Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61790
6,1 15 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

Ciężko ocenić

ocenił(a) film na 4

Ja mam wrażenie, że film trochę nie precyzuje grupy odbiorców do której jest skierowany.

Z jednej strony jest chyba zbyt straszny i mroczny dla małych dzieci (tak mi się przynajmniej wydaje).

Z drugiej za to strony, dla starszego widza jest zbyt dużo 'zagrywek' charakterystycznych dla kina dziecięcego i momentami film naprawdę jest infantylny.

Na pewno można obejrzeć, ale ja się nieco zawiodłem i wolę starsze wersje 'Opowieści'.

ocenił(a) film na 9
unluckR

Jest kierowany i do dorosłych i do dzieci - ale raczej takich od 8-10 lat. Dla maluchów młodszych niż 8 lat rzeczywiście może być zbyt przerażający.

Grafika 3D wręcz niesamowita - dawna Anglia z lotu ptaka, to majstersztyk - zwłaszcza w Imax 3D. Non stop akcja - i to ciekawa akcja, zmieniająca się.

Bardzo pouczający dla dzieci. Jednak aby właśnie dzieciom zrekompensować długi czas dręczenia głównego bohatera przez kolejne duchy (a zwłaszcza przez tego ostatniego), rekomendowałbym nieco dłuższe zakończenie filmu - pokazałbym więcej dobra, które zaczął czynić i jak inni cieszą się z tych dobrych uczynków.

Mnie tylko tego zabrakło do perfekcji w tym filmie - a więc 9/10!

ocenił(a) film na 7
unluckR

ze co ? kino bylo cale dziedziakow z przedszkoli max z 3-6 lat i sie filmu nie dalo ogladac caly czas sie darły zacieszaly etc. dno!! film dno fajny tylko ten śnieg w 3d i tyle