Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

1/10

ocenił(a) film na 1

Wytrzymałem do 59 minuty, nie polecam nikomu .. totalny chłam, nie wiem co mam więcej napisać w zasadzie. Jak mogą kleić się oczy w filmie, gdzie ktoś ginie co 4 minuty? paranoja. nie wiem skąd taka wysoka ocena. Obejrzałem tylko po to, aby móc wystawić ocenę ;)

rafalskies

Sorry ale co 4 minuty nikt nie ginie..bez przesady
Dla mnie film genialny
Chyba nie widziałeś na 1 filmów
Chyba coś Ci się pomieszało..
Skoro dajesz 1 to chyba coś z tobą nie tak
Nikt nie zmusza do takich filmów..nie wiem po co temat zakładasz i trollujesz tutaj..

ocenił(a) film na 1
Damx123

Oglądałem wszystkie 4 części, pierwsza była do przyjęcia, druga także .. 3 była słaba, 4 jeszcze bardziej. Powiedz mi co widzisz genialnego w tym filmie? Grę aktorską, której nie ma? Fabułę, która jest tak powtarzalna, że można się zrzygać. W scenie kiedy dziewczyna ma wejść nogą w tę śrubkę, która się obluzowała, każdy kto oglądał wcześniejsze części, wie że tak się nie stanie... a ginie po prostu w kretyński sposób.. przyjrzyj się, to wygląda jak tandetny horror pomieszany z komedią i w dodatku jakieś ubogie wątki romantyczne . :o rzadko daje tak niskie oceny, nawet step up 3 miał u mnie 3/10 . Oceniam rzetelnie, wg swojego gustu i nie trolluje, po to zakłada się tematy takie jak ten, żeby ułatwić zadanie innym ludziom, którzy niewątpliwie zmarnują czas oglądając ten 'film'. Zresztą o czym mówimy, skoro dajesz 10/10 dla takiego syfu, a Kill Bill, który jest przełomowym filmem oceniasz na 1/10... oj kolego

rafalskies

Kill Bill przełomowym filmem?
Chyba w sztuczności..
Kill bill to sztuczna gra...i jakiś żart
Lanie krwi bez powodu
A filmy na 1 to masz karma dla bestii
Ale skoro tacy jak ty dają temu filmowi 1..to ja dałem 1 dla filmu kill bill który był również sztuczny

ocenił(a) film na 3
Damx123

Karma dla bestii? Sztuczna gra aktorska? Mówisz o oszukać przeznaczenie?

któremu dajesz 10/10.

p . a . t . h . e . t. . i . c !
ż . a . l !

Takiemu gniotowi 10/10 a kill billowi 1?
Za takie coś powinno być więzienie.

Astral_the_Shadow_Prayer

dla niektórych kill bill tez jest gniotem. Nie trolluj.

ocenił(a) film na 1
Damx123

W sztuczności? Człowieku filmy Quentina są właśnie takie dla widza, który nie ogląda ich uważnie. To jest tak odjechane kino, że masz prawo go nie zrozumieć, bo to trochę wyższy level niż saga oszukać przeznaczenie :) Nie wymagam od ciebie, abyś lubił jego filmy, sam fakt, że zdobył uznanie na światowym rynku, a jego filmy zgarniają masy nagród chyba o czymś świadczy.. ale co ja mogę wytłumaczyć dla ograniczonego 'znawcy'? Zachowujesz się, jakbym obraził tobie znajomego, bądź rodzinę a to tylko zwykły film. .. dla którego ocena - 1, jest jak najbardziej zasłużona. Specjalnie dziś zmusiłem się, aby obejrzeć ostatnie 27 minut, które tak zachwalacie.. i utrzymało mnie to jeszcze bardziej w przekonaniu :) Chciałbym też przekazać dobrą nowinę dla takich ludzi, jak ty - będzie Straszny Film 5, zwolennicy chłamu i tandety będą w 7 niebie.

ocenił(a) film na 7
rafalskies

"Wytrzymałem do 59 minuty....(...)...Obejrzałem tylko po to, aby móc wystawić ocenę."
Więc jak jest? Obejrzałeś, czy wytrzymałeś do 59 minuty? Bo to jest zasadnicza różnica. Jeśli nie obejrzałeś do końca, to nie masz prawa oceniać filmu. Tym bardziej, że końcówka jest najlepsza i ładnie spina całą sagę.
"Ktoś ginie co 4 minuty" - heheh, masz "syndrom ogrodnika", lubisz przesadzać.
Ale w jednym Cię poprę - ja też nikomu nie polecam.... oglądać 2/3 jakiegokolwiek filmu, a potem pisać, że chłam i wystawiać oceny.

