7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142415
7,1 56 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Dla prymitywów. Brakuje mu głębi intelektualnej i ukrytego przesłania. 3/10 to i tak wysoka nota.

wally_walter

A Mumii 3 nie brakuje? Zastanów się co piszesz. Piszesz o tym filmie, że jest dla prymitywów a filmy proste, bez jakiejkolwiek głębi oceniasz wysoko. Wychodzi na to, że jesteś niżej od tego "prymitywa".
Filmy w stylu "Poza zasięgiem" bałbym się ocenić powyżej 4/10. Takie filmy to zero gry aktorskiej, scenariusza, napięcia, a co dopiero ''głębi intelektualnej i ukrytego przesłania''. Zastanawiam się dla kogo je się robi? Mam odpowiedź. Dla ludzi, którzy niezłe kino nazywają prymitywnym.

ocenił(a) film na 3
KLAssurbanipal

Seria Mumia jest akurat bardzo udaną w najnowszej historii kinematografii amerykańskiej. Wystarczy spojrzeć na to, ile zarobiła. Choć nie tylko, bo jest to film prosty tylko z pozoru. W rzeczywistości można w nim odnaleźć wiele głębi, którą zrozumieją tylko ci, którzy mają ponad przeciętną wiedzę historyczną i umiejętność kojarzenia faktów. Operacja Argo tego po prostu nie ma. Rozumiem, że Operacja Argo może Ci się podobać, bo jest to film prosty i rozumiany przez wszystkich. Nie ma tu intelektualnej głębi i przesłania. Film dla gimnazjum.

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Przepraszam ale Ty oceniasz sagę zmierzch na 8/10 a w/w filmie nie widzisz głębi?

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Ten film nie miał mieć głębi intelektualnej ani ukrytego przesłania. Miał być thrillerem, który trzyma w napięciu do samego końca i w takiej roli sprawdził się doskonale.

BJFK

Hahaha, jaki kolega, lepiej ocenić 12 gniewnych ludzi na 3, zmierzch i mumię na 8 i jeszcze wypowiadać się z pozycji znawcy i doświadczonego kinomana, poszukującego sensu i głębi w filmach. Boże, jakie to śmieszne.

ocenił(a) film na 8
wally_walter

W takim razie polecam film "Atlas Chmur" - tam jest taka głębia... Cóż widocznie jestem "szarą masą" i w ogóle mi to nie przeszkadza. Film polecam zdecydowanie wszystkim masom nie tylko "szarym".

ocenił(a) film na 3
zip5

Widziałem film Atlas Chmur w ostatni weekend i muszę przyznać, że jestem bardzo, ale to bardzo rozczarowany. Nie wiem, czym ludzie się zachwycają w tym filmie. Oceniłem go 3/10, bo nie chciałem po chamsku zaniżyć średniej oceny, ale dla mnie to gniot dla gimnazjalistów z jakąś pozorną głębią. Film z kategorii NO COMMENT. Zdecydoawnie nie spełnia moich standardów. Podobnie jak Operacja Argo. Tyle w temacie. Dziękuje.

wally_walter

Jak ktoś ocenia Weekend jako bardzo dobry film i daje mu "serduszko", to nie mam pytań. Tam pewno znalazłeś tyle głębi i ukrytego przesłania, że aż ci oczy uszkodziło. Widać podczas projekcji Atlasu czy Argo, choroba nadal nie ustąpiła, ale nie trać nadziei. Powodzenia. Dziękuje.

cxap

Kolejny raz zadziwia mnie inteligencja filmwebowiczów. Naprawdę ludzie ochłońcie trochę, wyjdźcie na powietrze , poczytajcie trochę dobrej literatury albo zainteresujcie się czymś wartościowym. Gołym okiem przecież widać że to troll. Nie widzicie sarkazmu w zarzucie odnośnie głębi i ukrytego przesłania (specjalnie nawet autor dodał słowo "ukryte")? Przecież aż bije z tego prowokacja. Ta wypowiedź powinna zginąć w odmętach innych komentarzy a tu się z niej robi tanią sensację. Heh a później ludzie się dziwią że w tv ich robią w balona jak sami dają się robić w balona.

Pewnie jeszcze nie wiecie że wy kiedyś na którymś forum sami założycie konto trollowskie. No ale przecież trzeba dać upust swojemu ego prawda?

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Wybacz koles, ale ty na 100 procent masz niedorozwoj estetyczny w odbieraniu filmow, moze jeszcze da sie to wyleczyc, polecam jakas terapie grupowa, moze wtedy nie ebdziesz dawal takiemu gownu jak Weekend, Chiacho, Zmierzch] czy inne rzygowiny ocen powyzej 7. W sumie wydaje mi sie, ze to twoje konto ma na celu prowokacje, bo raczej nikt o zdrowej glowce tak nie ocenia filmow.

wally_walter

Zgadza się, że jest to film dla szarej masy, która trochę dowartościuje sie jaki to wspaniały film obrejrzała i jacy to oni wybredni są , ze wybierają tak ambitne pozycje. Bzdura,. Zwykłe niezłe kino rozrywkowe, w żadnym wypadku kino ambitne, wartka akcja, chwilami całkiem przyjemnie się ogląda. Ukrytego przesłania i glębii rzeczywiście w nim nie ma, ale to nie ten typ filmu. Tak miało być, o to pretensji nie mam. NOgólnie rewelacji nie ma, ale nie jest źle. Przyjemny seans. 6/10

wally_walter

Nie karmić trolla!

ocenił(a) film na 4
Suoniu

ale on jest taki zabawny

wally_walter

Jesteś prawdziwym myślicielem- gratulacje:)