Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61790
6,1 15 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

4/10 drażniąca świeczka w dubbingu pl, film na pewno nie dla dzieci, straszny i mroczny, większość postaci mnie drażniła. Jakaś katastrofa, po prostu brak słów. Liczyłam na fainy film do którego będzie chciało się wracać, a wyszło przeciwnie. Punkty jedynie za sam motyw opowieści wigilijnej i wykonanie. Z 96 min może z 20 jakoś się nadawało, żal jednym słowem.

użytkownik usunięty

Całkowicie się z Tobą zgadzam! Wybrałam się na to z moją młodszą siostrą licząc na niezapomniane wrażenia.... owszem były one niezapomnianie, ale w innym sensie! To miał być film dla dzieci! a po wyjściu z kina, moja siostra bała się wszystkiego, a po nocach śnił jej się tylko Marley! dla mnie tylko niektóre momenty zasługują na uwagę...

ocenił(a) film na 9

Ludzie, kto powiedział, że to ma być film dla dzieci. Chyba nie czytaliście oryginału, tylko oglądaliście disneyowskie podróbki. Wielki plus za wierność oryginałowi, przypominam, że Charles Dickens nie pisał bajek!

Igi12

zgadzam się z tobą.

'*'
ocenianie filmu na 4, że nie był jakąś głupią bajką jest żałosne.;/

użytkownik usunięty
Igi12

no dobrze, ale patrzyliście na ograniczenie wiekowe.. u mnie było od 10 lat, a chyba ludzi po 10 roku życia to jeszcze dzieci! więc ... nie wiem o co Wam chodzi

ocenił(a) film na 3

Zgadzam się, tylko że ja oceniłam na 3! Każda inna wersja fabularna tej powieści była lepsza od tej!

wifa2

A ja uważam, że to jedna z najlepszych wersji "Opowieści wigilijnej",
o ile nie najlepsza..
fakt nie jest to wersja dla dzieci, ale taki jest Dickens i doskonale dało się tu wyczuć ten mroczny klimacik książki. Igi12 zgadzam się z tobą w 100% zgodność z oryginałem na prawdę mile mnie zaskoczyła.
Początkowo myślałam, że będzie to kolejna dziecinna wersja zwłaszcza biorąc pod uwagę wytwórnię,
a tu proszę.. na prawdę byłam mile zaskoczona... film robi wrażenie zwłaszcza w wersji 3D.
Jak widać w tej technologii da się robić porządne filmy... ;)
Co do ograniczeń wiekowych.. hmm.. ci co je nakładali pewnie zasugerowali się wytwórnią i to, że to animacja..
Tak jak już pisałam film na prawdę mile mnie zaskoczył..

użytkownik usunięty
DorkaEm

"Co do ograniczeń wiekowych.. hmm.. ci co je nakładali pewnie zasugerowali się wytwórnią i to, że to animacja.." pewnie masz rację .. wg mnie film zrobiony technicznie i graficznie jest genialny, taki realizm da się tu wyczuć