Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

glownym bledem tego filmu bylo to , ze od poczatku wszyscy gineli jak szczury od trutki. Zero nastroju, zero napięcia, zero klimatu. pusty film bez emocji i bezsensowne wybijanie oczu nabijanie sie na igly...kto to wymyslal ? Film powinien wciagac i powoli cos powinno sie dziac tak zeby wciagnal a to jest to samo od poczatku do konca. Sprawia wrazenie slabego filmu nakreconego przez znudzonych nastolatkow. Sama napisalabym lepszy scenariusz. 1 czesc filmu byla bardzo dobra, ta jest nie za rewelacyjna. Choc nie bylo tak tragicznie, dobrze wcale tez nie. Poza tym prawie wszystko sciagniete z 1-szej czesci , zero pomyslu , skopiowane . To samo i z wizjami i z samolotem...

użytkownik usunięty
Vickygirl_666

"Sama napisalabym lepszy scenariusz." Jestem ciekaw, podaj pomysły. Czytając wypowiedzi (nie tylko przy ów filmie) wielu użytkowników używa podobnych zdań, wnioskować można że Polska obfita jest w skrywanych mistrzów kinematografii którzy niespełnieni rozpaczają nad powolną apoptozą swoich jakże genialnych pomysłów. Może więc zamiast użalać się nad sobą i losem własnych degradowanych przez niesprawiedliwość wyobrażeń napisać scenariusz lub posunąć się jeszcze dalej (co tam kamerzysta lub dźwiękowiec mogą wiedzieć o produkcji filmu) produkując własnoręcznie film jako cała ekipa filmowa plus reżyser i scenarzysta, może jeszcze obsadzić własną osobą wszystkie role aby mieć pewność że mistrzowskie dzieło będzie perfekcją nie do pokonania, dziełem skończonym i wielbionym nawet przez nienarodzone przyszłe pokolenia. Już czekam na perełki którym Oscar jest automatycznie przyznawany wraz z Noblem (oczywiście w dziedzinie pokoju-film uwielbieniem łączy narody i literatury-scenariusz).

Nie mowilam tego calkowicie powaznie, nie musisz mnie lapac za kazde slowo i prawic kazan. Chodzilo mi o to ze pomysl tego filmu mogl byc duzo lepszy , co jest mądrego w bezcelowym zażynaniu wszystkich bohaterow po kolei? Nie twierdze ze jestem mistrzem kinematografii , haha . Nie trzeba byc nim zeby wymyslic cos lepszego niz dno, nawet dzieci maja lepsza wyobraznie. Nie mam zadnego pomyslu , ale na pewno bylby lepszy od tego. Nie wiem, moze jestes sadystą i podoba ci sie takie wylupywanie oczu i odcinanie glow :) Mnie nie. Bardzo ladnie sie wyrazasz ,musze przyznac , ale nie musisz mnie zaszczycac mową polityczna

użytkownik usunięty
Vickygirl_666

Sadystą może nie ale socjopatą już tak ;-) Dam Tobie czas i poczekam aż wyimaginujesz idealny scenariusz na tego typu film... To nie jest typowe bezcelowe eliminowanie kolejnych istnień tu zabawę daje łańcuch akcja reakcja według odpowiedniego schematu, postrzeganie istnienia które może zakończyć się zawsze i wszędzie, wizja katastrof (zaczynam się bać o siebie skoro najlepszym serialem jest dla mnie Katastrofa W Przestworzach), nieuchronność śmierci. Należy wczuwać się w film (nie rozumiem osób które nie przeżywają jakiegokolwiek filmu w sposób empatyczny), to daje zawsze silniejsze wrażenia zmysłowe, na szybko utożsamić się z bohaterem/bohaterami analizując co ja bym zrobił/zrobiła na jego miejscu daje kolejne plusy w odbiorze. Może ja tak uważam ze względu na fakt iż jestem fanem (przez małe f) ów serii...

Juz ci mowilam , kolego, ze nie bede wymyslac zadnych scenariuszy , bo nie mam pomyslu. Nie o to mi chodzilo, tak to tylko ujelam.Ok , w porzadku , moze
Ci sie podobac, kazdy ma inny gust. Nie mam zamiaru nic "imaginowac ".No, dobra moze nie wymyslilabym nic lepszego. Zadowolony?
Naprawde mogli ten film jakos inaczej zrobic za szybko sie wszystko dzialo i zanudzal chwilami. Moja siostra na nim usnela. Nie chce obrazac twojego gustu , jak ci sie podoba to ok... zbliza sie 2012 trzeba sie przyzwyczajac do takich widokow xd

ocenił(a) film na 7
Vickygirl_666

po czesci sie z Toba zgadzam, ale mimo wszystko nastroj i napiecie sa w filmie, dla mnie glownym minusem to jest przewidywalnosc chociaz wiadome bylo ze w tej czescie bedzie jak w poprzednich, natomiast drugi powazny minus to jest skromna bardzo ilosc efektow 3d