Piękny film... Wszystko mi się w nim podoba, a w szczególności muzyka. I nie mówię tu o durnym Clannadzie, tylko o motywie Edelmana i Jonesa. Brawa dla Day-Lewisa!
Siemaka muze z tego filmu orginał mam i moge ci wyslac przez mail'a tylko ze to jest e starego filmu ten co teraz leci w telewiji to jest nowy ale jest jeszcze starsza wersja filmu lepsza jak na moje oko !! xD
O tak racja, muzyka jest cudowna, mogę słuchać jej czały czas :) No i oczywiście świetna rola Daniela Day-Lewisa, a do tego wspaniałe krajobrazy..Ten film po porstu ma klimat :)
Hej,nie obrażaj mi tutaj Clannad,bo to ten zespól stworzył mój ulubiony soundtrack ,,Legend'' z Robin of Sherwood.Nie do pobicia.
Jest taka piosenka Vangelisa - The Last Mohican,ale nie wiem czy to akuratz tego filmu ;] Mimo to utwor wspanialy, polecam !!!!
Vangelis- The Last Mohican
Film jest przecudny, obejrzałam go juz kilka razy i nigdy się nie nudzi...
a muzyka stawrza niesamowity klimat.
Ja poszukuje ostatniej piosenki z troche nowszego filmu a mianowicie z "obłędu" czy ktos moze mi pomóc ja zdobyc?
Rzeczywiście muzyka do tego filmu jest świetna.
W sumie to wpierw właśnie ona mi się spodobała, później wziąłem się za przeczytanie książki a dopiero "na końcu" obejrzałem film (i to nie jeden raz) .
Polecam film i muzyke wszystkim.
Ten kawałek 'I will find you' stworzony przez ten "durny Clannad" jest sercem całego filmu.Zawiera wyznanie po angielsku i w języku mohicans (ukłony dla Erica Schweiga).Szkoda,że tak okrojony w stosunku do oryginału.To mój ulubiony motyw.
hehe, a wersji reżyserskiej go nie ma :P Podobnie i w jednej z wersji soundtracku (tzw Re-Recorded). A tak wogóle to każdemu kto nie słyszał polecam pełną wersję soundtracku (nieco ponad 80 minut) Complete Score zrobiony z DVD na którym mozna było oglądać film z samą muzyką bez innych dźwięków. Tylko ta wersja oddaje w pełni to co mozna na filmie uslyszeć.