Hej na sens ide za kilka dni bo nie mam teraz mozliwosci :) napiszecie mi jak zgineli bohaterowie ? ;)
Nie nie mam zamiaru tego robic
Napiszę tylko tyle iż nie warto uprawiać gimnastyki sportowej,chodzić na chińskie masaże oraz nie warto sobie laserowo poprawiac wzroku międląc w ręku misia
A najlepsze jest to, że po wyjściu z kina koleżanka mi powiedziała, że chciała sobie laserowo poprawić wzrok, ale chyba zrezygnuje z tego pomysłu :)
Wypadek u okulisty i wypadek gimnastyczki uważam za najlepsze i najbardziej realistyczne ze wszystkich filmów FD.
Trzymają bardzo w napięciu.
Końcowy widok połamanej gimnastyczki po feralnym skoku wbija w fotel:)
Co do głównego wypadku nic nie pobije 2 części, 5 część zaraz na 2 miejscu:)
a ja za bardziej realne uważam smierci:
z 1 jak facet udusił się w wannie, oraz z 2 gdy chłopaczka szyba zmiażdzyla i gdy dziewczynie poduszka powitrzna szczeliła. Niemniej jednak smierc gimnastyczki ma wysoki poziom, choc widok jej polamanego ciala mogi sobie oszczędzic
Otwarte złamanie nogi blehhhhhhhhh
Jednak ten goguś co poszedł w autokarze do kibla miał lekką śmierć
W retrospekcji bodajże oblała go smoła a w realu miał igły w klacie poparzył się a na deser spadła na niego głowa Buddy
a smola wylala sie na goscia co go w realu SPOILER klucz zdmuchnął(fajnie w 3D wyszło)
A tego od igiełek to przegieli, ja jak zwiastun obejrzalem myslalem ze on po tych iglach padnie a tu na filmie takie zdiwienie że on wciąz dycha xd
a on w retro miał że poprostu w kiblu padl bo autokar do wody wpadl i on sie utopil.
No jeszcze ten murzyn miał niefajną smierc i retro i prawdziwa <brrr>
Ale ta okularnica to miała zginąc od samochodu a zaliczyła konkretną glebę
Myslałem że takie szyby są mocnę
Przypomnijcie sobie Szklana Pułapkę Bruce Willis musiał się niezle napocic żeby ja wybic
żal mi było tej dziewczyny, nie dość że na moście nie mogła znaleźć okularów, spadła z mostu, może i by przeżyła gdyby nie to spadające auto.
Do tego ta wizyta u okulisty, widać było że dziewczyna jest posrana, misia prawie rozerwała- i to jej błaganie by jej pomogli....ehhhh
Lepiej uważac na służbę zdrowia hehe
A to karetka przejedzie a to u dentysty jak się nie udusisz to cie szyba zabije
W szpitalu może tlen wybuchnąc lub sufit może się zarwac
nie ma co ukrywać, w 4 części sceny wypadków były wręcz śmieszne i mało realistyczne(jedna była fajna-wizyta u fryzjera-jedyna akcja która trzymała w napięciu, nie wiadomo było czy zginie od wiatraka, czy od nagrzanego lakieru, czy może fryzjerka ją zatnie jak krzesło co chwilę spadało-to było coś, wodzenie widza za nos), to samo mamy w części 5 odnośnie wypadku z gimnastyczką, aż pięści zaciskałem jak skakała nad tą śrubką która jak widać była przeznaczona dla jej koleżanki....
no to była masakra xd
A jak zginal ten murzyn bo ja wtedy poszlem do tiolet dziobaka odsaczyc
to była końcówka filmu, stał w barze i dowiedział się że koleś który zginął od tego haka miał guza na mózgu i mógł zginąć w każdej chwili, a jak było wyjaśnione w tej części, jeśli ktoś zginie za Ciebie to ta druga osoba zabiera jego ilość lat ( w tym przypadku była to ilość dni), spadł na niego sufit który się rozpadł od części samolotu w którym zginęli nasi główni bohaterowie.
Przy imieniu podaje numer śmierci.
1 "Candice Hooper" Upada nieszczęśnie przy robieniu swoich akrobacji na sali treningowej , i łamie kark,kręgosług i nogi etc.
