SPOILER
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Czy zauważyliście w czasie firmy jakieś wskazówki odnośnie tego, że to jest
chronologicznie pierwsza część? W trakcie filmu pomyślałem o tym, że to może być
prequel, gdy główny bohater wspomniał o podróży do Paryża, ale to bardziej było na
zasadzie zgadywania. Po seansie rzuciło mi się w oczy to, że bohaterowie nie korzystali z
internetu w takim stopniu jak my teraz, tak poza tym, to chyba nie było żadnych
wskazówek. Czy może jednak ktoś coś wyłapał?
Chodzi mi o to, czy gdzieś może w jakiejś scenie, było widać np. gazetę z datą 2000 lub coś innego co byłoby takim mrugnięciem oka do spostrzegawczych widzów, że robią sobie z nas jaja i film jest prequelem
Co powiesz na bilety lotnicze pod sam koniec filmu z wywaloną datą 13 maja 2000 roku? :)
W końcówce było już wszystko jawnie pokazane, bardziej chodziło mi o wcześniejsze sceny ;)
Chyba to miało tak być, że '5' jest przed '1'. Z samolotem stało sie to samo, co w jedynce. Kilka dzieciaków wysiadło. Jedyne, co nie pasuje to tej teorii to Koroner, który mówił, że już to widział.
Nie było za bardzo internetu, stare komputery w biurze itd, ale osobiście uważam, że nie wyszło im to najlepiej - podobnie, jak w mojej opinii - cały film.
Koroner mógł już coś takiego widzieć wcześniej niż cokolwiek co było w filmach. W pierwszej części już wiedział o co chodzi.
A film jak film, bez rewelacji od strony fabuły i aktorstwa, ale efekty 3d były super.
A Bludworth ?? bo on był jedyną postacią która trzyma poziom serii :D Odegrał większą rolę ?
Tak jak zwykle, powiedział o co kaman i tyle ;)
http://finaldestination.wikia.com/wiki/William_Bludworth
a mam pytanie śmierci są ciekawe czy tak fantazjowe jak filtr basenowy ? czyli żeby obrzycić czy raczej ciekawe i oryginalne ^^
Bardzo pomysłowe, o wiele lepsze niż w poprzedniej części, a efekty w 3D! Polecam! Nie ma co oglądać w 2d, trzeba ruszać do kina. Sama czołówka wraz z muzyką przyprawia o dreszcze. Odwalili kawał dobrej roboty.
P.S. A tak w ogóle to moim zdaniem to jest prequel. Wszystko na to wskazuje. Mam nadzieje, ze to nie zakończy serii ;/
Wszystko pasowalo bo on juz to widzial obejrzyj bodajze 2 lub 3 czesc i ta typiara co siedziala w psychiatryku mowila w pewnym momencie cos w stylu "on wie ze idziemy " a pozniej on zgadl imie tej 2 ktora miala wizje , koroner to cos w rodzaju medium ktory widzi przyszlosc ze wzgledu na pozna pore ciezko mi to opisac .... Ale wszystko sie zgadzalo a ta czesc byla ostatnia jaka powstala , bo kazdy juz do tego doszedl ze to byla jakby petla wszystko siedzialo pozniej a koroner to wszystko juz widzial , zapewne mnie nie zrozumiecie ale wszystko jaknajbardziej sie zgadza ;) A ci co mowia ze 5 powinna byc 1 tez maja w jakims stopniu racje ten film jest bardzo dobrze zmotywowany wiec ciezko do konca zrozumiec o co chodzi , cos w stylu szostego zmyslu ale tam wszystko sie wyjasnia na koncu a tutaj niestety nie ;p
Jak się nie wyjaśnia, jak wyjaśnia. Akcja piątej częsci dzieje się przed pierwszą. Było dokładnie widac, do jakiego samolotu wsiadają. Do tego co rozbił się w jedynce. Zresztą kolejnym potwierdzeniem jest to, że żaden z bohaterów nie szukał informacji o takich właśnie wizjach w internecie. Dlaczego? Bo właśnie tak katastrofa była pierwszą. Równiez dziwne było to, że policja nie chciała temu chłopakowi uwierzyc w to, że miał wizję. Nie chciała, bo pierwszy raz się z czymś takim spotkała.
Ahaaa, dzięki :) Dawno nie widziałam 2 i 3, a 4 wcale :) Zwrócę uwagę, dzięki ;d
Jedyną rzeczą, która rzuciła mi się w oczy to samochód wiozący drzewo, chyba taki sam jaki uczestniczył w wypadku na autostradzie, przejeżdżał on obok autobusu chyba jeszcze przed mostem, pokazano go z dość mocnym akcentem
Samochód z drewnem, który później /w przyszłości/ pojawi się w części 2.
Sam pracował w restauracji MIRO81. czytana od tyłu daje nr lotu 180 :)
A mnie na takiew myślenie naprowadził.... czajnik! Jak usłyszałem gwizdek to pomyślałem "Kto jeszcze takich używa?"
Poza tym na hali był napis w stylu "Mistrzostwa 1999"
jeszcze pager Olivii... w biurze przypomniał jej zapewne o zabiegu. Dzisiaj w dobie telefonów komórkowych mało kto używa pagerów.
Jest też nawiązanie do 3 części. Na zdjęciu, któree strąca Olivia jest reklama kolejki górskiej;)
Transparent z Miro81 we Francji zabił Cartera, poza tym jak siedzieli i rozkminali przy wódzi o zmarłych znajomych, to na biurku od głównego bohatera jest autko wyścigowe, samolocik i coś jeszcze ale w kinie było za szybko i nie zauważyłem dokładnie co to było. Więc czekam na dvd. Poza tym koleś który mijał Cartera i jego dziewczynę na lotnisku w pierwszej części wg mnie był strasznie podobny do kolesia z którym pracował murzynek i na końcu opowiadał mu o tym że ten którego zabił miał raka mózgu.
Niezłych rzeczy się tutaj dopatrujecie :D Ale w kinie nie zwraca się zbytno na takie rzeczy, czekam na dvd :D
Przeciez ostatnia scena w samolocie to niemalże dokłądne powtórzenie części pierwszej. Ten sam lot, ten sam wypadek, nawet widac głównego bohatera pierwszej czesci, jak zostaje usuniety z samolotu.
Tak. To zdecydowanie prequel. Podobnie jak film "Hannibal. Po drugiej stronie maski", który jest prequelem w odniesieniu do "Milczenia Owiec".
Czy na zdjęciu zmarłego robotnika (hak) widnieje malowanie samochodu nr. 6 jak z 4 części(?).