PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8430}

Ostatni skaut

The Last Boy Scout
1991
7,3 34 tys. ocen
7,3 10 1 33834
7,9 25 krytyków
Ostatni skaut
powrót do forum filmu Ostatni skaut

Skandal!

ocenił(a) film na 9

Wie ktoś może, dlaczego z wersji na DVD wycięto scenę w której Willis prosi o ogień i gościu kilka razy daje mu zamiast ognia w pysk, a później ginie od ciosu w nos (mimo ostrzeżenia)!

ocenił(a) film na 7
krisuuu

Tego akurat nie wiem, ale scena miażdży (dosłownie i w przenośni) ;D

Zygfryd666

Bzdurki jakieś opowiadasz.
Posiadam ten film na DVD i cała scena zaczyna się dokładnie w 59 minucie filmu..
oczywiście mówimy o oryginalnym, oficjalnym polskim wydaniu Warner Bros a nie o jakimś emulkowym wynalazku).

rolnik_sam_w_dolinie

Moze masz wersje UK lub niemiecka, tam czesto zdazaja sie ciecia cenzury:/

rolnik_sam_w_dolinie

Ja mam wersje dvd ze stanów i też tej sceny nie ma :( jest po prostu wycięta...

ocenił(a) film na 9
krisuuu

A to peszek...

krisuuu

Mam to samo - na oryginalnym DVD. Wycięte/ucięte sceny. Lipa.

ocenił(a) film na 8
krisuuu

Jak dla mnie to była najlepsza scena filmu. Współczuję.

ocenił(a) film na 9
Mentor_12

Potwierdzam,w wydaniu DVD Warnera film jest w całości,ze wszystkimi brutalnymi scenami.Na pudełku napisano "wersja bez cenzury" więc może była też jakaś inna w sprzedaży.Macie pecha.

hellboyjr

No to rzeczywiście skandal, film bez tej sceny dużo traci. Ja to ściągnąłem, scenka jest (1:04:00), jakość pierwsza klasa, stereo i takie tam.

ocenił(a) film na 9
Jack_Holborn

Ja mam również ten film na DVD. Na pudełku jest napisane "wersja bez cenzury" i w.w scena jest. Współczuję braku bo to chyba najlepsza scena.

ocenił(a) film na 10
damek1690

rzeczywiście skandal...ucieli jedna scene filmu...wielka szkoda...trzeba zaskarżyć dystrybutorów tego filmu ;p

kubatogwiazda

Wiesz... jak by nie patrzeć to w sumie o tej właśnie scenie można śmiało komuś przypomnieć o tym filmie.. więc słowo SKANDAL jak najbardziej tutaj pasuje ;)

ocenił(a) film na 9
krisuuu

Tutaj można obejrzeć wyciętą scenę http://www.youtube.com/watch?v=BKc8m0apNh4&playnext=1&list=PL2529F982D01F902B

Są jeszcze jakieś inne wycięte?

ocenił(a) film na 8
coursaint

W mojej wersji DVD brakuje sceny gdy obaj bohaterzy jadą samochodem(chyba to białe bmw) i Bruce pyta się czy to auto ma poduszki powietrzne po czym przebijają bandę i spadają w dół.Ale nie nazwałbym jej właściwie brakującą,raczej zastąpioną inną sceną.