POLECAM MÓJ WPIS NA TEMAT FILMU NIEZNISZCZALNY- FILM WYKONANY PERFEKCYJNIE OBRAZ , DŻWIĘK I SCENY BATALISTYCZNE - JEDEN ZE SPOSOBÓW PUTINOWSKIEJ PROPAGANDY WOJNY OJCZYŻNIANEJ - NIE MIEJCIE ZŁUDZEŃ ROSYJSKA KINEMATOGRAFIA BATALISTYCZNA BĘDZIE CORAZ LEPSZA - PLAN JEST PROSTY WSKRZESIĆ W NARODZIE DĄŻENIE DO WIELKIEJ ROSJI - POMIESZANIE ZWYCIĘSTW MORDERCY STALINA ZE WSPÓŁCZESNYM KOŚCIOŁEM PRAWOSŁAWNYM I ODZYSKANIEM ZIEM - KOLEBKI WIELKIEJ RUSI PUK PUK KIJÓW I OKOLICE - PO TAKIM PRANIU MÓZGÓW W KOŃCU WIĘKSZOŚĆ ROSJAN ZAAKCEPTUJE IMPERIALISTYCZNE DĄŻENIA MĘŻCZYZNY PUTINA - OBEJRZAŁEM FILM NIEBO O ZESTRZELENIU SU NAD SYRIĄ - POTWIERDZA SIĘ CEL PUTINA - WSPÓŁCZUŁEM MATCE DZIECI - JUŻ MI ZROBIŁ PRANIE MÓZGU
No - czyli film warto obejrzec - ja mam stwardnialy mozg wiec nic mi nie grozi .Niebo tez widzialem i wplywu na moj mozg nie odczulem. A ze kino radzieckie bylo dobre , rosyjskie rowniez to moze warto wziasc przyklad ? Wiekszosc naszej obecnej produkcji raczej omijam z wiadomego wzgledu - poziom - bardzo niski.
JA JESTEM ZE SKAZĄ BAŁAŁAJEK I ODWIEDZIN ROSYJSKICH GENERAŁÓW W SZKOLE - KALINKA KALINKA MAJA - ORDERY NA KLAPACH MUNDURÓW BYŁY PRZEPIĘKNE - UKRAIŃCY JEŻELI CHODZI O HISTORIĘ MNIE NAPRAWDĘ WKUR..... , ALE MUSZĘ MYŚLEĆ TRZEŻWO JESTEŚMY MIĘDZY MŁOTEM , A KOWADŁEM - RUSKIE KINO FAJNE OGŁĄDAM - NASZE KICHA , ALE SĄ WYJĄTKI - SERDECZNIE POZDRAWIAM
Obejrzalem - technicznie- , historycznie doskonaly . Skad oni wzieli tyle niemieckiego sprzetu ??? Gdzies tam pod Moskwa jest muzeum broni pancernej podobno wspaniale moze pozyczyli ? .Co do aktorstwa - cos nie wyszlo - jakos mnie nie przekonał. Jesli chodzi o Twoją skaze to jestesmy podobni , ja mam glebszą : uwazam ze z nimi mamy po drodze a nie przeciw .
TAK MAJĄ OLBRZYMIE ZAPASY NIEMIECKIEGO SPRZĘTU - WIDZIAŁEM - TO SĄ NAJWIĘKSZE ZBIORY NA ŚWIECIE - ALE ONI TAK BARDZO NIE DBAJĄ O TEN SPRZĘT - STOI NA PLACU JAK SKŁADOWISKO - WSZYSTKIE DŻWIĘKI DO GIER I DO FILMÓW ZGRYWAJĄ Z ORYGINAŁÓW - JA NIE GRAM , ALE WIDZIAŁEM FILM JAK POWSTAJĄ TE NAJSŁYNNIEJSZE ROSYJSKIE GRY I JAK DBAJĄ O SZCZEGÓŁY JEŻELI CHODZI O KONSTRUKCJĘ I DŻWIĘK - UKRAIŃSKIEGO NIE ROZUMIEM - DZIWNIE AKCENTUJĄ I PRZEKRĘCAJĄ SŁOWA SZCZEGÓLNIE CI Z GŁĘBSZEJ UKRAINY - CERKWIE NIECH STOJĄ PO TAMTEJ STRONIE BUGA W WARSZAWIE JUŻ JEDNA OLBRZYMIA BYŁA - CAR JĄ NAM ZAFUNDOWAŁ WRAZ Z ROZBIOREM POLSKI - NIEMCY NIECH TEŻ TRZYMAJĄ SIĘ ZA ODRĄ I NIE KOMBINUJĄ Z NIEZALEŻNYMI LANDAMI W POLSCE - POZDROWIONKA
Byl czas ze chcialem jechac do Kubinki ?? - tak sie nazywa to muzeum ? nie jestem pewien ale za dlugo zwlekalem a teraz to chyba niemozliwe . Co do sprzetu - skoro jest tyle to jak to zakonserwowac? Wiesz ile to roboty i czasu ? Jakie koszty? , rozleci sie jeden - nie szkodzi stoi jeszcze piec innych. Jak chcesz zobaczyc troche fajnego sprzetu polecam muzeum kolo Zielonej Góry - 20-30 km od miasta , naprawde ciekawe zbiory . Nie mieli juz miejsca na kolejne eksponaty - stoi jedno przy drugim . Sa nawet male smiglowce - nie wiedzialem ze cos takiego u nas bylo - 2 osobowe - az smiesznie małe ! - prawie jak maluch