Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61790
6,1 15 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

bo już tyle oglądałem tych wersji tej opowieści wigilijnej, że każda kolejna niczym się nie różniła od siebie, jestem ciekawy na co wydali 190 mln $, bo taki był budżet, a bajka zaledwie zarobiła 323 mln $ na całym świecie, więc słabo się sprzedała.

ocenił(a) film na 9
herkules5_56

Eeee... to ma być dowcip? Nie wiem czy dochód równy 133 mln $ to mało...

ocenił(a) film na 8
SkyGuy1212

Jasne, że mało! Phi, pan herkules zarabia tyle za godzinę XD

kacperpiotrkow2

widać gołym okiem, że nie znacie się na box office, otóż dopiero film się zwraca, gdy przynajmniej budżet filmu zwróci się podwójnie w tym wypadku 380 mln $ to wtedy by ten film zarobił i nie byłoby mowy o słabym wyniku, a tak to jest niestety. o na przykład ten najnowszy terminator:ocalenie z ubiegłego roku (2009) miał budżet 200 mln $ (Przynajmniej taki znalazłem), a film zarobił 372 mln $, więc też słabiutko. Jak ktoś jest zorientowany w temacie to twórcy tego filmu musieli sprzedać prawa do terminatora , bo wpadli przez ten film w długi, ponieważ słabo zarobił, jeszcze do tego dochodzi marketing i dystrybucja filmu, które też dużo kosztują, właśnie dystrybucja terminatora poza Ameryką kosztowała 100 mln $ (sony), a w usa 60 mln (warner bros), a te kwoty nie są wliczane do budżetu, to są już oddzielne kwoty,ale doliczcie do tego jeszcze marketing to dziwicie się, że te studio halycon poszło z torbami. właśnie i o tym właśnie piszę, że film musi zarobić przynajmniej dwukrotność swojego budżetu, by mówić o jakimkolwiek zysku, a nawet to czasami nie wystarcza (patrz przykład terminatora). więc teraz ja mam z was polew :D że wypowiadacie się na temat, o którym nie macie zielonego pojęcia XD

herkules5_56

oj hercules hercules a czym się maja róznić wersje ? treścią ? że niby w jednej ma zagrać czerwony kapturek a w drugiej nie ? no animacja nie rózni się niczym od filmu fabularnego... hehe zanim cos napiszesz pomyśl dwa a nawet trzy razy