Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61790
6,1 15 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

Zanim zaczniecie pisać, że "spodziewałem/am się miłej bajki"; "mroczny, ponury"; "film nie jest dla dzieci" to przeczytajcie (raz jeszcze) z łaski swojej książkę, bo tak się składa, że film bardzo dobrze ją odwzorowuje - oryginalna opowieść JEST historią mroczną i ponurą, trochę nie dla dzieci. To, że animacja Disneya, nie oznacza, że należy iść do kina z całą grupą dzieci (ot cały brak wyobraźni dorosłych, którzy zabraliby swoje pociechy na animowany Piątek Trzynastego, bo liczą na fajoską komedię). To od razu puszczajcie dzieciom na dobranoc Spawna, Family Guya lub South Park! To samo było z Koraliną - film animowany z lalkami - czyż to nie jest idealna pozycja dla dzieci (i to takich pięcio-letnich)? A nie, bo potem jest: BUUUUUUU! MAMO TA BRZYDKA PANI CHCE MNIE ZJEŚĆ!

ocenił(a) film na 8
SkyGuy1212

A do kogo później pretensje? Do reżysera, scenarzysty i dystrybutora -.-

kacperpiotrkow2

Jeżeli film jest dozwolony od jakiegoś wieku np 14 lat, a potem się okazuje że jednak był za straszny to podajże twórcy i wytwórnia płacą karę :]

ocenił(a) film na 9
SkyGuy1212

Zgadzam sie jak nie wiem co!!!Ja bym do tego spisu dodała jeszcze" Księżniczkę Mononoke".W sumie też bajka rysunkowa:))))))))

ocenił(a) film na 9
azumi79

Kiedyś widziałem film z Keanu Reevesem "Przez ciemne zwierciadło" (chyba taki był tytuł). Czy to teoretycznie nie był film animowany? ;)

ocenił(a) film na 9
azumi79

„Opowieść wigilijna” to ciepły, podnoszący na duchu film, który wzruszy, ale również rozbawi ciebie oraz twoich bliskich. Wspaniała animacja oraz fascynujące materiały dodatkowe sprawią, że ta ponadczasowa historia doda blasku i radości każdej kolejnej Gwiazdce w twoim domu! - opis DVD i Blu-Ray

BUHAHAHAHAH!!!!! To chyba jakiś chory dowcip... Gdy zobaczyłem to w sklepie, to myślałem, że padnę - to było jeszcze lepsze niż umieszczenie "Batman: Under The Red Hood" w dziale "B bajeczki"!!!!!