PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=337690}
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14129
6,4 8 krytyków
Ostrożnie, pożądanie
powrót do forum filmu Ostrożnie, pożądanie

Moim zdaniem film składa się z wielu elementów, które są bardzo ciężkie do zobrazowania. Ang Lee sprostał temu zadaniu i tym samym zyskał kolejnego fana, któryn stałem się ja :)
straznie podoba mi się zestawienie wszystkich elementów fabuły, ukazanie jak silną emocją jest pożądanie i jakie mogą być tego skutki.

ocenił(a) film na 10
beetlejuice88

Mam wrażenie, że co by się nie powiedziało o tym filmie to się nie odda tego co każdy odczuwa po jego obejrzeniu. Uważam podobnie, że pożądanie zostało bardzo dobrze pokazane w tym filmie, ale tak naprawdę nie tylko to zostało ciekawie ukazane...

ocenił(a) film na 10
galadriel14

Ja już dawno doceniłam tego reżysera. Jest to bardzo utalentowany twórca, a "Ostrożnie, pożądanie" to kolejne wielkie dzieło. Zgadzam się z wypowiedzią powyżej "o by się nie powiedziało o tym filmie to się nie odda tego co każdy odczuwa po jego obejrzeniu"... każdy na swój własny sposób interpretuje ten film.

ocenił(a) film na 10
Kedzior_3

To prawda, bardzo utalentowany reżyser, "Rozważną i romantyczną" jego reżyserstwa pokochałam od pierwszego obejrzenia ;). A w tym momencie "Ostrożnie, pożądanie" wyrosło na taką drugą moją miłość :)

ocenił(a) film na 10
Kedzior_3

Rzeczywiście film jest przepiekny... Zreszta kto by pomyślał, że ten erotyzm będzie tak realistyczny...

Zgadzam sie w 100% z twoimi słowami... " Jest to bardzo utalentowany twórca, a "Ostrożnie, pożądanie" to kolejne wielkie dzieło. Zgadzam się z wypowiedzią powyżej "o by się nie powiedziało o tym filmie to się nie odda tego co każdy odczuwa po jego obejrzeniu"... każdy na swój własny sposób interpretuje ten film."

Dodam jeszcze, że młoda chińska aktorka to najwyzsza pólka emocji...

ocenił(a) film na 10
kamilusek9

Rzeczywiście można nazwać ja skarbnicą emocji... Posiada wielki talent, który mogliśmy zaobserwować po raz pierwszy w tym filmie.

beetlejuice88

sorki moi mili ale gdzie wy w tym filmie widzicie erotyzm?? Moze ja ogladalem ocenzurowana wersje? 10 sekundowa scena jak zrywa jej spodnice i rzuca na lozko to ma byc erotyzm??

serbinek26

erotyzm to nie tylko sceny łóżkowe, które w niektórych momentach były bardziej kontrowersyjne niż podniecające- ale reżyser zrobił to celowo, by film nie był komercyjny.
Ten film jest przepełniony erotyzmem poprzez spojrzenia głównej bohaterki, jej śpiew, czy gestykulacje.

m3tus_2

m3tus-ja tego nie neguje ale byla wielka awantura o smaile sceny erotyczne tymczasem przy Nagim Instynkcie sprzed 15 lat to jest to pikus a nie erotyk