PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=337690}
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14167
6,4 8 krytyków
Ostrożnie, pożądanie
powrót do forum filmu Ostrożnie, pożądanie

GENIALNY

ocenił(a) film na 9

Ang Lee jest wielki. Film mocny, szokujący miejscami - a jednocześnie klasycznie piękny, antycznie tragiczny i dalekowschodnio subtelny. Czapki z głów przed głównymi aktorami, przepiękna jest muzyka, scenografia, kostiumy, a kamera wprost tańczy wokół twarzy, palców, okien, mebli i papierosów. Dawno nie widziałem tak dobrego filmu. Marsz do kina!

ocenił(a) film na 10
marlon

Podzielam opinię, zdecydowanie podzielam :). Dzisiaj obejrzałam ponownie trailer i mam ochotę na powtórną wyprawę do kina na ten film... W tym tygodniu są pokazy przedpremierowe, a już w piątek premiera. Polecam :)

ocenił(a) film na 10
galadriel14

a ja już widziałem, film jest jak najbardziej godny uwagi, polecam:)ktos miał rację genialny

ocenił(a) film na 10
kamilusek9

ja też już byłam... nie mogłam doczekać się piątkowej premiery i poszłam na przedpremierę :) film, godny polecenia, naprawdę warto iść do kina... dlatego też jutro wybieram się po książkę, Eileen Chang na której podstawie powstało "Ostrożnie, pożądanie" :)

ocenił(a) film na 9
marlon

Świetnie powiedziane, pan marlon dev! Bardzo trafnie! Podpisuję się obiema rękami!

ocenił(a) film na 10
marlon

znakomity film... totalnie wgnieciony w fotel. mozna go ogladac bez konnca

ocenił(a) film na 10
marlon

Widziałem wczoraj,rzecz fantastycznie skomponowana 10/10 i jeszcze ujmująco zagrany-KAWAŁ KINA!!!
esforty

esforty

mi się najbardziej podobała gra młodej aktorki,
doskonale wcieliła się w swoją rolę- bravo

ocenił(a) film na 10
alerta

zgadzam sie w 100% zagrala fantastycznie... ciekawe czy bedzie nominacja do oscara i czy w ogole beda oscary bo przeciez scenarzysci strajkuja!

ocenił(a) film na 10
kamilusek9

Przykra sprawa z tymi scenarzystami... oby to jak najszybciej się skończyło. Co do filmu chylę czoła przed Angiem Lee...

ocenił(a) film na 10
kamilusek9

Ten film jak najbardziej powinien walczyć o Oscara, ale z tego co wyczytałam to niestety nie będzie miał tej możliwości. I uważam, że to jest największa pomyłka tegorocznych Oscarów...

ocenił(a) film na 8
galadriel14

jak dla mnie zabrakło magii i klimatu np. takiego jak w filmie "Spragnieni miłości". Tutaj nie poczułem tego "iskrzenia" między partnerami, przeciez nie chodziło tu tylko o seks. Film jest bardzo dobry ale nie wybijajacy sie. 8/10

jeremy77_2

Troche za bardzo gloryfikujecie film... Rzcezywiscie był dobry ale moim zdaniem troche na innej plaszczyznie. Przede wszystkim ludzie i ich aktorstwo. no bo jak nie nazwac mistrzynia mlodej kobiety ktora zagrala tak smiala scene ? taka mlodaa ktorka i
scena zupelnie nie pasujaca do jej wizerunku. Film super.