Słyszałem opinie, że część 5 jest najlepszą od czasów 1. Zgadzacie się? Osobiście filmu jeszcze nie widziałem ale myśle, że 2 czy nawet 3 część trudno będzie pobić.
Oczywiscie 1 najlepsza a 2 zaraz za nia, ale uwazam, ze 5 wcale od nich nie tak daleko nie odbiega:) Podobalo mi sie zwlaszcza zakonczenie.
jak dla mnie, to pierwsze części zawsze są najlepsze, kolejne robi się tylko po to, by zbić więcej kasy.
choć przyznam,że SAW sobie daję radę choć doszła do siódemki :D
1,2,5,3,4 mój ranking ogólny.
A jak np miał bym oceniać zakończenia to najlepsze były wg mnie w: 3,5,1.
zgadzam się w 100%
od najlepszej części:
1
2
5
3
4
piątka tylko dlatego jest za 2 bo to już odgrzewane kotlety i nic nowego nie wymyślą
4 byla zdecydowanie najgorsza i smiechu warta, poszlam do kina i zaluje, 5 obejrzalam sama w domu - nie tak zle
Czwarta część to naprawde tragedia, strata czasu i tyle. Najlepsza moim zdaniem była dwójka. Piątej jeszcze nie oglądałam.
nie ma co porownywac tych fajnych starych czesci do tego co teraz robią, raz przed wakacjami musialam isc do solarium i tylko wyobrazalam sobie jak lampy pękają hahah:D
1,2 5,3,4 i nie ma bata ale zakończenie w 5 powaliło mnie na cycki musieli pogłówkować i udało im się to
Oglądałem tylko 4 i 5 i mogę powiedzieć iż piątka jest sporo lepsza niż czwóreczka, gdyż ma fajny klimacik, jest niemniej efektowna i powrócił Bludworth :)
on pojawia sie w kazdej czesci :P polecam obejrzenie wszystkich, bo wtedy koncowka 5 czesci nabiera innego znaczenia ;)
Nie we wszystkich w czwórce go nie było i w trójce chyba też nie ma (o trójce się nie wypowiem bo nie oglądałem), za to wczoraj obejrzałem na TVN pierwszą część, która jest całkiem niezła, polecam ( i był tam Bludworth choć to już pewnie wiecie :P ) :)
ja czegoś nie rozumiem w tym filmie UWAGA SPOILER!!!! ten koroner jak rozmawiał z Samem pod tym studiem masażów i mówił że już się z takim czymś spotkał w katastrofie że przeżyli i potem ginęli pokolei a przecież pużniej okazało się żę piątka była tak jakby przed jedynką a w jedynce nic nie było wspomniane ze była jakaś katastrofa czy coś czyli by oznaczało że ten murzyn koroner pojawił sie z przyszłości!
A kto powiedział że w np 1995 dużo przed katastrofa mostu i lotu 180 nie wydarzyła się inna katastrofa którą ktoś przewidział, tak samo nie wiemy czy tragedia na wyścigach i w następstwie ciężarówka(?) w kawiarni nie były ostatnimi tego typu "wypadkami" w świecie FD. Po prostu pokazane zostały następujące wydarzenia ale nie mamy pewności czy były one pierwsze(most) czy ostatnie (wyścigi). Zawsze istnieje więc szansa na część 6 i 7 które obejmowały by wydarzenia sprzed 5 lub po 4.
Możliwe, a właściwie to pewnie masz rację, ale ja bym z przyjemnością zobaczył szóstą już naprawdę ostatnią część Final Destination, która byłaby prequelem piątki i pokazała jak Bludworth wystrychnął śmierć na całego. Ach marzenia :D
Hmm... a ja mam całkiem odmienne zdanie. Bo według mnie najlepszą częścią była 3 a zaraz po niej 1. Część 4 była tak beznadziejna, że tego się opisać nie da. Za to ta (5) część była nawet dobra. Ale myślę (tak jak już ktoś napisał) że nic nowego już nie wymyślą, więc nie przebiją poprzednich części. Dlatego oto na 5 powinni zakończyć produkcję. ; D
To tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać. ; )
Dziś byłem na tym w kinie, i powiem, że byłem bardzo miło zaskoczony. Świetny film! Bardzo dobry scenariusz, dobra gra i dobre efekty, których na szczęście dla widza - za dużo nie ma. I do tego trzyma w napięciu! Gorąco polecam! 9/10
To gorąco Ci polecam. Sadocha dobrze mówi i ma rację. Ta część jest świetna i wg mnie chyba najlepsza.
5 część jest dla mnie bardzo dobra..zresztą jak jest film w 3D..to ja się bardziej "wciągam" w film :)
Ale uważam że najlepsza jest część 2..
Potem 5
Chociaż 3 i 1 też są świetne
Jedynie 4 coś nie bardzo
No ten film akurat się perfekcyjnie nadaje na 3D:) Też mi jakoś 4 nie pasuje, jest trochę nudna i nieposkładana. Do tego już mi bokiem wychodzi, bo puszczali ją w tv chyba ze 100 razy w ostatnim czasie.
"Do tego już mi bokiem wychodzi, bo puszczali ją w tv chyba ze 100 razy w ostatnim czasie." Gdzie i kiedy bo jestem ciekaw?
Nie pamiętam już, ale chyba ma HBO. Pewnie za jakiś czas znowu puszczą po kilka razy, więc jak chcesz obejrzeć to sobie zaznacz w "Chcę zobaczyć ponownie" i śledź swój kokpit.