Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Który wam się najbardziej podobał?

Osobiście to było coś zobaczyć flaki Candice na maszcie...

mati_do

faktycznie , to o czym mówisz i końcówka... efekty 3D bardzo dobre jak dla mnie ;)

ocenił(a) film na 5
mrs robinson

Pręty wychodzące z Petera, też były niczego sobie.

użytkownik usunięty
mati_do

mi chyba początkowe napisy jesli chodzi o 3d i nie jest to sarkazm z mojej storny :P pękające kawałki szkła j różne przedmioty wypadające z ekranu ^^

ocenił(a) film na 8

Napisy ,i prawie wszystkie śmierci ;p

ocenił(a) film na 8
kalsek13

Taak , napisy początkowe najlepsze ! ;D

ocenił(a) film na 7
Natkaaa

Końcowa scena urwanej ręki, tak właśnie.

ocenił(a) film na 6
mati_do

Szczerze? Najbardziej podobały mi się efekty w czołówce filmu, fajnie było popatrzeć na te pękające szkło, latające drewno i inne przedmioty, profesjonalnie to było zrobione, jednak dalej już było tylko gorzej, pod koniec filmu efektów 3D nie było żadnych, jakby zapomnieli że zrobili film w 3D. Jedyne co mi się podobało to ładne zamknięcie cyklu wszystkich części, kto oglądał ten wie o co chodzi i zgon pierwszej ocalałej osoby z katastrofy, naprawdę rewelacja, do końca trzymali widza w napięciu co się wydarzy i jak umrze ta osoba. Kolejne zgony były takie niedopracowane, jakby nie mieli pomysłu jak tych ludzi uśmiercić. Fabuła nie była zła, potrafili zaskoczyć widzów, dało się to odczuć w sali kinowej. Generalnie film oceniam na 6.

ocenił(a) film na 7
Agnisia83

Ale trzeba przyznać, że prawie każda śmierć następowała zupełnie inaczej, niż sugerował to przebieg zdarzeń. Np śmierć tego grubaska w okularach. I za to plus dla scenarzysty.
I oczywiście genialne zakończenie i nawiązanie do pierwszej części.

ocenił(a) film na 6
venez

Masz rację, zgon grubaska też był niezły (matko! nad czym my się rozpływamy :P)

ocenił(a) film na 6
Agnisia83

W FD to już tradycja, że najlepsza jest czołówka :) Przecież, w cz. 4. też była zdecydowanie lepsza niż cały film...

ocenił(a) film na 6
mati_do

mi by bylo zal kasy dac 25 zl za taki film.

ocenił(a) film na 7
mati_do

Byłemm dzisiaj w Heliosie i szczerze mówiąc dla mnie efekty baaardzo słabe. Do 3d 'przyzwyczaiłem' się w 10 min, potem jeden lepszy efekt na średnio 10 min - dla mnie to za mało.