Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Ciągle to samo ....

użytkownik usunięty

Zero zaskoczenia, akcje przewidywalne, chociaz koncowka z samolotem ciekawie zrobiona ;)

3/10

Idąc śladem "Młodych wilków" powinno się określić FD5 mianem FD1/2 . W serii FD już nic nie zdziwi bo każdy wie że i tak trzeba umrzeć, śmieszy mnie tylko postawa śmierci. To chyba największa idiotka jaką będę kiedyś musiał spotkać. Coś tam sobie ułożyła i co ? dała cynk kolesiowi, potem dziewczynie, potem kolejnej i tak do znudzenia że zaraz szlag trafi Ciebie i całą ekipę Twoich przyjaciół.
Dziwne że zamiast motać się i układać roszady typu, wazonik spada na kranik, potem kapie woda, myszka przegryzła kabelek, potem zwarcie spaliło laserek, cizia bez oka wypada z wysoka ...... śmierć powinna zrobić szast prast i nic już z nas ;)
Zwrócicie uwagę na jedną rzecz, w wizji autobus spada przodem do wody, w momencie tzw. ocalenia autobus spada tyłem do wody. Czyli co ? wizja a realność nijak się mają do siebie ? kilku pracowników drogowych również nawiało z mostu ślepo podążając za spłoszonym stadem, czy oni również są na liście śmierci i gdzieś tam sobie w tle poginą . FD5 ogląda się bo ogląda, skoro widziało się wszystkie 4 części to już nic nas nie zaskoczy i czekamy tylko co z czym i dlaczego w tak głupi sposób.
pozdrawiam

użytkownik usunięty
avanti_filmweb

Masz całkowitą racje ogląda się bo ogląda, a dokładniej bo widziało się wszystkie cztery części ;)

ocenił(a) film na 4

Potwierdzam - w filmie absolutnie nic nie jest w stanie widza zaskoczyć. Już od początku wiadomo co i jak - poza tym brak klimatu, dość słabe aktorstwo i dialogi, no i irytująca ignorancja dla praw fizyki.
Nie polecam - słabe 4/10

PWMarshal

A 747 ktory rozpieprza sie na koncu w piatej czesci nijak ma sie do tego z czesci pierwszej, inne naglowki i inna nazwa. czy tak trudno zadbac o detale w scenografii jak juz sie robi taka wstawke?

ocenił(a) film na 6

czego wyście się k.. spodziewali w takim razie? Już po 2. części było wiadome że fabuła będzie identyczna, nie wiem w takim razie po co docieraliście aż do 5. odsłony? Naprawdę spodziewaliście się innej fabuły, jakiegoś zaskoczenia? Przecież nie o to chodzi w tej serii...

ocenił(a) film na 2
Pauleta

To po jaką cholerę kręcić aż 5 części, skoro już w drugiej się temat wyczerpał??

ocenił(a) film na 6
kredka

no widocznie są ludzie którzy chcą to oglądać, bo w końcu każda część zarobiła sporą kasę

Pauleta

bo ludzi podniecają krwawe sceny .......
ale chociaż mogli by to jakoś realnie zrobić , sceny wypadków gdyby był bardziej wiarygodne mogłyby uratować choć trochę ten film

ocenił(a) film na 4
Pauleta

Ja się spodziewałem ,że w tej części będą jakieś gołe baby :-)