale nie ma sensu się spinać.Mam nadzieję, że każdy fan tego zespołu nie ocenił filmu na 10 tylko ze względu na temat, ale ruszył trochę głową i zachował resztki obiektywizmu;)Ogólnie to mam straszne braki jeśli chodzi o muzykę co w moim przypadku jest niewybaczalne i powoli poznaję te wszystkie ,,odkrycia".Staram się nie być negatywnie nastawiona do żadnego wykonawcy, fakt czasami jest to trudne;) Ale Timberlake również zaczynał z perspektywy czasu patrząc obciachowym boysbandzie a dzisiaj reprezentuje całkiem przyzwoity poziom.Może któryś z tych chłopaków również się ,,wyrobi" nie warto nikogo spisywać na straty:)Moda na tańczące boysbandy chyba minęła i dzięki Bogu tego bym nie przeżyła!Jak widzę tańczące boysbandy zaraz przypomina mi się polskie just 5 i ,,kolorowe sny" trauma do końca życia!:)

Morrigna

Fanki, które oceniają ten film na 10 myślę, że jest dużo. Szczerze powiedziawszy, spodziewam się, że tylko mały(bardzo malutki) procent ocenił ten film obiektywnie. Czemu? Bo jeżeli szaleje się na punkcie jakiegoś wykonawcy i okazuje się, że niebawem wyjdzie o nim film to wtedy już zaczyna się wariować. A jak się na niego idzie to po prostu nagle wszystko wydaje się takie idealne. hahaha, wiem coś o tym. Więc później w totalnej euforii wchodzi się na filmweba i daje się 10 bez zastanowienia, czy zasłużenie. A co do chłopaków.. lubię ich no. Po prostu patrzę na nich i widzę coś.. 'odmiennego' niż te wszystkie kiczowane artysiątka XX wieku. Bo ja jestem strasznym sentymentalistą i słucham samych artystów z 50,60,70 itd lat. A oni czasem są taką odskocznią :)
A teraz takie pytanko.. Ty jesteś jakimś muzykiem, czy coś? :) :)

aserwatka

Tak wiem coś o tym i rozumiem to, kiedy ja oglądam jakiś dokument o moich idolach samej ciężko mi ocenić film obiektywnie.Jeśli chodzi o muzykę dużo się nie różni od innych wykonawców, taki pop bez ,,umcy umcy" ( na szczęście).Przesłuchałam całą płytę i jeśli o mnie chodzi bardziej przypadły mi do gustu ballady w ich wykonaniu niż te szybsze numery.Jak już wspomniałam ich muzyka jest dość prosta i kiedy w balladach ta prostota jest dużym atutem w szybszych numerach troszkę mnie razi.Szczególnie jedna ballada przypadła mi do gustu, ale nie zwróciłam uwagi na tytuł:)Też lubię old school, ale lubię czasem sobie posłuchać muzyki ,,na topie" żeby wiedzieć co w trawie piszczy niestety teraz jestem do tyłu;) Ja muzykiem? O nie nie;)Dlaczego o to pytasz?:)

Morrigna

Czasem jak planuję posłuchać tego co jest na topie... to wychodzi, że słyszę coś typu Jula i tych wszystkich teraz polskich wykonawców i mam dość. ogólnie słuchałam w wakacje dużo radia bo jeździłam ze znajomymi autem i... to było straszne. Chyba mam już jakiś uraz, poważnie. Kojarzysz Eda Sheerana? Osobiście jest jednym z współczesnych artystów, których bardzo cenię. "_ Jest skromny, utalentowany i pisze świetne teksty. :) Jeżeli nie kojarzysz to koniecznie musisz go posłuchać! On jest właśnie autorem kilku piosenek (ballad) One Direction. :) A pytałam po prostu bo pisałaś coś typu, że masz tyły i, że w Twoim przypadku to niedopuszczalne i w ogóle :)

aserwatka

Tak zgodzę się, jeśli chodzi o polskie wokalistki typu Jula, Grzeszczak itp jestem jak najbardziej na nie.Ich muzyka jest kompletnie nijaka, gdybym chciała popełnić samobójstwo puściłabym sobie którąś z nich i zanudzenie się na śmierć mam jak w banku. Właśnie chciałam wspomnieć o Sheeranie, że jest świetnym współczesnym wykonawcą, ale co do pisania ballad One Direction to nie wiedziałam;)Uważam, że jest on lepszy od Mayer'a który słynie ze świetnych ballad( chociaż na ostatniej płycie John zapragnął być kowbojem a ja za country nie przepadam co w rezultacie spowodowało, że wolę jego stare płyty, ale to już tak na marginesie:))A pisałam tak, bo moje studenckie początki to była muzykologia, pisywałam recenzję itd a teraz nawet nie wiem nic o najsłynniejszym boysbandzie świata^^ Teraz co prawda muzykę traktuję bardziej jako hobby, chyba za bardzo pochłonęło mnie studenckie życie:)

Morrigna

ooo, muzykologia :) a to nie chciałaś już tego studiować, czy jak ? :)

aserwatka

Dłuższa historia:)Nie spamujmy już tutaj na tematy w ogolę nie związane z forum może lepiej porozmawiajmy na nie bardziej prywatnie;)

Morrigna

masz rację ;) Troszkę nam zjechało w temacie :)