ocenił(a) film na 1
venez

Ad1. Napisałem powyżej, po przeczytaniu twojego posta, obejrzałem ostatnie 27 minut filmu. Powiem tobie, że byłem w totalnym szoku. Myślałem, że będzie tam coś, co naprawdę przeoczyłem, skoro tak to ładnie ozdobiłeś słowami, a zobaczyłem kolejną śmierć ( od klucza wbijającego się w głowę - HAHAHA ), walkę z przyjacielem, któremu fakt, iż za chwilę zginie tak wjechał na psychę, że był gotów zabić dziewczynę swojego kumpla.. romantyczną kolację bohaterów, którzy tracą wszystkich znajomych dookoła w zabawny, absurdalny i beznadziejny sposób, ale nie przejmują się tym, mają siebie i całkiem dobre humory hahah - gra aktorska wręcz genialna! Dodatkowo scena w samolocie, kiedy bohaterzy giną, ona spada, uderzając w skrzydło, które przecina je w pół? bodajże.. a on się pali żywcem.. moim zdaniem będzie OSZUKAĆ PRZEZNACZENIE 6. bo właśnie tacy ludzie, jak ty napędzają cały rynek takiego syfu, kupując filmy dvd, albo chodząc do kina. Gratuluje idealnego sposoby na marnowanie kieszonkowego, bądź zarobionych pieniędzy.. ( tak wiem, że akcja w samolocie była odnośnikiem do 1szej części - do jej początku, ale coś wymyślą, nie bój się ;))
Ad.2 No fakt, godzina i 20 minut dzielone na te 8-9 osób daje 10 minut na jedną śmierć ( średnio ), magia :) , całkiem dobrze radzę sobie na swojej działce tak w ogóle.
Ad.3 Przecież mój 1szy post, nie był odnośnie całego filmu, zaznaczyłem, że obejrzałem tę niecałą godzinę, tylko i wyłącznie po to, aby nikt nie stracił cennego czasu na oglądanie tego gniota.

ocenił(a) film na 7
rafalskies

"obejrzałem tę niecałą godzinę, tylko i wyłącznie po to, aby nikt nie stracił cennego czasu na oglądanie tego gniota."
I co, pomogło coś? :)
Póki oglądasz filmy do połowy i traktujesz swoje subiektywne wrażenia jako niepodważalny i święty obiektywizm, będziesz odbierany za trolla. Niestety.
Napisz po prostu, że film Ci się nie podobał i nikt nie podważy Twojego zdania.

ocenił(a) film na 6
rafalskies

Serio? Byłem przed chwilą na tym w kinie. Oczywiście nie sam, sam bym nie poszedł bo nie przepadam za tą serią ale wg mnie, film zasługuje na 5/10. Przede wszystkim za efekty specjalne, które na mnie zrobiły wrażenie jak na taką produkcję. Poza tym, faktycznie, trochę "dużo trupa" ale nie ma co się dziwić, chcieli podsumować całą sagę więc musieli wstrząsnąć widzem.

ocenił(a) film na 10
rafalskies

W niedzielę 21 sierpnia obejrzałem ten film i uważam, że jest najlepszy z całej serii. Film nieprzewidywalny i trzymający w napięciu do samego końca. Nikt nie mógł przewidzieć, że ocaleni wsiądą na pokład samolotu, z którego wysiadł Alex Browning. A szczątki samolotu spadną na pub, w którym przebywał ostatni z ocalonych. Twórcy filmu dają widzowi wyraźnie do zrozumienia, że szóstej części już nie będzie. Koniec piątki, jest jednocześnie początkiem pierwszego odcinka. Troszkę szkoda, bo polubilem filmy spod znaku "Final Destination" i i chętnie obejrzałbym " Oszukać przeznaczenie 6" ,7 ,8 itd. Reasumując film bardzo dobry, który z czystym sumieniem mogę polecić fanom thrillerów i horrorów.

Szamotulanin

W każdej dyskusji będziesz spamował tym postem?
Zaczyna to się robic irytujące...