2 "Isaac" Najpierw zostaje okaleczony przy akupunkturze ,gdy spada z łóżka , potem zostaje poparzony , a ostatecznie figurki buddy spada mu na głowie.
3 "Olivia Castle" Najpierw idzie do okulisty by naprawić wzrok, chwile potem laser który ma jej poprawić wzrok wypala jej kreski na oku (lewym, po czym nie widzi nic,LASER PRZEKROCZYŁ DANĄ SIŁĘ) po czym wbiega
4 "Dennis" zostaje uderzony kluczem robotniczym w głowie ( klucz wirował poprzez zlecenie na taśmę)
5 "Agent Jim Block" Zostaje postrzelony przez Petera , gdy Peter chce zabić Molly by uniknąć swojej śmierci.
6 "Peter Friedkin" Zostaje zabity przez wbicie rusztu od kurczaków w klatę piersiową przez Sam'a
Molly Sam i Lekarz, a Olivia wypada przez okno i spada na auto.
7 "Sam Lawton" zostaje spalony przez wybuch samolotu na koniec filmu
8 "Molly" wypada z samolotu (z tego samego co wyżej) który najpierw ulega awarii a potem eksplozji
9 "Nathan" Zostaje zabity jako ostatni , gdy koła od samolotu wlatują do baru i zgniatają go.
uu a liczyłem ze on przeżył, no cóż szkoda, i liczyłem na cos bardziej specjalnego.
Ale wielkie dzieki że mi powiedziałes ^^
A w ogóle to z tymi latami ciekawie obmyślili :)
pytanie-czemu Molly zginęła skoro nie miała zginąć w wypadku?
Jeśli ktoś nie miał zginąć to coś powodowało że dana osoba nie zginęła, tak powinno być w przypadku Molly, coś powinno sprawić że nie powinna znaleźć się w tym samolocie....no chyba że to była już jej pora
albo była jej kolej albo po prostu prawdziwy przypadek.
I to by było dobre bo mnie juz nudziło to że ten kto chcial zginąć nie mógł tak jak w 4 ten murzyn. albo w 1 bodajże to z tym znakiem na końcu ^^
Może po prostu miała pecha xd albo jest jakis glebszy sens ktory ja przespalem xd
Najlepsze smierci to były w wizjach
smoła wbicie sie na maszt statku,poprzebijanie,zdekapilowanie
Molly leciała do Paryża z Sam'em gdzie on miał tam pracować, i gdy oni siadali na miejsca w samolocie , ochrona wyprowadziła 2-3 osoby. Chwile poźniej Sam coś dostrzegł jakieś miganie w samolocie i znów rozciął palec , tak jak na początku Filmu, a za chwile babka się pytała steewardesy co sie stało ze ochrona wyprowadziła tamte 2-3 osoby, a ona ze: Mieli wizje że samolot wybuchnie,i oszaleli, po czym sekundę później samolot zaczął się rozpadać.Wnioskując: Molly i Sam takjakby znaleźli się w SZÓSTEJ części oszukać przeznaczenia i zgineli :D
raczej w pierwszej ;p
Bo w pierwszej jest ze własnie goscie z samolotu wychodza ktory leci do paryza.
ale to dziwne bylo sam jakby wiedzial co sie stanie
Własnie nie, bo samolot był inny i aktorzy też ^^. Ale moze bym tak jak mówisz :)
Często robi sie tak, że filmy kręci się w 2D, a potem przerabia sie wszystko na 3D.
W tym wypadku całość zrobiono w 3D, ale dodano starą scenę i przerobiono ją na 3D, chociaż była tak krótka, że pewnie nawet jakby zostawili ją w 2D to nikt by nie zauważył.
Jeżeli o mnie chodzi to od razu poznałem nauczycielkę (valerie Lewton) i Cartera. Przez chwilę widzieliśmy też Terry (potrącona przez autobus)
wlasnie ze moze ta sama linia ale ujecia krecone w calkiwicie innym samolocie czy makiecie, nawet naglowki na fotelach sa inne z napisami czerwonymi a w orginale z 2000 roku byly niebieskie.