Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61790
6,1 15 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

Bardzo przyjemny film, miło się ogląda. Momentami troche zwariowany, spodziewałam się też, że całkowicie inaczej zostaną przedstawione dzieci, które Duch Teraźniejszych Świąt pokazuje głównemu bohaterowi (dzieci było przedstawione w książce jako istoty straszne, nędzne, wstrętne itp.). Owszem - ich rysy twarzy były ,,wykrzywione'', ale zdenerwowało mnie to, że podłożono pod nie dubbing. To było dużym minusem, tym bardziej, że w książce Dickensa zachowanie tych dzieci było przedstawione całkiem inaczej. No, ale cóż. Film i tak nie traci swego uroku. Świetnie przedstawiono miasto, żywe kolory, bardzo dobre efekty 3D.
Mmniejsze dzieci czasami bały się, więc z dzieckiem 6-,7-letnim nie polecam isć na to.
Ale ogólnie film naprawde wart obejrzenia.
8/10

ocenił(a) film na 8
bellatrixnet

A jakie jest Wasze zdanie? Które sceny Was urzekły, a które rozdrażniły (tj. uważacie, że powinno się je przedstawić inaczej)?

ocenił(a) film na 10
bellatrixnet

Chyba nie ma nic co bym zmieniła, urzekła mnie scena z przeszłości gdzie już Ebenezer zaczął tańczyć między tymi młodymi ludźmi i tak szaleć:) No i jeszcze ta gdzie zdał sobie sprawę co się stanie z jego życiem jeśli się nie zmieni, i nagle zaczął wszystkim życzyć wesołych świąt:) i tańczyć ze sprzątaczką:D to było niesamowite. Film cudowny śmiałam się i płakałam na przemian polecam wszystkim:)