Oskarżony

Jump!
2007
6,6 643  oceny
6,6 10 1 643
Oskarżony
powrót do forum filmu Oskarżony

Barzdo dobry

ocenił(a) film na 8

Film wiernie oddaje atmosferę jaka panowała m.in. w Austrii na przełomie lat 20 i 30,kiedy nazizm zaczynał zbierać swe okrutne żniwo.Gra aktorska jest dobra,szczególnie wyróżnia się Patrick Swayze,który tworzy jedną z najlepszych kreacji w swoim dorobku,ogólnie mówiąc obraz godny polecenia.

ocenił(a) film na 7
kamill1988

Zgadzam się z tobą,ciekawy obraz.Pokazuje jawną niesprawiedliwość w stosunku do Żydów,A Patric oczywiście świetny w trochę nietypowej dla niego roli.

ocenił(a) film na 6
littillea

Dlaczego niesprawiedliwość? Czy wiesz, że do dziś wiele faktów przemawia za tym, że Filip jednak zabił ojca?

littillea

ciekawi mnie ta niesprawiedliwość wobec żydów która panuje od 900 roku z czego ona wynika ?

kamill1988

"wiernie oddaje atmosferę jaka panowała m.in. w Austrii na przełomie lat 20 i 30" - skąd to wiesz bo ja wiem, że z "wierność" tego obrazu to jawna propaganda a obraz życia w Austrii, Niemczech i innych krajach po I wojnie był zupełnie inny.

kamill1988

żydzi dawali zły przykład, zdemoralizowanie obyczajowe i brak zahamowań moralnych które to lansowali przy każdej okazji. Motywy mordowania swoich ojców braci przewija się przez każde pokolenie i dla dorobku nie jest w żaden sposób nietolerowane przez żydów.
Chciałbyś żeby na twoim osiedlu lansowani byli zbrodniarze i pedofile i pokazywali swoje dokonania i zrabowane futra na swoich żonach które dziękują swoim "zaradnym" mężom. Pedofilów którzy chwalą się ilością zaliczonych i wymieniają się fotografiami dziecięcej porongrafii ?

To co nazywasz niesprawiedliwością jest obroną swoich dzieci przez recydywą bandytyzmu, moralnego upadkowi. Zdajesz sobie sprawę, że racja jest po drugiej stronie ?