Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61792
6,1 15 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

Rewelacyjna Bajka:)

ocenił(a) film na 10

Jeśli chodzi o Animację to chyba najlepsza jaką widziałem jak dotąd :) Fakt że trochę treśc jest pokazana od tej czarnej strony, ale co tam zawsze pięknie nie może być nawet w bajkach:) super naprawdę.

ocenił(a) film na 8
bodic

A jakie sceny podobały Ci się najbardziej? Bo mnie ta, w które słychać jak duch Marleya wchodzi po schodach ( ten dźwięk przesuwanego łańcucha!). W ogóle jestem zachwycona, że film jest tak wiernie zrobiony wg książki. Duże wrażenie zrobił na mnie sposób przedstawienia Duchów, zwłaszcza Ducha Wigilijnej Przyszłości.

ocenił(a) film na 10
annas_filmweb

Wiesz, trudno powiedzieć ktory moment, gdyż praktycznie cały film mi sie podobał, od strony graficznej, jak realistycznie a jednak wciąż bajkowo postaci zrobione:) chyba moment jak duszki z nim latały i pokazywały mu poszczególne wizje jego zycia.

ocenił(a) film na 8
bodic

Racja, film fajnie wykonany graficznie. Myślę nawet, że właśnie dlatego ,iż jest to animacja, ma w sobie więcej czaru, można też pokazać sceny, które w filmie kręconym tradycyjnie byłyby ciężkie do przedstawienia . Zresztą stwierdziłam niedawno, że filmy animowane zazwyczaj bardziej mnie poruszają niż aktorskie ( chociaż akurat "Opowieść wigilijna" jest jakby czymś pomiędzy animacją a filmem aktorskim ze względu na motion capture).