PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394190}

Opancerzony

Armored
2009
6,0 15 tys. ocen
6,0 10 1 15074
3,0 2 krytyków
Opancerzony
powrót do forum filmu Opancerzony

Po 1 zastanawiam się jakie to maja testy psychologiczne w USA i kto je interpretuje przyjmując do takiej pracy. Po 2 nasi bohaterowie mieli przecież upozorować napad (sami mówili, że w stylu tego pierwszego, gdy nabierali Nowego-zrymowane :)), pytam się gdzie mięli ładunek do wysadzenia drzwi??? Ci niby prawdziwi włamywacze mięli otworzyć drzwi tak jak próbowali oni - tzn. wybijać skoble, a w tzw. między czasie iść na lunch. Po 3 - dlaczego jeden z bandziorów zabił kumpla - dlatego, że jęczał, że chce do domu, do dziecka??? To nie pogadał z nim, nie przytulił, tylko od razu nożem? Po 4 facet wychodzi z samochodu i biega gdzie chce nie zauważony, potem wraca również bez problemu. Tego nie widzą nasi macho, ale już hałas na dachu - jak najbardziej tak zauważony...Po 5 - skąd Leon wytrzasnął dzieciaka - przyjechał do jakiejś tam placówki powiązanej z pomocą społeczną i zabrał gówniarza mówiąc, że jest jego wujkiem (dodam, że gówniarz też w to uwierzył). Po 6 nieśmiertelny , postrzelony ze strzelby policjant. Po 6 Matt siedząc wysoko w takim dostawczaku (pod koniec jak goni swojego byłego-najlepszego kumpla) wjeżdża w małą przepaść nie widząc jej oczywiście. Po 7...no już dość i tak zmarnowałem 1,5 godziny...

przelyk

proponuje obejrzeć jeszcze raz film zanim następnym razem zaczniesz wypisywać takie bzdury

ocenił(a) film na 7
Tibn

mzoe nie tak dostadnie,ze bzdury, ale rzeczywiscie, ja chyba widzialem inny film, przynajmniej co do paru wymienionych rzeczy.

przelyk

Fakt faktem ten film rzeczywiście miał pełno wpadek, już samo to że oni sobie jadą z ciężarówka z 40 milionami gdzie chcą i pozbawieni są żadnej kontroli hehe, mieli się zameldować za godzinę jeżeli dobrze pamiętam :D, żadnych GPS-ów, żadnej kontroli :D, ale imo film ratuje bardzo dobra obsada i dobra akcja. Pozdro

ocenił(a) film na 3
przelyk

Generalnie się z Tobą zgadzam, oprócz jednej kwestii.

W filmie który ja oglądałem (może inna wersja), nie było motywu z wujkiem i opieką społeczną. Reno pojechał do domu Ty'a i po prostu porwał jego brata.

Może to wersja reżyserska ;)

Salmonella

Moze, ale wydaje mi sie, ze chlopak zostal zabrany z domu pod skrzydla pomocy spolecznej (nie ma tego pokazanego lecz wyraznie tak panna z PS mowila). Jesli tak to skad "Leon" wiedzial gdzie szukac mlodego - ot taki szczegol...

ocenił(a) film na 3
przelyk

Ja nie wiem o co chodzi?

W filmie który oglądałem, Reno przyjechał do domu Ty'a, zapukał do drzwi ale nikt mu nie otworzył, więc poszedł wedrzeć się od tyłu domu.
W nastepnej scenie młody otwiera drzwi, wygląda i widzi, że nikogo nie ma przed drzwiami. Następnie wchodzi z powrotem do domu i widzi w środku Reno. To tyle.

Salmonella

No to mnie teraz zaskoczyles. W filmie, ktory ogladalem nie było takiej sceny. Reno wyjezdzal po mlodego, a po jakims czasie sie z nim pojawil i to wszystko. Dziwne, mialem jakas okrojona wersje chyba...

przelyk

Albo okrojone zaniki w pamięci bo jakoś nikt takiej wersji nie oglądał tylko ty to wymyśliłeś aby napisać coś niedorzecznego o tym filmie

Tibn

Pomijajac watek z bratem "bohatera" (no coz taka mialem wersje jak pisalem wyzej) to reszta - fakt - same nidorzecznosci, ale w filmie...

ocenił(a) film na 8
przelyk

Chcesz obejrzeć coś na faktach to włącz Discovery a jak oglądasz film stworzony dla rozrywki to nie czepiaj się szczegółów

ocenił(a) film na 7
przelyk

a ja po 1 sie zastanawiam jak ludzie mogą pisać takie głupoty. jest kilka niedoróbek w filmie, fakt, ale większość z tych wypisanych przez szanownego krytyka jest wzięte z kosmosu.jak sie jednym okiem film ogląda a drugim mecz to tak jest :)

przelyk

ladunek byl w zamknietej furgonetce. przypomnij sobie czym koles na koncu
wysadzil kase!! moze faktycznie nie ogladales tego filmu.

ocenił(a) film na 8
przelyk

zaraz beda pytania jak mozliwe ze film trwa 90minut a akcja toczyla sie przez 5 dni