PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540501}
7,1 42 tys. ocen
7,1 10 1 41525
6,0 19 krytyków
Ostatnia miłość na Ziemi
powrót do forum filmu Ostatnia miłość na Ziemi

dziwią mnie takie dobra recenzje i taka wysoka ocena. Naprawdę bardzo rzadko zdarza mi się
skrytykować jakiś film. Po prostu jeśli ma słabe noty to nie oglądam. Ten film jest po prostu
beznadziejny i nie wiem co może się tak podobać w tak głupkowatym filmie.

ocenił(a) film na 8
Agnieszka821

to, że jakby świat zewnętrzny nie wyglądał i w jakiej rzeczywistości nie przyszłoby nam żyć, najważniejsza jest bliskość drugiej osoby, z "całą resztą" można sobie poradzić. Miłość daje nam siłę do życia i do walki o jego każdy kolejny dzień.

magdalena0604

no i właśnie o to chodzi - "miłość jest najważniejsza" to właśnie banał. no i autorzy trochę postępują niekonsekwentnie bo zostawili bohaterom ostatni zmysł - zmysł czucia. a bez niego to ta miłość nikomu na nic by sie nie zdała bo nawet by nie mogli zamanifestować nikomu swojej bliskości.

ocenił(a) film na 9
Agnieszka821

Nie powiedziałaś nawet co dokładnie Ci się nie podoba. Jedyny argument to to, że 'jest głupkowaty'. Pierwsza istotna rzecz to przesłanie o którym powiedziała koleżanka u góry. Jednak według mnie świetnie jest oddana atmosfera zbliżającego się końca świata. Jest to strach, czysty strach, ale nie panika. Gra aktorska jest na tyle dobra, aby przekazać wszystkie emocje istotne w takim momencie.

ocenił(a) film na 10
EwaJulia

Popieram koleżankę, Ewan jak zwykle wykazał się znakomitym talentem, ale jak widać w powyższym filmie, nie tylko głos ma niesamowity :). Co do filmu, pomysł był oryginalny, reżyseria i zdjęcia na wysokim poziomie. W filmie ukazany jest nie tylko motyw prawdziwej miłości, ale także dramat jaki może spotkać każdego z nas. Cieszę się że są jeszcze ludzie, którzy odchodzą od schematów i tworzą coś, co może dogłębnie wzruszyć widza. Co więcej, film ten ukazuje nam, co tak naprawdę czują ludzie niepełnosprawni. Jak bardzo ich życie różni się od naszego.

ocenił(a) film na 8
damihill

świetny klimat, nie spotkałam się z podobnym od dawna... Podeszłam do tego filmu z lekką rezerwą, tematyka końca świata, istnienia itp nigdy mnie w kinie zachwycała, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Wszystkim niezdecydowanym gorąco polecam.

Agnieszka821

skoro rzadko krytykujesz film to może znaczy że jesteś mało wybredna, i może po prostu nie zrozumiałaś tego filmu?

ocenił(a) film na 8
grykapawel

z pewnoscia nie zrozumiala :P

ocenił(a) film na 8
Agnieszka821

Glupkowaty to byl "Avatar" ktore ow dzielo az 10 u Ciebie dostalo

ocenił(a) film na 8
Skowron91

Ze o Kac Vegas nie wspomn, wiem nie powinienem oceniac ,o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Skowron91

Zaorane haha!