PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564161}

Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 62 tys. ocen
5,7 10 1 61919
5,3 21 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Witam, film uważam za 3 najlepszą część zaraz po genialnej jedynce, i niczym jej nie ustępującej dwójce. To co mnie trapi to nawiązania do poprzednich części zawarte w tym właśnie filmie. Wychwyciłem nawiązania do wszystkich części z wyjątkiem czwartej.

Oszukać przeznaczenie 1: Paryż-nawiązanie do pierwszej części, w której bohaterowie lecieć mieli właśnie do Paryża
Oszukać przeznaczenie 2: Podczas jazdy autobusem, tuż obok przejeżdża samochód z drzewem, z pierwszej sceny drugiej części.
Oszukać przeznaczenie 3: W domu jednej z dziewcząt na półce widnieje bilet na kolejkę górską z trzeciej części filmu.

Brakuje mi tylko nawiązania do czwartej części, które albo mi umknęło, albo go nie było, ale zważywszy na powyższe nawiązania do wszystkich poprzednich filmów, raczej wątpliwym jest to aby go nie było. Ktoś coś znalazł?

ocenił(a) film na 6
maxreal

jeśli chodzi o pierwsze nawiązanie, to wszystkie części się właśnie dzięki temu ładnie zapętliły, mam wrażenie jakbyś nie widział/a końcówki 5 części

ocenił(a) film na 7
artufcb

oglądałem końcówkę, tylko nie chciałem spoilerować osobom, które filmu nie oglądały. Wciąż czekam na sugestie odnośnie nawiązania do czwartej części, niebawem powtórzę film, więc tym razem może znajdę to czego szukam.

maxreal

Nawiązanie do czwartej części jest dość subtelne. W knajpie, na stypie po zmarłym nagle robotniku z fabryki, na jednym ze zdjęć stoi on przy pojeździe nascar nr 6. Mniej więcej 1:25:35 w filmie.

ocenił(a) film na 7
itaar

ha, i mamy komplecik, wielkie dzięki, niby drobnostka, ale takie nawiązania zawsze cieszą.