PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643176}

Osobliwy dom Pani Peregrine

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children
2016
6,9 105 tys. ocen
6,9 10 1 105268
6,1 25 krytyków
Osobliwy dom Pani Peregrine
powrót do forum filmu Osobliwy dom Pani Peregrine

Helios wpuści na film 10latki, Multikiko od 12 roku wzwyż. Pytanie do osób, które widziały film: czy 10latki nie będą się bać? Czytałam na imdb opisy dotyczące przemocy oraz informacje o ograniczeniach wiekowych i mam wątpliwości, czy iść na to z dzieciakami.

ocenił(a) film na 8
enchant

W filmie jest wiele mrocznych i brutalnych scen. Myślę, że dla niektórych 10 latków zbyt mocnych. Ale wiadomo, wszystko zależy od dziecka.

ocenił(a) film na 5
Tosia_5

Dzięki za opinię. Mimo, że dziewczyny przerobiły już całego Pottera same zrezygnowały, jak im opowiedziałam co nieco o filmie.

enchant

Uważam że właśnie między wiekiem 10 lat a 12 lat jest największa różnica w wytrzymałości na filmy.10 latkowi bliżej do 7 latka niż 12 latka. 10 latek nie ma pojecia ile w realnym świecie jest okrucieństwa, 12 latek to osoba o wiele bardziej dojrzała,dorośli nie są w stanie wyobrazić sobie ile wie o świecie inteligentny 12 latek. Radzę puścić dzieciom Harrego,może nie od razu 7.

Tosia_5

To nie lepiej iść na film animowany

enchant

Jak dla mnie 15 wzwyż, bo głucholce i niektóre sceny za straszne są dla dzieciaków.
Powinno być "dzieci poniżej 13 r. ż. za zgodą pisemną rodzica"...

ocenił(a) film na 5
pixi222

Dziękuję.

pixi222

Dla mnie Samuel L Jackson był 100 x straszniejszy od głucholców... Dla mnie rewelka ale moim zdaniem do filmów dla dzieci się nie nadaje ;-)

ocenił(a) film na 8
enchant

Lepiej nie isc na to z dzieckiem. Koszmary moga byc. Przede wszystkim chodzi o glucholce ;) jak obejrzysz to zrozumiesz xD

ocenił(a) film na 5
akam91

Tak zrobię, sama najpierw obejrzę. Dziewczyny poczekają sobie na seans ze 2-3 lata...

enchant

9-latka wyszła mi dzisiaj z sali
nie dała rady oglądać pewnych scen
które nawet dla mnie, starej,
były momentami nie do przełknięcia ;-/

ocenił(a) film na 5
Katarzyna_Ostrowicka

Czyli jednak dobrze myślę.
BTW. Może włącz jej na dobranoc coś radosnego, żeby nie było nocnych koszmarków.

enchant

W temacie > To nie jest film dla dzieci!! Ani dla młodzieży!! Klasyfikacja jako film familijny i przygodowy jest kpiną. To jest regularny horror. Wydłubywane i zjadanie oczu, potwory , walki szkaradnych maskotek i cały klimat nie do przyjęcia. Nie zabierajcie dzieci.

ocenił(a) film na 8
Sebastian_Koralewski

Familijny nie jest, ale do horroru to mu daleko. To jest hmm fantastyka

Sebastian_Koralewski

Moj kolega 12 latekna tym był i mówił że ekstra,ale on wogóle jest fanem burtona. W sumie jak to możliwe,że jest fanem twórczości Tima Burtona przecież to takjak być fanem del toro

Sebastian_Koralewski

Ludzie prawdziwy horror to film Piła . W przeciwieństwie do niego ten film to bajka . A poza tym widziałem dzieciaki w multkinie które miały 8 lat i to oglądały. A po filmie mówiły że warto było pójść.

ocenił(a) film na 1
Sebastian_Koralewski

Dokładnie nie wiedziałem co to ,córka sama obejrzała teraz śpi z nami ,to gówno od 15 lat powinno byc

Sebastian_Koralewski

To powinno być jasne. Burton nie jest i nigdy nie był dla dzieci! Trzeba mieć totalny brak rozeznania w temacie tego reżysera, żeby pomyśleć o zabraniu dzieci do kina...

ocenił(a) film na 7
enchant

moja zona, która ma 29 lat powiedziała, że będą się jej śnić walki zabawek i puste oczodoły.

korn_iszon_

Ja na tym filmie byłem 2 razy i moge powiedzieć szczerze ani razu nie popuściłem .

ocenił(a) film na 7
arkadiusz_sordyl18_12

A zwykle popuszczasz na horrorach? :D

ocenił(a) film na 5
korn_iszon_

Własnie wróciłam z seansu, to nie jest film dla dzieci, ja z 10 dzieckiem musiałam wyjść w połowie seansu, czasami miałam wrażenie że oglądam horror , a miało być tak cudownie

ocenił(a) film na 7
enchant

Dzis bylam z moim synkiem (10,5 roku) i uwazam , ze chyba jednak zbyt straszny dla dziecka w tym wieku. Siedzial twardziel , nie chcial wyjsc ale widzialam , ze momentami sie bal.