Zupełnie nie rozumiem tych wszystkich negatywnych opinii na temat tego filmu. Mi osobiście się bardzo podobał i to najbardziej ze wszystkich części. Chyba przestanę się kierować opiniami na forum, bo o mały włos a bym przez nie nie poszła na to do kina bojąc się zmarnowania pieniędzy i czasu, a tu takie miłe zaskoczenie. Zwłaszcza po uprzednim rozczarowaniu 2 filmami, na których byłam ostatnio. Ta cześć była najbardziej drastyczna, wciągająca, wprowadzono ciekawe urozmaicenie, bardzo atrakcyjne sceny i dobre zakończenie. Co prawda gra aktorów pozostawiała nieco do życzenia, ale to kompletnie nie przeszkadzało i nie kolidowało z bardzo pozytywnym odbiorem w obliczu wszystkich zalet. Film ten jednak nadaje się raczej do oglądania w 3D, ponieważ jest specyficzny i w 2D jakość z pewnością będzie gorsza, ale przy takim filmie to chyba oczywiste. Polecam wszystkim miłośnikom horrorów i nie tylko:)
Masz zupełną rację. Też jestem zdziwiony tyloma negatywnymi opiniami. Nie wiem, czego nie którzy oczekują od twórców? Motywów śmierci z kosmosu wziętych? Jasne jest to, że z każdą kolejną częścią chcielibyśmy mieć coś szokującego/przerażającego, ale bez przesady! Nie należy aż tak podnosić poprzeczki twórcom. Prawda. Są tam niedociągnięcia, no cóż... Nie jest to jedyny taki film - jest ich mnóstwo - wręcz prawie wszystkie. Teraz kieruję słowa głównie w kierunku osób, które powstawiały ocenę 1. Czy jesteście na prawdę tak pomysłowi, tak znacie się na filmach, żeby tworzyć takie filmy, aby zadowoliły w co najmniej 70% widza?? Nie wiem, może i macie takie predyspozycje. A jeśli tak uważacie, to kartka i długopis w rękę i pisać scenariusz, a następnie kręcić film. Zobaczymy jak zostaniecie odebrani przez widzów, czy rzeczywiście ze 100-u % zadowoleniem, czego wam ogromnie życzę.
Całkowicie popieram:) Strasznie bym się cieszyła, widząc jakość ostatniej części liczyłabym na ponowienie sukcesu ale obawiam się, że w związku z tym, że 5 część nawiązuje do 1, to chcieli tak właśnie zakończyć całą serię. Na filmwebie też nic odnośnie kolejnej nie ma:(
Za wcześnie na informacje o kontynuacji była w prawdzie nota iż 6 i 7 część powstaną jeżeli 5 zarobi na siebie odpowiednią pulę pieniędzy. Ja chciałbym zobaczyć kolejne serie, a to że 5 jest przed 1 to nie zmienia faktu że można dodać coś pomiędzy(3 a 4- jest miedzy ów filmami znacząca różnica czasu?) lub przed 5/ po 4.
poza tym zawsze można sięgnąć jeszcze głębiej ;) Przecież wciąż nie wiadomo skąd człowiek z kostnicy wie tyle o śmierci :D
Jeżeli nakręcono siedem części "Piły", to myślę, że "Oszukać przeznaczenie" nie będzie uboższe o ilość części :)
Ja również słyszałem o tym, że jeżeli film spełni pewne założenia/wymogi, to szósta część miałaby być wiosną następnego roku, a siódma - jesienią tego samego roku <jupi>
Dzięki za poprawienie humoru:)) Oby tylko nie osiedli na laurach. A 7 część piły też mi się podobała, choć może nie aż tak, ale wg mnie znowu nie doceniono czegoś na prawdę dobrego.
:) No wiesz, dla mnie to jest śmieszne i żałosne trochę, żeby tak zjechać tą część no bo rzeczywiście, czego Ci niezadowoleni oczekiwali? Robią z siebie pośmiewisko a innych wprowadzają w straszny błąd. No bo czego można oczekiwać po filmie, który z góry ma ustalony schemat i wiadomo, że wszystkie części będą się na nim opierały?? To tak, jakby pojechać na Safari i mieć pretensje, że wszędzie jest piach i jest gorąco i przestrzegać przed tym cały świat...masakra jakaś.
Też tego nie rozumiem. Oczekiwania tu były chyba jasne. Jednak, jak widać niektórzy chyba oczekiwali niemożliwego. Rozumiem podnoszenie poprzeczki ale masz rację, w ramach możliwości. A uważam, że film spełnił wszelkie oczekiwania jakie mieć można było w stosunku do 5 części tej serii, albo przynajmniej zasadniczą większość. Gorzej właśnie z tymi niespełnionymi marzeniami części niezadowolonych widzów.